Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@vykyluci zrovna nedávno, musela jsem, ex nechal dítě vložte až po kotníky do louže, pak to strčil do igelitky, já na ně zapomněla… Jsou hrubší, vložky jsou po vyprání na vyhození. O goretexu si nedělám iluze, že by byl ještě funkční, už předtím moc nefungoval. Naštěstí už byly obnošené, máme je jako záložní. Ale pokud není zbytí, tak pračku prezijou. Preventivně či kvůli menšímu zašpinění bych je tam ale nedala
@vykyluci nezkoušela, ale nedělala bych to. Obecně nerada dávám boty do pračky.. dcera teď má keeny, které se můžou prát a zatím nějak nemám odvahu
Ale prodavačka mi říkala, že se mají prát očištěné od hrubých nečistot s normálním prádlem ![]()
Máme program přímo na boty, a dám k tomu vždy pár oblečení aby boty tak moc nemlátily:)
Ještě bych měla dotaz - když perete vložky do bot, perete je taky v pračce? Vytažené z bot? Jak? Děkuji
Asi záleží jaký boty, ale já je tam hodim celý jak jsou, nic nevyndavám ![]()
@vykyluci Záleží na kvalitě vložek. Normálně v pračce s botami. Pokud jsou nějaké slabší, radši ručně.
Oživím tuto diskuzi protože jsem sama řešila jak čistit boty - a to nejen látkové. edit admin: odkaz na web
Třeba to někomu pomůže - třeba tip jak rychle usušit boty pomocí rýže je dobrý
Taky peru, ideálně s ručníkem, abych omezila hluk. UZejména sportovní a vložky vyndávám, pokud nejsou přilepené. Zároveň suším v sušičce, ani to jim nevadí. Ačkoliv u levných jsme odlepila teplem vložku. Bach, při sušení se mi aut. vypíná při přehřátí, úak je nutné pouštět znovu
Jinak nevím, co bych si bez praní bot počala ![]()
Ahoj, peru je úplně normálně na 40 a menším množstvím prádla. Prášek používám, který právě mám a jsou vždy pěkně čisté. Jen je rozvážu a vytáhnu vnitřní vložku a peru společně s botami. Pokud jsou hodně špinavé, tak je předem ještě vykartáčuji s mýdlem…