Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Víš, to je těžké takhle posoudit. Učitelce se zdá, že má strašnou rýmu a kašel, tobě se zdá zdravý. Možná by bylo nejlepší k té dětské zajít a rovnou se zeptat, jaký názor na to má, jestli do té školky může. Ono totiž, jestli byl předtím nemocný a není to úplně doléčené, tak může lehce zase něco chytit. Ten ucpaný nos, to bude asi ta slavná zadní rýma, to je potvora a těžko se jí zbavuje. Jedině to, co už děláš. Někdo nedá dopustit na Sinupret, prý dost pomáhá. Je bez předpisu.
@Buba mara Ale s čím máme jít k doktorce? To dítě přes den ten nos ucpaný nema, protože pořád litá, něco dělá. Ucpaný je až ve chvíli, kdy si jde lehnout a samozřejmě změní polohu. Nebudu chodit k doktorce kde je plná cekarna angin a prudusek ![]()
@Anonymní píše:
@Buba mara Ale s čím máme jít k doktorce? To dítě přes den ten nos ucpaný nema, protože pořád litá, něco dělá. Ucpaný je až ve chvíli, kdy si jde lehnout a samozřejmě změní polohu. Nebudu chodit k doktorce kde je plná cekarna angin a prudusek
No a co jsi na to řekla té učitelce?
@Sonmi píše:Že doma nekasle, a nevidím že by mu tekla ryma. S tekoucí rymou samozrejme chápu zůstat doma. Že pokud by dostal teplotu, tak si ho nechám doma. Ale kluk se predemnou začal předvádět, lítal po celé chodbě, a ani jednou nezakaslal.
No a co jsi na to řekla té učitelce?
@Lucka1111 píše:
A jak dlouho kapeš ten Olynth?
Týden. Vím že se nemá dlouho kapat.
@Anonymní píše:
Týden. Vím že se nemá dlouho kapat.
no nemá a právě to že se kape déle může být udržující mechanismus té rýmy. Takže vynechat Olynth. Při déletrvající rýmě event. lze přechodně podat kortikoidy v kapkách do nosu (doporučuje se u rýma trvající déle než 10 dní).
@Anonymní píše:
@Buba mara Ale s čím máme jít k doktorce? To dítě přes den ten nos ucpaný nema, protože pořád litá, něco dělá. Ucpaný je až ve chvíli, kdy si jde lehnout a samozřejmě změní polohu. Nebudu chodit k doktorce kde je plná cekarna angin a prudusek
No dobře, to chápu, ale tak snad má doktorka také nějaké hodiny poradnu pro zdravé. To se s ní musíš nějak domluvit, kdy máte přijít. Protože jinak to s tou školkou moc nevidím, jestli ti učitelky budou tvrdit, že smrká a kašle, tak co s tím uděláš? Takhle bys třeba měla v ruce aspoň to, že jste u doktora byli a že do školky může. Ale jo, rozhodnutí je teď na tobě, samozřejmě, to byla jenom rada.
@Okta Ano, Sinupret. Je to na rýmu a nachlazení a prý to docela funguje. Já jsem na to narazila, když jsem měla fakt hnusnou a dlouhou zadní rýmu. Jenomže pak jsem stejně skončila na ORLa tam mi dali něco jiného. Ale je to asi jako se vším, co jednomu zabere, druhému pomoct nemusí.
Tak rekni, ze strasnou rymu nema a nekasle, nashledanou.
S tim Olynthem hned prestan, zadelavas mu na chronicky ucpany nos.
@Lucie_Sx píše:
Tak rekni, ze strasnou rymu nema a nekasle, nashledanou.
S tim Olynthem hned prestan, zadelavas mu na chronicky ucpany nos.
A co s tim pokaslanim od ucpaneho nosu?
Kašel je od toho, jak mu rýma steče dolu do krku. Tzn musíš vyléčit rýmu. Naše dětská dává Zodac nebo jiné antialergicke léky na splasknutí sliznic, a pak tu vincentku. Smrkat, i ve školce. Nic jiného asi nevymyslíš.
@Anonymní píše:
A co s tim pokaslanim od ucpaneho nosu?
Nic, neresit.
Zdravím. Poradíte mi jak se léčí ucpaný nos, a následný zakaslani? Dnes jsem se ve skolce dozvěděla že syn má strašnou rymu a kasel. Ve skolce je momentálně v menších detech, 6 deti. Synovi ryma neteče, odsavackou odsaju dva maly pruhledny sopliky, vic nic. Přes den nekasle. Odkašle si jen večer když lezi. Což se zřejmě děje i před spaním ve skolce. Proplachuju nos vincentkou, večer davam kapky olynth na ucpaný nos před spanim. 14 dní zpatky byl doma s tekoucí rymou, a od te doby má tohle. Ale jako co s tim mám dělat? Fakt si ho kvůli ucpanymu nosu mám nechat doma? Obávám se že mě doktorka pošle do patricnych míst, když je dítě viditelne zdravé.