Jak se učit na státnice?

Anonymní
4.2.25 19:11

Jak se učit na státnice???

Ahoj holky (kluci)
V červnu mě čekají státnice ze čtyř předmětů a já zjišťuji, že se vůbec neumím učit :zed:
Jsem už stará, mozkové závity mám zrezlé a vlastně ani nevím, jak se mi podařilo dojít až do třeťáku. Nemáte nějaké tipy na to, jak si látku pamatovat??? Případně nějaké tipy na doplňky stravy?? Školu dokončit musím, jde mi o práci. Prosím anonym :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1419
4.2.25 19:16

Ja měla 6 předmětů a pomohlo mi si udelat plan. Pocet otazek na den/tyden plus cas na opakovani (nebo kdyz jsem nestihala) takze treba v dubnu mit vse projity, kveten na opakovani a cerven uz jen doladeni (jsou to nervy moc se uz pred nenaucis). Drzim palcee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.25 19:17

@Shen Díky moc, mám nervy už teď!

• Citovat
  • Upravit
1419
4.2.25 19:20

Fakt ten plan pomaha, ale nesmi byt zase nerealny, aby te to nestresovalo. Ale je unor. Cas mas :)!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.25 19:20
@Anonymní píše: Více

Mě vždy pomáhalo si ručně udělat vycuc z každého tématu. Zredukovat to vždy co nejméně. Tim, jak jsem to psala a sumarizovala jsem se to postupně učila. Pak jsem si ten vycuc četla a snažila se to říkat v daném časovém limitu.

• Citovat
  • Upravit
4.2.25 19:26

Já to dělala podobně. Nejdřív poznámky, pak výcuc z poznámek, pak kartičky z výcucu. Látka mi musí projít rukou. Plus miluju papírenské potřeby, tak jsem nakoupila barevné gelovky a jelo to. :mrgreen: Ale chce to čas a prostor na soustředění, v těch dvaceti to bylo něco jiného. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.25 19:34

Holky díky moc! Já mám v plánu začít někdy v březnu, teď mám stejně ještě spoustu normálních zkoušek. Ale děsí mě to, že po nás budou někteří chtít přesně definice a to já prostě nedávám :zed:

• Citovat
  • Upravit
4.2.25 19:40

Máš výhodu, že to řešíš takhle včas. :palec: Definice bych klidně napsala na papírky a tahala všude s sebou. Nebo vyvěsila na záchod. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25369
4.2.25 20:01

@broskvová zmrzlina my dvě bychom si rozuměly 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25369
4.2.25 20:03

Je mi skoro 40 a čeká mě to v červnu… snad teda… beru Brahmi. Docela to pomáhá. Ale pametne účení mi nikdy nešlo, ani ve 20ti. Musí to mít logiku. V čem to jen jde, tam ji hledám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.2.25 20:06
@Aries6 píše: Více
:mrgreen: :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9073
4.2.25 20:18

Sice nedělám žádnou zkoušku..ale čas od času se musím naučit na PC nové cesty postupu ve firemních programech..k tomu zákony. Pak k tomu definice firemní k dané problematice. A musím to umět vysvětlit laikovi, aby to v koncovém řešení pochopil.
Mám plné bedny barevných polepek.. mám barevné proklady.. mám odzkoušeno, že líp si pamatuju texty napsané určitou barvou. A vše si musím popsat ručně.. dělám poznámky barevnými fixy. Ale nesmím použít víc jak 4 barvy. Úvod má vždy stejnou barvu. Vzorový výpočet má vždy stejnou barvu. Výjimky stejnou a tak dále..
Dávám si termín, do kdy se to musím naučit. Lepší je si nechat rezervu, kdyby člověk nakonec zjistil, že mu něco úplně nejde, aby to mohl dohnat. Já si pak už nemohu udělat chybu, musím to umět z jedné vody na čisto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.25 20:23

Holky ještě jednou díky! Napsat definice na papírky je super nápad :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.2.25 08:18

Taky jsem studovala v pozdějším věku (k přijímačkám jsem šla ve 40) a ručně jsem si vypracovala otázky. Pak jsem z těch otázek udělala výpisky a z výpisků výpisky - důležité body, kdybych dostala okno. Na učení jsem musela být sama doma. Nějaké otázky jsem si namluvila a venku pouštěla do sluchátek, když jsem byla se psem. Bylo to náročné, sle nakonec to dopadlo. Taky jsi měla pocit že když jsem se naučila novou otázku, tak tu starou jsem vytlačila

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze