Jak si hrát s kojencem?

Obyy
3.10.12 16:31

jak si hrát s kojencem?

Ahoj holky chci se zeptat, nemáte nějaké typy jak si hrát s miminkem?
Synovi sice bude teprve měsíc, ale nějak se naučil přes den moc nespat ale v noci skoro celou noc (budí se mi jen jedno max dvakrát), přes den spí dohromady tak maximálně 3-4 hodiny. A zbytek dne jen tak proleží a kouká okolo, zkoumá svět, nosí se na rukou, hladím ho. Ale přijde mi to málo. Nevím :/ Je to moje první miminko a nějak jsem na to už sama…
proto se chci zeptat vás, zkušených maminek, zda nemáte nějaké typy nebo tak něco. Předem děkuju.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1058
3.10.12 16:42

Tak v měsíci se s dítětem nějak moc hrát nedá ještě… Já jsem dceři dávala do postýlky různé hračky a obměňovala jsem je, aby měla pořád jiný „výhled“ :)
Hodně jsme na ni všichni mluvili, dávali ji často na bříško…
Měla jsem taky koš, takže jsem ji dovezla vždycky na jiné místo, aby se měla na co dívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
3.10.12 16:43

Mala milovala zvuky pusou- motorky, letadla,auta..taky mela rada letadylko..vzit ji na ruku jako na tygrika a,,litat,, po pokoji…to milovala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
3.10.12 16:46

Taky jsme hodne trsaly..ma rada hudbu co jsem si poustela v tehu a mela jsem ji v naruci a trsali jsme..ono spis to byla zabava pro me a starsiho synka, ale i mala byla spokojena..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3890
3.10.12 16:52

No s mesicnim toho moc nenadelas :) uzivej si chvilky „pokoje“ az bude vetsi uz se nezastavis :)
ja si s malou casto lehla a „koukaly“ jsme na telku :) nebo jsem ji zpivala :oops: vypravela.. ukazovala ruzne chrastitka… pusinkovala ji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
3.10.12 16:53

@xlenushkax jojo, taky jsem zpívala ještě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1048
3.10.12 16:58

Taky se připojuju, dávej hračky na obě strany, ať se za nima pěkně otáčí, lítej s nima miminku před očima a nejlíp ještě dělej nějaký zvuky. Směj se na něj, vyplazuj jazyk a dělej všelijaký skopičiny, dítko se tě naučí fixovat pohledem a bude se mu to líbit:-) Jinak hrát si s ním vyloženě v měsíci ještě fakt moc nejde :) Ale taky se mi osvědčilo sedátko a hrací dečka, že bylo mimi se mnou třeba v kuchyni nebo obýváku a koukalo na mě co dělám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
3.10.12 17:03

…

Příspěvek upraven 04.05.16 v 14:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1048
3.10.12 17:11

@gabi.design jo jo, my taky prdíme na bříško a to jsou záchvaty smíchu :D a ještě leze leze po železe a u toho ho lochtám na žebrech a v podpaží, to je taky hotovej :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30162
3.10.12 17:25

My chrastíme, ukazujem hračky, ukazujeme věci po bytě, pozoruje mě, jak uklízím, občas mu pustím pohádku na počítači, zpíváme, povídáme, paseme koníčky. Ale jemu je pět měsíců, v měsíci jenom koukal nebo spal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13888
3.10.12 17:25

Syn teda moc o „hraní“ nestál, ale dávala bych dítě na různá místa (třeba v lehátku), aby mělo různé výhledy. Ale jsem toho názoru, že pokud dítě v klidu pozoruje, leží, tak ho nechat, aby si „zbytečně“ nezvyklo na zabavování. Samo se postupně naučí jak se zabavit. Samozřejmě pokud je dítě neklidné a uplakané, tak je to něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí