Jak na prach?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
661
17.1.13 00:01

Jak na prach?

Od začátku měsíce chodím do práce a doma topíme v kuchyni krbovkama.Je tu neskutečně prachu a navíc máme asi 500 m dálnici. Vy co topíte doma kamnama, jak často utíráte prach a nebo ještě lépe, jak ten prach omezit? Pracuji krátký/dlouhý týden 12 h směny a každé volno trávím utíráním prachu a už mě to začíná štvát. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31272
17.1.13 00:23

A jak často tedy prach utíráš? my máme taky krbovky, barák, kde se práší snad i od stropu :)
prach utírám normálně jednou za týden a nepřipadá mi, že bych měla častěji…
ale je to i o zvyku, někdo musí mít vypulírováno a utíral by prach i dvakrát denně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31272
17.1.13 00:26

A jak tomu nejlíp zabránit? asi často vysávat, na podlaze a v kobercích se to drží nejvíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
17.1.13 00:28

Ja utiram prach kazdy den - je to silene, nemuzu se dockat leta az se prestane topit. Uplne tomu praseni asi nezabranis, my pouzivame misto vymetani krbu vysavac a manzel ten krb poradne utesnil. Ale i tak ten prach si skulinky najde :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
661
17.1.13 00:34

Utírám ho jednou týdně. Nemusím mít teda super uklizeno, ale prach nemám ráda páč kýchám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
661
17.1.13 01:14

Vytírám co den vařící mydlovou vodou kvůli čovce a je pokaždé černá a vysávám ob den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
17.1.13 01:31

My doma teda sice krbovky nemame ale mame topeni v zemi a taky je to katastrofa prach by jsem mohla utirat furt neustale nehlede na to že zem je jeste horsi… ale co muzu doporučit sice to neni zadnej zarak ale u nas seto osvedčilo utirat praach avivaží alespon to na chvilku vydrzi ale nic moc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.1.13 06:35

My nemáme krbovky, ale bydlíme ve městě, navíc pořád smog, prach utírám ob den a i tak to vypadá, že se tu měsíc na to nešáhlo.. taky by mě zajímal nějaký trik, ale podle mě nic takové není.. ty krbovky to nezhoršují. měla jsem v bývalém bydlišti a rozdíl žádný… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
17.1.13 07:48

Krbovky máme, ale příjde mi že víc prachu jsme měli v minulém bydlišti kde byl kotel ve sklepě. Hlavně to bylo ve městě a teď jsme v lese. Spíš než prach mě štve jehličí a listí, to i kdybych luxovala každou hodinu, tak to bude vypadat že jsem týden neluxovala :-D

• Citovat
  • Upravit
3047
17.1.13 08:05

My máme krbovky a bydlíme v centru města u rušné cesty. Na prach si nestěžuju, stírám ho 2-3× týdně, často vysávám, ale nejvíc asi pomáhá čistička vzduchu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1810
17.1.13 08:11

Krbovky máme a ten ten prach je šílenej, ráho ho utřu a odpoledne můžu zas :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
17.1.13 08:23

Urcite by pomohla i cisticka vzduchu. Odfiltruje hodne poletaveho prachu- ten je nejhorsi. Vetsi castice padnou k zemi a clovek je nedycha.
Ale asi to poleze trochu do penez, pokud je v mistnosti hodne prasno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
17.1.13 08:26
@Evinka164 píše:
Krbovky máme a ten ten prach je šílenej, ráho ho utřu a odpoledne můžu zas :zed:.

A cim topite? Myslim, ze samotnym provozem krbovek moc prachu nevznika- skoro vsechno jde do komina. Takze nejhorsi je prikladani a cisteni. Nejak „zabezpecit“ uskladneni paliva v mistnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
17.1.13 09:12

Mně se osvědčil robotický vysavač, který podle mého vezme víc než klasický (ale na druhou stranu nezajede úplně všude). Pouštím před odchodem do práce, on toho za tu hodinku dvě dost sebere a prachu je znatelně míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
17.1.13 09:51

No prach je vždy a všude, čím víc člověk utírá, tím víc ho je, hlavně ve městě :cert:

Já mám za sebe pocit, že je to i tím, že jsem doma. Když jsem chodila do práce, tak mě trocha prachu fakt nerozházela, člověk přijde večer domu, rozsvítí nějakou lampu a nic není vidět :lol: S prckama doma, hlavně když sestoupím z výšin na zem, je to děs.
Utírám a stírám dvakrát až třikrát týdně, ale mohla bych klidně každý den :roll:

A to samý - moje vlasy, drobečky, zasutý kousky ovoce, nitky blablabla

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný