Jak ostříhat nehtíky?

509
25.2.11 13:09

Jak ostříhat nehtíky??

Ahojte maminy potřebovala bych poradit naký fígl jak mému sluničku (skoro 2 měsíce) ostříhat nehtíky…dřív jsem na ručičkách šmikla během kojení,to byla v klidu a nehejbala se,ale tet už bohužel nekojime tak nevim jak na to,furt se hýbe.Ve spánku taky nemužu,protože bud zatne pěstičky a nepovolí nebo se probudí.. :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2673
25.2.11 13:12

Máme tříměsíční holčičku a děláme to tak že ji mnažel nebo já držíme,a ruhý stříhá,někdy se kroutí že to jde špatně,ale jinak to nejde :-D Když jsme stříhali ve spánku,byla za chvíli vzhůru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
697
25.2.11 13:13

Ahoj,

tak já jsem stříhala normálně když byla malá probuzená, a bylo to naprosto v pohodě..věř mi bude hůř :mrgreen: :mrgreen: teď je jí rok a půl a okolo roku to byl teda boj, teď už je to ok, chápe co jdu dělat..ale když nad tím tak přemýšlím, u tak malého mimča to bylo v pohodě..to jsem vůbec neřešila..uvidíš co ti poradí ostatní holky, držím :palec: aby to šlo vždycky bez zatínání ručiček, řevu a pod. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
25.2.11 13:14

Dítko posazené na klíně zády k sobě, jeho ručku do mé ruky tak, ž má prstíky jako přes můj ukazováček a střihat .. do toho něco povidat třeba básničku, abych dítě zaujala a bylo v klidu. Nebo pustit oblíbenou TV reklamu :D.

• Citovat
  • Upravit
3870
25.2.11 13:16

Prostě musíš tu ručku chytit pevně, aby s ní hýbat nemusela. Jak píše Karku, co bys pak chtěla dělat, až jí bude rok :lol: U nás, když se teď stříhaj nehty, tak je to slyšet vedle v ulici :mrgreen: :lol: , ale ostříhat se holt musí. Na ruce bez problémů, to kouká a sleduje, ale ty nohy, to je drží manžel, já chodidlo a stejně s ní cuká :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
25.2.11 13:17

Andelo - nevim, nevim, ale zakladatelka psala, že malé(mu) jsou skoro 2 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
25.2.11 13:18

Já stříhala u spinkání nebo i když byl vzhůru a taky jsem si ho opřela o moje břicho a bylo.Za to teď ty nehty neostříhám ani kdybych se zbláznila.Takže občas se zadaří když usne.Taky bych potřebovala fígl jak na něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
25.2.11 13:21
Dana27 píše:
Andelo - nevim, nevim, ale zakladatelka psala, že malé(mu) jsou skoro 2 měsíce.

jo ajo .. no ale i tak to jde když se opře a dítlo si položí do pololehusedu na sebe ;). Ono se to hlavně střihá líp, bo držíš ručičku pěkně. A na nějaký broukání nebo tak reagovat klidem může mimčo taky :). Chce to vyzkoušet pár způsobů no. Já jsem s tím problémy naštěstí neměla … :nevim:

• Citovat
  • Upravit
196
25.2.11 13:55

Bude to znit hrozne, ale ja obema detem v nejranejsim veku nehty kousala :oops: Vycistit zuby a opatrne okousat. Ty nehty jsou mekoucke a oba vypadaly, ze je to celkem bavi :-)
Jinak jak rostly, zacala jsem strihat a naucila je basnicku - palec - to je tata, ukaz. - to je mama, prostr.- to je dedek, prsten. - to je baba, malicek - to je „jmeno ditete“ mala prdelka / maly prdik (napriklad Alenka mala prdelka, Kubik maly prdik) :-)
Velmi brzy se to naucily brat jako zabavu a nikdy nebyl problem.
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.11 14:06

blé, tak to bych nemohla..z toho se mi fakt zvedá žaludek, mimoto, že bych měla strach, že nehet zatrhnu, nekousala bych ani svůj natož dítěte.. :roll: :roll:

• Citovat
  • Upravit
3234
25.2.11 14:08

tak já stříhám oběma od narození úplně v pohodě,normálně když jsou vzhůru,chytnu ruku,něco jim u toho povídám a oni koukají a drží. Dcerka od 1,5 roku když řeknu že jdem stříhat nehty tak automaticky nastaví ruce a nechá se ostříhat úplně v klidu :nevim: a ještě mi podá skleněný pilník ať jí to i zapiluju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
25.2.11 16:41

Ahoj, my střiháme u papání!!! :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
26.2.11 16:49

nehtíky

to zní zajimavě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
2.3.11 14:26

Stříhám, když mi usne při kojení. Problém je, když usne na špatném lokti, to nezvládám:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
2.3.11 15:01

ahoj, malá taky sepíná pěstičky, takže jí při stříhání musí zaujmout něco jiného a natolik, že jí ručičky nebudou zajímat. U nás tedy posadím na klín a pustím telku :lol: malá „vyšpulí“ očíčka a tu chvilinku stříhání tak zvládne se zájmem o TV…(stará je 3,5 měsíce). Dříve jsem to dělala tak, že normálně ležela a já ručičku chytla opravdu pevně, hold to musela chviličku přežít, že má pevně stisklou ručičku. Určitě pevně držet a prstíčky přehodit přes tvůj ukazováček :nevim:
tak je to u nás…nebo jí je ostříhej když spí :mrgreen: . Ale u nás je stříhání celkem v pohodě, tak záleží na Tvém mimi, jaký je šibal :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí