Jak pomoci při borelióze

413
19.7.16 13:34

Jak pomoci při borelioze

Ahojte, jdu si pro radu. Syn (1,5 roku) od loňského roku celkem 7× atb na kašel, po píchnutí usi atd. Bohužel před měsícem měl klíště, pak se mu udělalo kolečko, valila jsem k lékaři - ihned nasadil atb na 3 týdny. Z krve vysel test falešné negativní.. nyní při novém odběru vyšly testy zase špatně a lékař nasadil další atb na 12 dní… nemáte některá babskou radu, jak bych mohla pomoci synovi imunitu posilnit? Vůbec se mi nelíbí, že tak malé dítě mělo už tolik antibiotik :pocitac:. Má dva starší bratry, takže od nich chytí kde co :zed:. Nerada bych, abychom se dodělali nějakých následků ať už z borelky či takového množství antibiotik. Po narození měl ještě hodně špatnou žloutenku a dlouho trvalo, než se z toho dostal. Ještě pořád ho kojim 1× denně, ale jsem už také z toho vystavena a mám podvahu. Díky za zkušenosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9935
19.7.16 13:44

Sice to není babská rada, ale mám výbornou zkušenost s laktobacily od Biopronu (http://www.pilulka.cz/…-bifi-tob-60?…). Malé dost pomohly + teda hodně ovoce, vitamínů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
19.7.16 13:44

@Artuše Jak víš, že byl falešně negativí? A co je to zase vyšli špatně. A opravdu musela tolik ATB mít? Nebyli to virosy, nebo reflux? Astma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
19.7.16 13:46

Tak jestli má boreliózu a nepomohli ATB 3 týdenní a je mezi léčbou odstup, tak pochybuju, že zaberou ATB jen na 12 dní. Bohužel, hodně jsem teď o tom četla, synek dobral právě tu první fází 3 týdenní a doufám, že bude OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
19.7.16 14:09

Mně se borelióza vrátila 2×, nakonec měl pomohla kůra od Mgr. Podhorné. Jen nevím jestli jí můžou i děti, ale má on-line poradnu. Tam si můžeš napsat dotaz a ona napíše bylinky přesně na tělo. Zkus najít na netu naděje Podhorná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
19.7.16 14:30

Pouze v ČR oproti západnímu světu se borelióza léčí tak krátkou dobu antibiotiky. Světové guidelines jsou jiné. 12 dní je uboze málo a já po svých zkušenostech doporučuji dr. KLUBALA. Zkuste si na netu ve spojení s ním něco přečíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
19.7.16 15:16

Nebo zadnou borreliozu nemel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
19.7.16 18:09

Sledování titru protilátek jakožto markeru účinnosti léčby se u Lymeské boreliózy nepoužívá.

Co dostal za první ATB? 3týdenní kúra v případě správně zvoleného ATB by měla stačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
19.7.16 18:55

@BaMaK falešne negativní byl po první. Pak se dělal další test po více jak měsíci. A dle doktora - cituji „vyšly výsledky poměrně divoce“. A hned ze se dají další atb. Tuším, že první byl zinnat-zaroven s tím měl pichle ucho, tak se to nasazovali i na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
19.7.16 18:57

@bamboole dle prvních testu borelióza nepotvrzená, nicmene byl v místě přisátí klíštěte zřetelný kulatý flek… proto se nechaly atb na celé 3 týdny. Z dalších testu borelióza vyšla pozitivní a ještě horší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
19.7.16 18:58

@Artuše
Tak pokud se první odběr prováděl dříve než 5 až 7 týdnů od potenciální infekce, tak výsledky mohly vyjít negativně.

Pozitivita protilátek IgM po nedávno zaléčené infekci není nic neobvyklého, proto se po léčbě nepovažuje za účelné zjišťovat, zda došlo k poklesu titru protilátek. U této infekce je to totiž hodnota naprosto nic neříkající, nehodnotí tíži infekce.

Jinak ATB dostal dobrá, vhodnější by sice byly potencované aminopeniciliny, ale budiž. Užíváním cefalosporinů se též indukuje rezistence vůči samotným penicilinům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
19.7.16 19:00

Co takhle něco na celkové pročištění… játra atd.? Aspoň trochu mu ulevit pri těch atb…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
19.7.16 19:52

@Doctus čili je zde šance, že vlastně borelii vůbec nemá? Při prvním odběru byl souběžne silný zanet stredouší a při dalším odběru myslím pokaslaval… jinak na další odbery jdeme koncem srpna. Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
19.7.16 20:24

@Artuše
No teď už ji mít nemusí… Zkřížená reaktivita je pouze s treponemami (původce syfilis) a s leptospirami (původci blaťácké horečky a Weilovy choroby). To lze vyloučit. Takže boreliózu měl, ale první kúra ATB by měla zabrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
19.7.16 20:41

@Artuše betaglukan velmi posiluje imunitu. Zkus pohledat nějaký sirup pro děti. Při borelioze se doporučuje.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA