Jak se bránit práci přesčas
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Tady jsou 2 věci- přesčasy a málo pečlivá. Doba strávená při práci a na obědě nemá s pečlivostí účetní moc společného. Nad tím by bylo dobré se zamyslet, protože je pak jakákoli vyjednávací pozice oslabená.
Ohledně přesčasů snad nic nenaznačovat a rovnou to řešit. Postupně se z toho stane zvyk a bude to ještě složitější. Třeba- příští týden bych si chtěla vzít volno za ty hodiny, co mám navíc. Je ovšem potřeba, aby byla někde evidovaná docházka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ No a další věc je ta, zda ji o ty přesčasy někdo žádal, když to má tak formulováno ve smlouvě…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ no ono pečlivostí bylo myšleno naoř. chyba v předmětu v mailu…při množství úkonů, které je potřeba provádět a v jakém prostředí se pracuje je prostě přiměřená chybovost normální. Nevím o nikom, kdo by nikdy neudělal žádnou chybu… ale třeba se pletu.
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 nežádal, ale nedá se odejít od rozdělané práce, když hoří termíny…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 nežádal, ale nedá se odejít od rozdělané práce, když hoří termíny…
Pak to ale nemusí být práce přesčas, ale že ti to třeba jde pomaleji…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 v závěrce např. čekáme až se vyjádří z centrály - to jsou cca 2 hodiny, kdy nemůže člověk dělat nic a může začít až nám dají vědět cca v 8 večer.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Ivan PPZ no ono pečlivostí bylo myšleno naoř. chyba v předmětu v mailu…při množství úkonů, které je potřeba provádět a v jakém prostředí se pracuje je prostě přiměřená chybovost normální. Nevím o nikom, kdo by nikdy neudělal žádnou chybu… ale třeba se pletu.
Zrovna gramatické chyby v elektronické komunikaci bych snad raději nezmiňoval. Ale určitě je vhodné řešit podobné situace v začátcích, šéfová si může „zvyknout“ na neustálou přítomnost zaměstnance a později se to opravdu špatně napravuje. Jinou věcí je splnění dostatečného množství povinností a umím si představit, že pokud já nestíhám, tak jsem v práci déle. Nová práce, krátko po přijmutí… V tomhle se špatně radí a buď něco zkousnu, protože - peníze, parta, zajímavá práce, nebo ne. Necelé 3 měsíce v práci nejsou moc vhodná doba na „vyskakování si“ (to nemyslím pejorativně).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nevím, ale jsi tam teprv 3tí měsíc jak píšeš takže bych si moc nevysakovala… třeba si to sedne
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 píše:
Mas zkusenosti s praci ucetni?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
dělala jsi někdy tuhle práci? Ono to není ani tak o rychlosti… nevím, jak u zakladatelky, ale u nás to třeba bylo i o tom, že šéf zavolal, že chce podklady, přijde je omrknout v sedm večer, jak se vrátí ze služebky, pak se mu něco nelíbí, musíš něco předělat, přeúčtovat, dát na rezervy, znovu vyjet… jdeš domů v devět a jsi ráda… a mezitím si můžeš třeba lakovat nehty, když jsi rychlá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Před rokem jsem byla účetní v mezinárodní firmě s 31 pobočkami v čr. Měla jsem na starosti platbu bankou všech faktur, cca 300 faktur, následně druhý den stažení výpisu. Provádění, účtování, návrhy vzájemných kompenzací, sald a firem bylo kolem 16 000. Příjem dobropisu, kontrola datumu a zadání do systému. Také fakturace některých dokladů. Komunikaci s pravniky, řešení vymáhání pohledávek, spolupráce s právníky a být jim k ruce, když bylo potřeba doložit doklady a vše ostatní. Komunikace s firmou, která se zabývala pojištěním pohledávek. Každá platba dlužníka se musela ihned hlasit. Na konci měsíce uzavření všech sald, tabulky, reportingy a pri auditu 2× ročně jsem jim byla vždy k ruce. Banky, salda, konfirmace. Odcházela jsem poslední až s nima. Ale po dobu roku nebo měsíce se mi nestalo že bych tam musela být déle než pracovní doba a v pátek jsem chodila i ve 2. Když bylo vše hotové. Pečliva jsem byla, praci jsem měla hotovou před termínem. A osobní život jsem měla taky. Chodila jsem cvičit, na kurzy. U nás v práci se říkalo, že kdo má přesčasy, nezvládá svoji práci a měl by se nad sebou zamyslet… Tak jo je můj pohled účetní. Která to dělala 10let. Jsi krátce po zaučení, treba se naucis dělat rychleji a budeš to zvládat v pracovní době.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníBovaryová píše:
Mas zkusenosti s praci ucetni?
Mám zkušenost se zaučováním lidí, pravda v jiném oboru, ale po necelých 3 měsících jsou objektivně vzato povětšinou výrazně pomalejší a je to celkem normální.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníBovaryová vím, že ten dotaz nebyl na mě, ale účetnictví dělám přes 10let, prošla jsem různými firmami. A musím říct, že nikde mě nepeskovali za chybu mailu (nešlo o gramatickou ale jinou formulaci). Např. teď máme audit a v podstatě na něm pracuji já a šéfová ostatních z týmu se to prý netýká… to jsem taky jinde nezažila… a k těm chybám ono se taky těžko drží 100%nechybovost při 12h/5dní v týdnu…
- Citovat
- Upravit
Také jsem účetní a řeknu ti to asi takhle. Sehnat dobrou, kvalifikovanou a schopnou účetní je velmi ale opravdu velmi velký problém! Takže bych jim naznačila, aby si to uvědomili, jinak seženeš mnohem lepší místo do týdne. Nesnáším, vyloženě nesnáším nedodržování Zákoníku práce!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím anonym nebo smazat - citlivé téma. Ahoj, zajímalo by mě jak se v práci bráníte práci přesčas. Pracuji ve velké mezinárodní firmě jako účetní. Mám na starosti účtování faktur, reporting, kontrolu sald atd. tím jak je to velká firma, tak objemem je toho celkem dost. Ve smlouvě mám fixní plat a ustanovení, že přesčasy se dělají jen na vyžádání. Ale kdo tuhle práci někdy dělal ví jak to chodí v době uzávěrek a auditu… (12h jsou na denním pořádku). Jde mi o to, jak šikovně všem naznačit a naučit je, že přesčasy budu dělat jen v opravdu výjimečný případech a taky, že bych si ty hodiny ráda vybrala. Jsem tam třetí měsíc a vlastně ani jednou jsem ještě neodešla z práce po 8,5hodinách (na obědě jsem vždy 0,5h nebo i míň) a to mi ještě šéfová vytýká, že prý jsem málo pečlivá. Přitom v takovém kvantu dokladů a věcí si myslím, že jsem zaučení zvládla hodně dobře. Nechci dělat problémy, ráda bych se se šéfovou rozumně domluvila, ale nevím jak na to bude reagovat. Ona dělala tu práci přede mnou a je to takový ten typ, že nemá žádný osobní život a práci odevzdává na 150% (v před termínech, atd.).