Jak na háčkovaný kulich
- Fotoalbum (12)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Tterezkaaa Určitě je to dělané od vrchu… No uděláš základní kolečko - nejlépe stahovací asi, při takhle silné přízi.
A pak děláš ten vzorek… ale na začátku to bude chtít přidávat. To nejde vidět, tak mají řešené… Většinou se to dělá tak, že do jedné té mezery uděláš dva sloupky (plus to řetízkové oko mezi nima).
A uháčkuješ vlastně takovou placku o obvodu stejném (neob krapet menším, musí se vyzkoušet), jako je obvod hlavy. A pak už jedeš bez přidávání tak dlouho, až je čepka hotová - zakryje uši.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nevim. nejde mi to. Nevím kam to mám v té druhé řadě píchnout. Nevidím tam jiný prostor než ten jakoby mezi sloupky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tterezkaaa No, však tam… Jako ta první dvě, tři kola budou maso, nebude to moc hezké ani pravidelné - proto tam dávají tu bambuli ![]()
Bude těžké tam ty sloupky napasovat.
Vůbec ale neporadím, kolik těch sloupků přidávat. To se bude muset zkoušet.
Nemůžeš to vyfotit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak asi to nepůjde moc poznat z té hrůzy co jsem vytvořila.
nevím z které strany to fotit tak posílám obě strany. Vzala jsem to zatím hodně oček na začátku jen abych to zkusila. Na to nekoukej. Označila jsem to místo kam to píchám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tterezkaaa Ale jo, ten vzorek máš dobře.
Ještě jsem nad tím přemýšlela u škrábání brambor
a začala bych tím základním kroužkem - z řetízkových ok nebo stahovací smyčka. Do toho první kruhovou řadu jen krátkých sloupků. A druhou řadu píchat normálně do sloupků první řady a až tady udělat mezi každýma dvěma sloupkama to řetízkové oko (ale sloupky nepřidávat…) a až ve třetí řadě když tak přidávat tak, že uděláš dva sloupky do jedné mezery.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsou tam vlastně dvě možnosti kam to píchnout a já nevim do které díry jestli té první nebo druhé
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A když se přidává v té 3.řadě dva sloupky do jedné mezery, tak po každém jednom sloupku udělat řetízkové oko? A jak je to s tím rozšiřováním? Existuje tam nějaký vzoreček nebo tak něco? Já když přidávám do každé mezery dva sloupky tak se to kroutí a asi se to nesrovná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tterezkaaa Do každé mezery asi ne, to bude hodně a bude se to kroutit.
Nevím, zkusila bych
3.řada - Sloupek do mezery, řetízkové oko, sloupek do mezery, řetízkové oko, ještě jeden sloupek do stejné mezery, řetízkové oko
a pořád dokola
a když se to bude pořád ještě kroutit, tak přidávat ještě méně ![]()
Napiš si, kolik sloupků přidáš a stejný počet se bude přidávat v každé ještě té přidávací řadě (zhruba).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže tři sloupky do jedné mezery? Já nevim jestli vůbec budu háčkovat když to vidím…
Děkuju za trpělivost
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo táák
takže 121212 a tak i v další řadě…dokud nebude požadovaný obvod
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V další řadě spíš 1 1 2 1 1 2 a v další třeba 11121112 uvidíš, když se to bude pořád kroutit, tak přidávat ještě méně.
třeba 1211212112 v té druhé řadě…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jsem to dělala 12121, 112112112, 111211121112… tak my z toho vylezly čtyři rohy což mě taky překvapilo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud ti to dělá rohy, tak v další řadě to přidávání nějak posuň, abys nepřidávala pořád „nad sebou“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit