Jak na malý přivýdělek?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1368
18.6.25 11:52

Jak na malý přivýdělek?

Chtěla bych práci/ přivýdělek cca kolem 10k/ m.

Mám možnost zkusit podnikání na IČO ( stejně si chci platit soc/zdrav s vedením účta ne pevné daně) bylo by to akce pro rodiny/děti/hlídání/kroužky ( už dělám pod spolkem ale nejde toho moc oficiálně). Je s tím podnikáním ve službách nějaký riziko?( Nebudu moc nakupovat materiál).

Nebo chodit na DPP/DPČ na různé brigády, nebo práci co mě nebaví a vydělat si víc a pak mít volno?

Ideální by byl částečný úvazek ( uplatnění slev na děti) ale nikde nic.

Mám pasivní příjem co pokryje nutné náklady, ale chtěla bych i šetřit. Přišli jsme teď o druhé miminko a pracovat na plný zatím nezvládnu a ani nechci skrz práci na domě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35612
18.6.25 12:14

Každý podnikání má nějaký riziko. Zvlášť jestli jde o hlídání dětí, pořádání akcí tam je riziko jako prase že se něco stane a budeš za to zodpovědná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
18.6.25 12:38

Co zkusit práci ve školství např, jako asistentka pedagoga, jsou tam úvazky od 20 hod./týdně, máš placené zdravotní, sociální, školní prázdniny. Když budeš chodit na 4 hodiny denně, budeš končit kolem 12:00 hod. Můžeš pracovat i na 30 hod./ týdně to končíš kolem 14:00 hod. Potřebuješ kurz na asistenta pedagoga pokud nemáš pedagogické vzdělání, ale spousta holek si ho dodělává při práci. S kurzem můžeš být jak na základce, tak ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1368
18.6.25 13:04

@coffewomen
To primárně hledám v tom školství jsem i učitel. Ale není tu už rok nic v nabídce.

Bohužel nějaké dvě školy jsem si zazdila tím, že v pololetí jsem měla nastoupit ale otěhotněla jsem tak jsem to zrušila. Tak ty mě už nevezmou.

Jo ale hledám, jen si říkám jestli nepodnikat mezi tím než se něco objeví. Spíš než hlídání ty akce pro rodiny a školy ( ručí si škola a rodiče). O tom riziku vím, malém umřelo dítě na ŠVP i ve škole ne vinou nás a stejně mě chtěli popotahovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
18.6.25 13:11

@LunaP Nevím odkud jsi, asistentek ve velkých městech je pořád nedostatek. I kdyby v tvém okolí zrovna nikoho nehledali, pošli životopis do všech škol a školem v okolí, ať o tobě ví. Nikde není psané, že v září nebo během šk. roku hledat nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1368
24.6.25 10:18

Chci se ještě zeptat jestli se dá nějak zakamuflovat důvod návštěvy CAR ( asi budem chodit) a je mi to blbé v nové práci… takže i proto hledám nižší úvazek abych mohla chodit ( ale načasování si stejně nevyberu) nebo radši jen podnikat…

Mám nabídku asistentka za 18000/5h denně uvazek(8-13) asi 30 minut od nás. Musim dodělat kurz i když jsem učitelka :roll:

Nebo dělat programy pro děti na farmičce+ manager lidí, kde je ale krátký/dlouhý týden pokud bych chtěla úvazek ( 35k/8h) a to uvidím jak to je časově odpoledne/ dopoledne. Nabízeli I brigádu na zkrácený ( ale ne úvazek, jen DPP/DPČ) toto je dál. (45 minut).

U tohohle bych mohla dělat ještě svoje podnikání programy do škol ( ve volné dny) a nebylo by mi blbý odejít na rizikové případně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat