Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky.
Mám problém! Koupila jsem s manželem zahradu skoro 900metrů čtverečních a máme v zemi hrozně moc larev chroustů. Nevíte někdo jak se jich účině zbavit? Nechci aby mi sežrali kořínky u všeho co zasadím. ![]()
@Tuco na netu jsem nenašla že by bdo chráněny ale ani jak se ho zbavit. ![]()
Některé druhy jsou chráněné.
Tady je diskuze na toto téma: http://www.zahrada.cz/…usta-132103/?…
@kolmenka Taky je máme na zahradě. Larvy ničíme, ale i tak je jich tu mraky. Někdy se tam večer nedá být a jsou hlavně na švěstkách
Až přijdeš na to, jak je dostat ze zahrady, tak napiš ![]()
@kolmenka Nohou
Když na ně přijdem. Ted jsme měli rozkopaný chodník, protože jsme dělali nový a nevěřila bys kolik jich tam bylo
Pes je taky jedl ![]()
@DeTer věřila! Já zrovna základám záhon na živý plot a na okrasné kytky. A doufám že mí to ty potvory nezahubí. ![]()
@kolmenka Já teda nevím, ale u nás jsou havně v korunách stromů. Jako už živý. V zemi máme taky kytky i živý plot, thuje - habry a všechno roste k světu
POdle mě spíš ničí úrodu ![]()
@DeTer no četla jsem že v zemi se vyvíjí 3-5 let a žerou kořeny - od všeho. A dospělí zase žerou listy. ![]()
@kolmenka Vidíš. To já nevím. Ty larvy jsou fakt obrovský vid
![]()
Já teda nevím. Záhony jsme tu měli taky a ty jsme zrušili. Ne kvůli tomu, že by nám to chcípalo, ale že jsme chtěli zatravnit plochu. Nemůžu jedniznačně říct, že nám něco sežrali
To už je horší devastátor pes ![]()
@DeTer jo obrovský a hnusný! A asi na ně vážně nic není jen je ručně ničit když nějakou uvidím. ![]()
@kolmenka Ono dokud nekopeš, tak na ně nenarazíš. Ani nejsou hned po zemí. Našli jsme je až tk okolo 10-20cm pod zemí, takže docela hloubka..
Jka řikám. Taky nevím co s nima, ale jestli ty vědět budeš neváhej a kontaktuj mne a šiř myšlenku dál
![]()
@DeTer no tak já je mám už tak 4-6 cm pod povrchem a letos a příští rok budem určitě kopat hodně. ![]()