Jak šetříte menší částky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak šetříte menší částky
Napadlo mě, že by bylo docela zajímavý dozvědět se jaké máme finty při šetření menších částek cca do 100 Kč. Jestli si hážete do prasátka nebo dáváte do obálky a při jaké příležitosti. Já jsem dostala od babičky pytlík s penězi (ta zase šetří tak, že do prasátka hodí pokaždý když má 50 Kč a jednou za rok to jako vnoučata dostaneme - bývá to kolem 5.000 Kč) no tak jsem si řekla, že v tom budu pokračovat a pokaždý když mám v peněžence 20 Kč tak je tam hodím a říkám si, že to mám pro malou na plínky. Že až bude nouze největší, bude před výplatou (před mateřskou) a budem je nutně potřebovat (kdyby náhodou došly hojné zásoby) tak to použiju. Počítám, že než k tomu dojde bude tam přes tisícovku určitě. Možná člověku pomůže když si řekne na co to je, kdybych věděla, že je to na něco do domácnosti nebo pro mě tak nevím nevím jestli bych vydržela odtam nevzít, ale když vím, že to je pro malou tak na to ani nepomyslím a hezky spořím.
Nebo naši známí to dělali tak, že hráli žolíky a ten kdo vyhrával si ty peníze nechával (jsou to Němci a v té době hráli ještě o marky) a dopřávali si za ně na dovolené, takže si s sebou vezli třeba 50 marek.
Třeba máte někdo různý způsoby jak ušetřit a pro ostatní by to mohlo být inspirativní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,
taťka si takhle šetří do „prasátka“ 50ti koruny a já „jen“ 10ti kačky, ale taky dobrý, zatím jsem teda na to nešáhla, jelikož tam moc není, šetřím dost nepravadilně
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dávám stranou do kasičky jen lesklé kovové padesátky(oni tam časem stejně zčernají,ale to už neřeším).Na co to je nevím,dělám to jen tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já takto vůbec nešetřím, ale možná to není od věci… To jako vždycky, když se vám dostane pod ruku stanovená mince, tak i hodíte do prasátka? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já taky sbírám 50tikoruny do prasátka.začala jsem,když jsem přestala kouřit,tak jako ,že bych to stejně utratila za cigarety… a ted už kdykoliv mám tuhle minci tak jde rovnou do prasátka.
Leze to dost do peněz teda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jéééé, dobrej nápad. dřív jsem to dělala s kovovejma 50. a zase s tim asi začnu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo já vždycky když mám dvacku tak ji dám do pytlíčku. Třeba jdu v předsíni kolem kabelky, vzpomenu si na peníze (že třeba musím vybrat nebo dát si do peněženky prachy co mám doma nebo prostě něco s penězma) a hned se kouknu jestli mám dvacku a když jo tak už tam šupajdí, když jsou třeba 2 tak tím líp, jdou obě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ivoka píše:Leze to dost do peněz teda
musíš v obchodě hlásit že chceš 50 papírovou
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Angua píše:
To jako vždycky, když se vám dostane pod ruku stanovená mince, tak i hodíte do prasátka?
Jo.jo,přesně tak! říkám,že to leze do pěněz
ale není to pravidelný,jeden měsíc tam nasypu třeba 800,– a další jen 100,–
podle toho,jak mi v obchodě vracejí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lacenka píše:Ivoka píše:Leze to dost do peněz tedamusíš v obchodě hlásit že chceš 50 papírovou![]()
no,
dobrej nápad ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já jsem zase „postižená“ tím, že pokud to jde platím drobnýma, takže v peněžence nikdy skoro žádný nemám
To bych toho moc nenastřádala ![]()
Ale manžel je pravý opak - teda byl, už jsem ho trochu poznamenala
![]()
On si mince vysloveně syslil, pořád platil papírovkama a kovový se mu hromadily, že peněženku nemoh ani zavřít. Tak to sypal do plechovky a já to jednou za čas vybrala a vyměnila mu to za papírový.
Dělalo to cca 300-400měsíčně, takže u něj by se to tenkrát vyplatilo, teď teda taky, ale byla by to utčitě míň
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj …šetření je si myslím,dobrá věc,přividělávám si v baru a veškeré díška házím dětem do prasátka,letos na vánoce tam bylo 12000,bylo to moc příjemné a koupila jsem dárky všem bez přemýšlení,kde na to vemu… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to já doma nemám žádné penízky raději na spořícím účtě protože tam se aspoň trošku taky úročí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já nešetřím… respektive šetřím, ale nemám nikde odložené peníze, které mám „na horší (nebo lepší) časy“. Prostě neutrácím za blbosti…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
když mám v peněžence moc drobných,nebo když dávám prádlo a vybírám kapsy,tak dávám do hrnečku v kredenci a když nejsou tak vybírám,někdy naspořím takhle 600 měsíčně někdy 100 a někdy to všechno vyberu…ale já nerada platím hotově,nejraději platím kartou,páč když u sebe nemám peníze tak neutracím,ale běda když tam mám tak to kuupuju každou karvinu,měsíčně posílám na účet spořící 500 a zase jednou za 2 ař 3 měsíce vyberu a nakoupím um a tak ![]()
já mám zase,že látkuju,takže měsíčně počítám ušetřím 1000 kč,za 300 až 500 koupím většinou nějakou kalhotovku,svrchňáky ,takže ušetřím na plínkách,ale narvu to do um ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit