Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, měla bych dotaz ohledně menstruace. Je mi 22 let a menstruaci mam od 10, bohuzel ale nepravidelnou. Od dětství trpím hypofunkcí štítné žlázy, takže každé ráno užívám Letrox 50. Odjakživa mám nepravidelnou MS. Moje gynekoložka mi řekla, že se s tím nic nedá dělat, že je to způsobeno štítnou žlázou a jediná možnost pravidelné menstruace je pokud budu užívat antikoncepci, jinak jsem prý ale zdráva. Dále tento můj problém odmítá řešit. Antikoncepci jsem asi rok užívala ale poslední rok už ji neberu, nechci do sebe cpát další hormony. Teď už jsem zase šestý měsíc bez MS. Chtěla bych se zeptat jestli nepravidelná MS může mít vliv na plodnost, jestli by se mohlo stát že v budoucnu nebudu moci mít děti, případně jestli neexistuje nějaký jiný způsob kromě antikoncepce jak by se MS stala pravidelnou. Už jsem z toho docela zoufalá. Mockrát děkuji
@Aaksaj to že nemáš menstruaci může ovlivnit otěhotnění. Nejsem odborník, abych ti poradila co a jak, ale četla jsem o hormonální joze, která by mohla pomoci zharmonizovat hormonální stav těla. Zkus se na to podívat, zda by tě to oslovilo.
Moc děkuji za tip… urcite se na jogu podivam. Byla bych vdecna za vse, co by pomohlo… ano bylinky jsem zkousela i ruzne smesi, ale bohuzel to nepomohlo…
Mohly by ti pomoci kapky Gynex, díky nim mám menstruaci na den přesně a jóga je také velmi účinná, když najdeš někoho dobrého. Pak zkus zelený ječmen, chlorelu a Betavital. A na štítnou žlázu doporučuji kapky TIROVin, jsi mladá, takže bys s tím něco dělat měla. Zkus si najít spíš nějakou alternativnější doktorku, která by tě dala dokupy.
To že nemáš ms. Ti zkomplikuje i otěhotnění protože při takovýnhle cyklu nemáš asi ani ovulaci. Ale pokud teď nechceš otěhotnět tak bych to neřešila. Zbytečně bys do sebe cpala hormony. Jinak až budeš chtít otěhotnět, tak ti doktoři pomůžou. Pokud jsi jinak ok tak to neni nic co by se nedalo řešit. ![]()
Taky doporučuji gynex. Já jsem ho používala kvůli otěhotnění, což se povedlo, ale upravil mi i cyklus ![]()