Jak se leci ucpany nos??

Anonymní
20.11.23 15:18

Jak se leci ucpany nos??

Zdravím. Poradíte mi jak se léčí ucpaný nos, a následný zakaslani? Dnes jsem se ve skolce dozvěděla že syn má strašnou rymu a kasel. Ve skolce je momentálně v menších detech, 6 deti. Synovi ryma neteče, odsavackou odsaju dva maly pruhledny sopliky, vic nic. Přes den nekasle. Odkašle si jen večer když lezi. Což se zřejmě děje i před spaním ve skolce. Proplachuju nos vincentkou, večer davam kapky olynth na ucpaný nos před spanim. 14 dní zpatky byl doma s tekoucí rymou, a od te doby má tohle. Ale jako co s tim mám dělat? Fakt si ho kvůli ucpanymu nosu mám nechat doma? Obávám se že mě doktorka pošle do patricnych míst, když je dítě viditelne zdravé. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2902
20.11.23 15:37

Víš, to je těžké takhle posoudit. Učitelce se zdá, že má strašnou rýmu a kašel, tobě se zdá zdravý. Možná by bylo nejlepší k té dětské zajít a rovnou se zeptat, jaký názor na to má, jestli do té školky může. Ono totiž, jestli byl předtím nemocný a není to úplně doléčené, tak může lehce zase něco chytit. Ten ucpaný nos, to bude asi ta slavná zadní rýma, to je potvora a těžko se jí zbavuje. Jedině to, co už děláš. Někdo nedá dopustit na Sinupret, prý dost pomáhá. Je bez předpisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.23 15:41

@Buba mara Ale s čím máme jít k doktorce? To dítě přes den ten nos ucpaný nema, protože pořád litá, něco dělá. Ucpaný je až ve chvíli, kdy si jde lehnout a samozřejmě změní polohu. Nebudu chodit k doktorce kde je plná cekarna angin a prudusek :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7930
20.11.23 15:47
@Anonymní píše:
@Buba mara Ale s čím máme jít k doktorce? To dítě přes den ten nos ucpaný nema, protože pořád litá, něco dělá. Ucpaný je až ve chvíli, kdy si jde lehnout a samozřejmě změní polohu. Nebudu chodit k doktorce kde je plná cekarna angin a prudusek :nevim:

No a co jsi na to řekla té učitelce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.23 15:49
@Sonmi píše:
No a co jsi na to řekla té učitelce?
Že doma nekasle, a nevidím že by mu tekla ryma. S tekoucí rymou samozrejme chápu zůstat doma. Že pokud by dostal teplotu, tak si ho nechám doma. Ale kluk se predemnou začal předvádět, lítal po celé chodbě, a ani jednou nezakaslal.
  • Citovat
  • Upravit
2261
20.11.23 15:54

Sinupret?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7956
20.11.23 15:55

A jak dlouho kapeš ten Olynth?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.23 15:59
@Lucka1111 píše:
A jak dlouho kapeš ten Olynth?

Týden. Vím že se nemá dlouho kapat.

• Citovat
  • Upravit
7956
20.11.23 16:02
@Anonymní píše:
Týden. Vím že se nemá dlouho kapat.

no nemá a právě to že se kape déle může být udržující mechanismus té rýmy. Takže vynechat Olynth. Při déletrvající rýmě event. lze přechodně podat kortikoidy v kapkách do nosu (doporučuje se u rýma trvající déle než 10 dní).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
20.11.23 16:09
@Anonymní píše:
@Buba mara Ale s čím máme jít k doktorce? To dítě přes den ten nos ucpaný nema, protože pořád litá, něco dělá. Ucpaný je až ve chvíli, kdy si jde lehnout a samozřejmě změní polohu. Nebudu chodit k doktorce kde je plná cekarna angin a prudusek :nevim:

No dobře, to chápu, ale tak snad má doktorka také nějaké hodiny poradnu pro zdravé. To se s ní musíš nějak domluvit, kdy máte přijít. Protože jinak to s tou školkou moc nevidím, jestli ti učitelky budou tvrdit, že smrká a kašle, tak co s tím uděláš? Takhle bys třeba měla v ruce aspoň to, že jste u doktora byli a že do školky může. Ale jo, rozhodnutí je teď na tobě, samozřejmě, to byla jenom rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
20.11.23 16:14

@Okta Ano, Sinupret. Je to na rýmu a nachlazení a prý to docela funguje. Já jsem na to narazila, když jsem měla fakt hnusnou a dlouhou zadní rýmu. Jenomže pak jsem stejně skončila na ORLa tam mi dali něco jiného. Ale je to asi jako se vším, co jednomu zabere, druhému pomoct nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
20.11.23 16:21

Tak rekni, ze strasnou rymu nema a nekasle, nashledanou.
S tim Olynthem hned prestan, zadelavas mu na chronicky ucpany nos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.23 16:51
@Lucie_Sx píše:
Tak rekni, ze strasnou rymu nema a nekasle, nashledanou.
S tim Olynthem hned prestan, zadelavas mu na chronicky ucpany nos.

A co s tim pokaslanim od ucpaneho nosu?

• Citovat
  • Upravit
sahrazad1
20.11.23 17:05

Kašel je od toho, jak mu rýma steče dolu do krku. Tzn musíš vyléčit rýmu. Naše dětská dává Zodac nebo jiné antialergicke léky na splasknutí sliznic, a pak tu vincentku. Smrkat, i ve školce. Nic jiného asi nevymyslíš.

• Citovat
  • Upravit
34322
20.11.23 18:01
@Anonymní píše:
A co s tim pokaslanim od ucpaneho nosu?

Nic, neresit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...