Jak poznám růstový spurt?

64
30.1.14 14:34

Jak poznám růstový spurt?

Jak poznám růstový spurt? Dcerka má dnes rovné tři týdny. Už asi týden nám několik hodin denně pláče zřejmě kvůli kolikám, jak bych poznala, kdyby se do toho přidal růstový spurt? POdrážděná a plačtivá je i normálně pravděpodobně kvůli bříšku, jak by to mohlo vypadat, kdyby do toho všeho ještě měla hlad a chtěla častěji kojit? Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4724
30.1.14 14:40

Hladové dítě si strká ruce do pusinky, hladově hledá bradavku, otáčí tu hlavičku na trany, jestli odněkud „nepřilétne“, spí kratší dobu a pak hltavě pije.. Neboj, brzo rozlišíš pláč bolavý od hladového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6653
30.1.14 14:40

U nás zavládl růstový spurt nejspíše včera. Malý je podrážděný, neklidný, hladový, jediné co ho zklidní je prso. Pořád mlaská a když mu dám dudana dudá jako o život. Kojím co hodinu, teď konečně usnul a zabral, tak to bude trošku dýl. Do toho jak víc pije ho víc bolí břícho samozřejmě. Když pije po té hodině, vypadá, jak kdyby nejedl tejden 8o no už aby to skončilo, je to na zabití :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
30.1.14 14:50

U takhle malého dítěte jsem téměř každý pláč řešila přiložením k prsu. Buďto se přisaje, nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
30.1.14 15:00

U nás se situace velice zlepšila, když jsem si pořádně nastudovala o dětském spánku a kolikách. Zavedla jsem pravidlo, že malý nebyl vzhůru déle jak 2 hodiny. Po cca hodině a půl jsem ho začala chystat ke spánku, čímž i líp usínal, protože nebyl přetažený. Občas jsem ani nemusela uhoupávat. Stejně tak jsem mu kvůli bolestem bříška dávala pít po nejdříve 2 hodinách. Moc tomu nikdo nevěří, že u kojení mají ty 2 hodiny nějaký význam a že kojit se může snad po půl hodině a že ty dvě hodiny jsou určeny pro UM. Nikomu to neberu, to záleží taky hodně na dítěti. U malého teda ty 2 hodiny byly opravdu hodně důležité a neskutečně se jeho celodenní nálada zlepšila. Zkus to třeba takto praktikovat, ještě s masírováním bříška, nahříváním a nějakými kapičkami a jestli i tak bude uplakaný a evidentně hladový, tak mu dej samozřejmě napít. Zase ho netrap hlady ;)

• Citovat
  • Upravit
700
30.1.14 15:25

Ano kojit co 2 hodky plati jen pro UM, aby se nemichalo stare s novym mlickem…spurt prejde za cca 10 dni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí