Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminy potřebovala bych poradit naký fígl jak mému sluničku (skoro 2 měsíce) ostříhat nehtíky…dřív jsem na ručičkách šmikla během kojení,to byla v klidu a nehejbala se,ale tet už bohužel nekojime tak nevim jak na to,furt se hýbe.Ve spánku taky nemužu,protože bud zatne pěstičky a nepovolí nebo se probudí..
![]()
Máme tříměsíční holčičku a děláme to tak že ji mnažel nebo já držíme,a ruhý stříhá,někdy se kroutí že to jde špatně,ale jinak to nejde
Když jsme stříhali ve spánku,byla za chvíli vzhůru.
tak já jsem stříhala normálně když byla malá probuzená, a bylo to naprosto v pohodě..věř mi bude hůř
teď je jí rok a půl a okolo roku to byl teda boj, teď už je to ok, chápe co jdu dělat..ale když nad tím tak přemýšlím, u tak malého mimča to bylo v pohodě..to jsem vůbec neřešila..uvidíš co ti poradí ostatní holky, držím
aby to šlo vždycky bez zatínání ručiček, řevu a pod. ![]()
Dítko posazené na klíně zády k sobě, jeho ručku do mé ruky tak, ž má prstíky jako přes můj ukazováček a střihat .. do toho něco povidat třeba básničku, abych dítě zaujala a bylo v klidu. Nebo pustit oblíbenou TV reklamu
.
Prostě musíš tu ručku chytit pevně, aby s ní hýbat nemusela. Jak píše Karku, co bys pak chtěla dělat, až jí bude rok
U nás, když se teď stříhaj nehty, tak je to slyšet vedle v ulici
, ale ostříhat se holt musí. Na ruce bez problémů, to kouká a sleduje, ale ty nohy, to je drží manžel, já chodidlo a stejně s ní cuká ![]()
Andelo - nevim, nevim, ale zakladatelka psala, že malé(mu) jsou skoro 2 měsíce.
Já stříhala u spinkání nebo i když byl vzhůru a taky jsem si ho opřela o moje břicho a bylo.Za to teď ty nehty neostříhám ani kdybych se zbláznila.Takže občas se zadaří když usne.Taky bych potřebovala fígl jak na něj.
Dana27 píše:
Andelo - nevim, nevim, ale zakladatelka psala, že malé(mu) jsou skoro 2 měsíce.
jo ajo .. no ale i tak to jde když se opře a dítlo si položí do pololehusedu na sebe
. Ono se to hlavně střihá líp, bo držíš ručičku pěkně. A na nějaký broukání nebo tak reagovat klidem může mimčo taky
. Chce to vyzkoušet pár způsobů no. Já jsem s tím problémy naštěstí neměla … ![]()
Bude to znit hrozne, ale ja obema detem v nejranejsim veku nehty kousala
Vycistit zuby a opatrne okousat. Ty nehty jsou mekoucke a oba vypadaly, ze je to celkem bavi ![]()
Jinak jak rostly, zacala jsem strihat a naucila je basnicku - palec - to je tata, ukaz. - to je mama, prostr.- to je dedek, prsten. - to je baba, malicek - to je „jmeno ditete“ mala prdelka / maly prdik (napriklad Alenka mala prdelka, Kubik maly prdik) ![]()
Velmi brzy se to naucily brat jako zabavu a nikdy nebyl problem.
A.
blé, tak to bych nemohla..z toho se mi fakt zvedá žaludek, mimoto, že bych měla strach, že nehet zatrhnu, nekousala bych ani svůj natož dítěte..
![]()
tak já stříhám oběma od narození úplně v pohodě,normálně když jsou vzhůru,chytnu ruku,něco jim u toho povídám a oni koukají a drží. Dcerka od 1,5 roku když řeknu že jdem stříhat nehty tak automaticky nastaví ruce a nechá se ostříhat úplně v klidu
a ještě mi podá skleněný pilník ať jí to i zapiluju ![]()
Stříhám, když mi usne při kojení. Problém je, když usne na špatném lokti, to nezvládám:-)
ahoj, malá taky sepíná pěstičky, takže jí při stříhání musí zaujmout něco jiného a natolik, že jí ručičky nebudou zajímat. U nás tedy posadím na klín a pustím telku
malá „vyšpulí“ očíčka a tu chvilinku stříhání tak zvládne se zájmem o TV…(stará je 3,5 měsíce). Dříve jsem to dělala tak, že normálně ležela a já ručičku chytla opravdu pevně, hold to musela chviličku přežít, že má pevně stisklou ručičku. Určitě pevně držet a prstíčky přehodit přes tvůj ukazováček ![]()
tak je to u nás…nebo jí je ostříhej když spí
. Ale u nás je stříhání celkem v pohodě, tak záleží na Tvém mimi, jaký je šibal ![]()