Pleteni-kde delam chybu?
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pleteni-kde delam chybu?
Ahoj, prosim zkusene pletarky o radu.Jsem zacatecnik, upletla sem nekolik sal, ted chci zkusit soupravicku pro mimi, plete se vroubkovanym zerzejem, coz zvladnu. Hustota ma byt 29ok a 62rad pri 10×10cm, jenze me to pri spravne velikosti jehlic a tloustce vlny vychazi na tech 10 cm 50ok a 30 rad, a to utahuju. Nevim, co delam spatnd.Diky za tip.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já se tímhle nikdy neřídím ono mi to málo kdy vyjde
udělej si svůj zkušební vzorek a tím se řiď
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně, já taky neřeším návody, jen se koukni kde a jak se ubírá či nahazuje a pleť podle toho, jak ti to vyjde ![]()
- Citovat
- Upravit
Ona ta hustota je jen orientační, někdo utahuje víc, někdo míň… já když upletu přesný počet řad podle návodu, mám místo svetru bolerko ![]()
chce to vyzkoušet, uplést si zkusební vzorek 10×10 a přepočítat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Diky, jenze pak mi to nesedi s navodem, kdyz ma zakoncit rukav po 20 cm tak bych mela koncit po 104 radach a ja mam 20 cm po 60 radach ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Diky, je videt, ze mate zkusenosti, jenze jak to mam prepocitat? Proste tomu nerozumim, kdyz mam pridavat 4× v kazde 10 rade po obou stranach oko, tak nevim kde a kolikrat bych mela pridavat, podle myho stylu pleteni…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anaj37 to se dá přepočítat, prostě budeš plést jiný počet ok a řad, ale vychází to teda hodně odlišně ![]()
Co je to za soupravičku? čepice + ponožky, nebo něco víc?
Návod je někde k vidění na netu? Když ho sem hodíš a napíšeš mi, jak ti vychází normálně pletený vzorek 10×10 cm, tak to můžu zkusit spočítat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anaj37 tak zkus víc utahovat ![]()
ale pokud to k něčemu má být a utahování nepomůže, tak musíš přidávat častěji, aby měl rukáv správnou šířku a ukončit po 20 cm = 60 řad
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pleť podle rozměru, očka moc neřeš - často to vůbec nevychází.
Aby z toho nebyl svetřík do 1. třídy
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Knihomyš píše:
@Anaj37 to se dá přepočítat, prostě budeš plést jiný počet ok a řad, ale vychází to teda hodně odlišně
Co je to za soupravičku? čepice + ponožky, nebo něco víc?Návod je někde k vidění na netu? Když ho sem hodíš a napíšeš mi, jak ti vychází normálně pletený vzorek 10×10 cm, tak to můžu zkusit spočítat.
tak to by bylo fajn, zkusim, jestli to najdu na netu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemáš návod na netu? Jinak zkus plést odhadem mě se to osvědčilo ze všeho nejvíc ono kolikrát v těch návodech jsou chyby a není to to pravé ořechové
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zelenaprisera píše:
@Anaj37 tak zkus víc utahovat
ale pokud to k něčemu má být a utahování nepomůže, tak musíš přidávat častěji, aby měl rukáv správnou šířku a ukončit po 20 cm = 60 řad
Vic utahovat mi uz nejde…pridavat casteji, ale kdy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Natrénuj si nejdřív pletení na vzorcích a podle toho to pak dostaneš do oka a návody budeš brát jen orientačně. Pleť podle rozměru, jak to má být velké, ne podle počtu ok, to skoro nikdy nevychází.
- Citovat
- Upravit
10 řad podle vzorku je 1,6 cm,
1 oko podle vzorku je 0,34 cm, 0,34 cm je podle tvého pletení 1,7 oka
Takže bych každé 2 cm (tvých 6 řad) přidala 2 oka…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit