Jak na banky? :-)

581
10.10.12 11:53

Jak na banky? :-)

Ahoj potřebuji poradit. Uvažuji o změně banky, mám poštovku a neosvědčila se mi. Bohužel jsem se stihla uvázat kontokorentem na 10 tis. A nevím jak se z něj dostat, bez toho aby mi to u jiné banky zaplatily úvěrem. Slyšela jsem o všech MBankách, Fiobankách, Ge Many… ale jsou opravdu bez poplatků nebo jen s malými sumami? A dá se u nich ihned otevřít kontokorent na splacení toho mého při přechodu? Nejsem si jistá jestli jsem dotaz napsala srozumitelně ale děkuji za odpovědi. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29350
10.10.12 12:05

Mám účet u Fio banky a jediné, za co platím, jsou poplatky za výběr z bankomatů u jiných bank a jednou za čtvrt roku deset korun za poslání papírového výpisu poštou… o kontokorentu nevím, nepotřebuji ho a ani jsem se nezajímala o to, za jakých podmínek se dá zřídit, ale na stránkách Fio banky je telefon na zákaznický servis nebo na bezplatnou infolinku, kde ti všechny informace poskytnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
10.10.12 12:10

Jsem u Mbank, mám tam podnikateský, osobní i spořící účet a teď se začaly platit tuším 3 Kč, při odesílání peněz do jiné banky. A pokud v obchodech platíš kartou, tak máš při určitých sumách výběr z bankomatu zdarma (tuším, že snad při nákupu nad 4 tisíce kartou, jsou 3 výběry zdarma, nebo tak nějak - nevím to přesně :oops: ), ale určitě se to dá někde vyčíst. Pokud kartou neplatíš, tak se výběr platí.
Dříve jsem byla u komerčky a mé měsíční poplatky dělaly cca 500 Kč, teď to je měsíčně okolo 40 - 60 Kč, ale je to tím, že hodně odesílám peníze jinam…
Jsem spokojená. S tím kontokorentem nevím, ale určitě ti poradí, když zavoláš na tu jejich infolinku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2445
10.10.12 12:17

Každá banka Ti ráda kontokorent poskytne, druhá věc je, jestli projdeš schvalováním… :nevim: ale pokud víš, že nemáš žádný problém, který by mohl znamenat problém při schvalování…musíš taky počítat s tím, že pokud jsi na mateřšké a nepřivyděláváš si, tak kontokorent nebude moc vysoký…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
10.10.12 12:24

Ahoj
ja mam mBank, Fio a Zuno, aktivne pouzivam mBank, zadne poplatky neplatim, ani za prijem nebo odeslani plateb, jak tu kdosi psal..Za vyber v zahranici nad 100euro take nic neplatim, u nas pokud nemas nejaky obrat kartou, tak ze vyber je 9kc.
Fio pouzivam na zahranicni platby, libi se mi, ze platim pouze 2 eura, ale take pri prichozich a odchozich platbach neplatim nic a u Zuno taktez nic.
Kontokorent nepouzivam, nemam duvod, ale myslim, ze ti neco podobneho nabidne kazda banka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
10.10.12 12:31

Možný to možná bude, ale nebude lepší to splatit ‚že svýho‘ a do nové jít s čistým štítem? :nevim: mně osobně by fakt, že někde něco visím v částce, která není nijak závratná, docela vadil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
10.10.12 12:43

MBank má možnost kontokorentu, ale podle mě až u klientů, u kterých viděj, že se tam točej dostatečný částky…mě ho třeba nabídli, nechci, nepotřebuju
Jinak jsem moc spokojená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
10.10.12 12:57
@Seizdra píše:
Možný to možná bude, ale nebude lepší to splatit ‚že svýho‘ a do nové jít s čistým štítem? :nevim: mně osobně by fakt, že někde něco visím v částce, která není nijak závratná, docela vadil…

To by bylo pěkné ale splácet si teď dovolit nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
10.10.12 12:59

A ještě dotaz jak je to s bankomatama? Dají se sehnat nebo je s tím problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
10.10.12 13:02

Když jsem tohle řešila asi před dvěma lety, tak mi vysvětlili, že ten „schvalovací proces“ je od toho, aby jsi neměla otevřené kontokorenty ve všech možných bankách. ale u víc je mít můžeš, pokud součet limitů (ne reálně vyčerpaných, ale limitů) nepřesáhne 20tis. pokud to platí pořád a těch 10 tis. máš limit (tzn. nemůžeš vyčerpat víc), pak by ti na stejných 10 tis. měli povolit kontokorent i v nové bance. jen to trvá asi 3 dny než se jim vrátí papír o schválení

ale tohle ti přesně řeknou v každé bance, prostě tam zajdi a řekni jim situaci. v dnešní době mít jen kontokorent, to jsi solidní klient. většina lidí je zadlužená až na půdu, bohužel. tak jsou an to zvyklí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
10.10.12 13:03
@tterka píše:
Jsem u Mbank, mám tam podnikateský, osobní i spořící účet a teď se začaly platit tuším 3 Kč, při odesílání peněz do jiné banky. A pokud v obchodech platíš kartou, tak máš při určitých sumách výběr z bankomatu zdarma (tuším, že snad při nákupu nad 4 tisíce kartou, jsou 3 výběry zdarma, nebo tak nějak - nevím to přesně :oops: ), ale určitě se to dá někde vyčíst. Pokud kartou neplatíš, tak se výběr platí.
Dříve jsem byla u komerčky a mé měsíční poplatky dělaly cca 500 Kč, teď to je měsíčně okolo 40 - 60 Kč, ale je to tím, že hodně odesílám peníze jinam…
Jsem spokojená. S tím kontokorentem nevím, ale určitě ti poradí, když zavoláš na tu jejich infolinku ;)

Mám taky mbank, taky pořád posílám peníze za všechno možné a v životě jsem žádnou transakci neplatila..

S kontokorentem nevím jak to mbank má, nepotřebuji, nevyužívám ale v mém účtu mi píšou nabídky na půjčky - asi podle obratu na účtu..- to nevím, opět nevyužívám. Neplatím ani za výběry z bankomatu, většinou všude platím kartou, takže asi platím dostatečnou částku na to abych měla výběry zdarma. Takže mě účet nestojí nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
10.10.12 13:05
@helbell píše:
A ještě dotaz jak je to s bankomatama? Dají se sehnat nebo je s tím problém?

Bankomaty jaké banky? S kartou mbank, můžeš vybírat z jakéhokoliv bankomatu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
10.10.12 16:50
@Kallkapa píše:
Bankomaty jaké banky? S kartou mbank, můžeš vybírat z jakéhokoliv bankomatu..

presne tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
16.10.12 22:31

Mbanka je fajn, ale horší se každým rokem

Ahoj, já jsem přešla z České spořitelny k MBance a jsem tam fakt spokojená. Jen mám pocit, že každým rokem mění podmínky na méně výhodné, každopádně když si ohlídáš všechny platby a nepřesáhneš měsíčně stanovený počet úkonů (transakce při odeslání platby, výběr z bankomatů atd.), který je zdarma, tak furt vychází mnohem výhodněji než Komerčka, ČSOB atd.
Teď vznikají nové - napadá mě Zuno nebo Fio banka. Možná by stálo za to prozkoumat, jestli to není u nich lepší než v Mbance, já už taky zkoumám a zvažuju přesun, ale furt se mi do toho nechce.

Zuzka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8939
16.10.12 22:36

Ohledně jiných bank neporadím, protože sama mám účty u velké české banky. Co se týká konktokorentu, záleží na tvých příjmech které máš, vychází se vždy ze 3 platů které dokládáš. Pokud máš dostatečné příjmy, nová banka by měla kontokorent poskytnou, pokud nemáš, musíš začít kontokorent u Poštovní spořitelny splácet a až pak účet uzavřít. Jakmile budeš v plusu můžeš úvěr vypovědět, určitě ve smlouvě máš výpodní lhůtu. To bude asi vše. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat