Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, prosím o radu… Mám 13 měsíčního chlapečka a už delší dobu pozoruju, že když dýchá, tak jen bříškem, prostě při nádechu a výdechu, se mu jen nafukuje bříško a hrudník vůbec… Myslím, že takhle dýchají jen malá miminka, ale teď už mi to přijde divný… Předem děkuju za rady… Verča
Myslim si, ze to nic neni
asi ho moc pozorujete
ale ja jsem taky takova. Pokud nema zadne jine obtize, tak se urcite o nic nejedna. A co Vam brani se zeptat pediatry?
![]()
@verča2510 píše:
Ahoj maminky, prosím o radu… Mám 13 měsíčního chlapečka a už delší dobu pozoruju, že když dýchá, tak jen bříškem, prostě při nádechu a výdechu, se mu jen nafukuje bříško a hrudník vůbec… Myslím, že takhle dýchají jen malá miminka, ale teď už mi to přijde divný… Předem děkuju za rady… Verča
@verča2510 píše:
Každý normální zdravý jedinec dýchá převážně břichem ![]()
To až špatné držení těla, nevhodný oděv a křeč ze společnosti nebo těhotenství nás naučí dýchat hrudníkem ![]()
Děkuju Danulinko
Zeptám zeptám
Ve čtvrtek jdem na očkovaní, jen paní doktorka na mě kouká vždy jak na blázna… ![]()
@ireeenka píše:
Každý normální zdravý jedinec dýchá převážně břichem
To až špatné držení těla, nevhodný oděv a křeč ze společnosti nebo těhotenství nás naučí dýchat hrudníkem
Aha
No jsem praštěná… První dítě a moc ho pozoruju
Ve všem vidím problém…
@verča2510 píše:
Děkuju DanulinkoZeptám zeptám
Ve čtvrtek jdem na očkovaní, jen paní doktorka na mě kouká vždy jak na blázna…
Neboj,takovych blaznu tam urcite ma.Na me taky vzdycky kouka blbe s myma dotazama,hlavne ohledne hlavicky
…nema ji moc mekkou,co to tam ma za hrbolky apod…a to jsem zdr.sestra
Dýchání přes bránici je přirozené a lepší. Všichni herci, řečníci, zpěváci a jógini se to pracně učí.
Buďte ráda.
@verča2510 mě to nepřijde zvláštní, to je zcela v pořádku, protože tak pracuje dobře bránice ![]()
Danulinka16** píše:
No jo, když člověk se o ty malý prďolky prostě bojí…
@verča2510 hele zajimavy, mne se taky zveda u dchani bricho
moc ho pozorujes
Když já jsem si přečetla zase něco o paradoxním dýchání a z toho vyplývá, že by se měl při nádechu taky zvedat hrudník a ne jen břicho… No nevím no…
Správně se má dýchat břichem, takže on to dělá a je v pořádku ![]()