Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak v měsíci se s dítětem nějak moc hrát nedá ještě… Já jsem dceři dávala do postýlky různé hračky a obměňovala jsem je, aby měla pořád jiný „výhled“ ![]()
Hodně jsme na ni všichni mluvili, dávali ji často na bříško…
Měla jsem taky koš, takže jsem ji dovezla vždycky na jiné místo, aby se měla na co dívat.
Mala milovala zvuky pusou- motorky, letadla,auta..taky mela rada letadylko..vzit ji na ruku jako na tygrika a,,litat,, po pokoji…to milovala..
Taky jsme hodne trsaly..ma rada hudbu co jsem si poustela v tehu a mela jsem ji v naruci a trsali jsme..ono spis to byla zabava pro me a starsiho synka, ale i mala byla spokojena..
No s mesicnim toho moc nenadelas
uzivej si chvilky „pokoje“ az bude vetsi uz se nezastavis ![]()
ja si s malou casto lehla a „koukaly“ jsme na telku
nebo jsem ji zpivala
vypravela.. ukazovala ruzne chrastitka… pusinkovala ji…
Taky se připojuju, dávej hračky na obě strany, ať se za nima pěkně otáčí, lítej s nima miminku před očima a nejlíp ještě dělej nějaký zvuky. Směj se na něj, vyplazuj jazyk a dělej všelijaký skopičiny, dítko se tě naučí fixovat pohledem a bude se mu to líbit:-) Jinak hrát si s ním vyloženě v měsíci ještě fakt moc nejde
Ale taky se mi osvědčilo sedátko a hrací dečka, že bylo mimi se mnou třeba v kuchyni nebo obýváku a koukalo na mě co dělám ![]()
@gabi.design jo jo, my taky prdíme na bříško a to jsou záchvaty smíchu
a ještě leze leze po železe a u toho ho lochtám na žebrech a v podpaží, to je taky hotovej
![]()
My chrastíme, ukazujem hračky, ukazujeme věci po bytě, pozoruje mě, jak uklízím, občas mu pustím pohádku na počítači, zpíváme, povídáme, paseme koníčky. Ale jemu je pět měsíců, v měsíci jenom koukal nebo spal.
Syn teda moc o „hraní“ nestál, ale dávala bych dítě na různá místa (třeba v lehátku), aby mělo různé výhledy. Ale jsem toho názoru, že pokud dítě v klidu pozoruje, leží, tak ho nechat, aby si „zbytečně“ nezvyklo na zabavování. Samo se postupně naučí jak se zabavit. Samozřejmě pokud je dítě neklidné a uplakané, tak je to něco jiného.
Ahoj holky chci se zeptat, nemáte nějaké typy jak si hrát s miminkem?
Synovi sice bude teprve měsíc, ale nějak se naučil přes den moc nespat ale v noci skoro celou noc (budí se mi jen jedno max dvakrát), přes den spí dohromady tak maximálně 3-4 hodiny. A zbytek dne jen tak proleží a kouká okolo, zkoumá svět, nosí se na rukou, hladím ho. Ale přijde mi to málo. Nevím :/ Je to moje první miminko a nějak jsem na to už sama…
proto se chci zeptat vás, zkušených maminek, zda nemáte nějaké typy nebo tak něco. Předem děkuju.