Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky potrebuju poradit co s kocourem má asi tak pres 2 roky, naučený chodit na písek, jenže nastal zlom a kocour začal značkovat, tak jsme si řekli OK, kamaráde musíš na kastraci… No a po kastraci začal všude i kakat… Záchod s písečkem má na chodbě, ale vykonává potřebu pořád jinde obvykle na chodbě ale v rohu… Nic na něj neplatí, zkoušeli jsme mu k tomu dat čumák a posadit ho do písku, na místa kde to dělá nasypat pepř, dávat ho na záchod nebo ho u toho placnout…mam ted 2 měsíční miminko a nedokážu si představit ze jak povyroste tak se mi bude plazit v loužích protoze problem pretrvá… ( psáno s nadsázkou samozřejmě) Uz v tehotenstvi se mi stalo ze jsem několikrát po louzi uklouzla a mohlo být zle… Je to navic nepříjemné kdyz přijde návštěva a mezitím přibyde nadílka vedle kočičího záchodu… Občas se mu to povede ale opravdu denně nekde louže nebo bobek je
nechceme se ho zbavovat, ale uz to zacina sahat za muj práh trpělivosti
Nevíte jak na něj?
Hehe, jeste vám přidám foto toho lumpa
Mě tohle dělal kocour, když jsem byla v nemocnici 14 dní, tak naschval. Jakmile se mu věnujeme, je to v pohodě. Třeba žárlí na miminko.
Jinak kocour nádhernej ![]()
Neporadím, jen takový můj malý poznatek - čím větší vznešenec, tím větší sigr ![]()
@Darkie krásnej kocour
Ale ty oči…je to prostě rebel!
![]()
Opravdu může žárlit na miminko.
Kočky to tak často dělají. Zkus se mu víc věnovat, aby neměl pocit, že je odstrčený. Někdy močení mimo wc znamená i zdravotní problém
Nemá třeba v moči stopy krve, nevšimla jsi si?
Jinak moc držím palce
![]()
Náš kocour chodí čurat mimo záchod (do vany a pod.) pokaždé když jedeme pryč. A podotýkám že není doma sám má hlídání. Myslím že to dělají z trucu, zkus se mu více venovat ať se necítí opomíjený
Kočka mojí mámy chodí čurat nebo zvracet do batohu, když se někam chystá odjet ![]()
@bberundaa těžko rict zda zarli, bříško kdyz sem mela tak mi u nej porad lehal a i ted vzdy nakukuje do postýlky… Mozna mu vadí, že už neňuhňáme jenom jeho ![]()
@Yasminn ahoj, nee to ne, žádná krev, jen žlutá pořádná louže ![]()
@H8N2O4S neco na tom bude ![]()
@bberundaa heh, tak ta je taky dobrá
musi mit máma radost ![]()
Ale jak říkám delal to i během tehotenství, kdy mel jeste naprostou „full pozornost“ ![]()
Jinak dekuju za pochvaly, to mu budu muset vyřídit, ze se vám líbil
![]()
Zkus přesunout ten pisek tam kam chodí do toho rohu. A chod s ním.
My když dojeli po kastraci z veteriny, tak jsme ho na ten pisek pravidelně nosili a když něco udělal pohladit ho, obejmout, ze je hodny.
Ale on byl ještě kotě, na kastraci šel v 8 měs. hned jak začal znackovat.
Snad toho vašeho prenaucite, možná se cítí uražený a potřebuje zas získat pocit důvěry.
Jsem milovnice koček, náš se u nás ma, jak král, opecovavany, rozmazlovány ať už od nás nebo od decek, v podstatě je tady furt středem pozornosti.
Ale kdyby zacal chodit mimo záchod a selhaly by vsechny pokusy o nápravu, tak z domácího mazanka by se stala obyčejná zahradní kočka a do baráku už by mi nevkrocil a to je jen čistě domaci.
Nesnesla bych, aby tohle dělal. A už vůbec ne měsíce. Udělal by to nanejvýš když sportu na jedné ruce a šel by ven.
A to nejsem nijak úzkostná, neresim jestli si kocour lehl za malým do postýlky nebo jestli mi z deckama spavá v posteli.
Ale posr.ny/pochcany barak to fakt teda by jen tak neprošlo.
@Darkie Uuuplne to stejne nam zacal delat kocour, navic dost podobny tomu vasemu, i jsou ve stejnem veku
A muzu jen rict-jeho to zase prejde…Jak dlouho je po kastraci? Nam nechaval kocour bobky ve vane a louzicky primo v obyvaku, pritom jeste mezi tim normalne navstivil svuj zachod, aby nam jako ukazal, ze mooc dobre vi, kam chodit, ale nekdy se mu proste nechce
Pricin to muze mit spoustu-nekam jste odjeli, zarli, ze uz nema tolik pozornosti, zmenili jste stelivo, zmenili jste zradlo, chce, abyste casteji cistili zachudek, nebo se mu jeste po kastraci nesrovnaly hormony. U nas pomohlo-dat vodu do rozprasovace a kocoura hlidat -ve chvili kdy vidim, ze chce vykonat potrebu jinde, nez na zachode-postrikat ho vodou a prenest na zachod…Chce to hodne trpelivosti, alemy jsme s touto technikou meli za tyden po problemu.
Já si myslím, ze teď žárlí na miminko, dela to naschvál, uz není středem pozornosti.Moje kočka se mě natruc vycurala do peřin, kdyz jsem ji po dva dny nepustila o půl 3 ráno ven.Ted když mňouka tak ji radši pustím
ale chápu, je to nepříjemné. Zname zase dělá bobky vedle svého záchodu a přitom ho má čistý - prostě to jsou potvůrky, neco jim vadí a tak se pomstí takhle.
@Anetulina hehe fešák
neteče mu z oči? Nebo je to jen tou fotkou? Nas s tim mel prave problémy a koupili jsme mu kapky a uz je ma cistounky ![]()