Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Napis to jednoduse na pozvanku a je to a tem natvrdlym to rekni do oci, ze chces spol.odev. ![]()
„Veškeré oblečení musí být schváleno nevěstou nejpozději týden před svatbou. Kdo toto nedodrží, nebude vpuštěn na hostinu. S díky, vaše Míla“ ![]()
@JayLee nuda, protože hosté se nemůžou převlíknout do tepláků a džín?
No já většinou chodím na vesnické svatby, kde se to dá občas očekávat- zase nechci urazit Moravu- Valašsko.. ale co fakt můžu říct, tak nikdy!!! se nestalo, aby tam někdo byl fakt jako- triko džíny…
Byla jsem na třech- Moje, švagrová, sestřenice a fakt všichni oblek- klasický ne 100 let někde pozadu, spíš si myslím, že ženy by občas měli dostat radu jak se obléknout na oslavu, ale to je jiná.. Muži většinou oblek, košile… Jako byli tam i v džínách, ale to už teď mladí takto chodí, že si dají -slušivé džíny- např tmavší, černé sako, vhodnou obuv košily.. A dokonce si myslím, že to líp působí na tom mladém člověku..
@JayLee píše:
v mem okoli by to nejaci fakt nepochopili takze by se to minulo účinkem navíc bych tim i nekoho urazila a to by me mrzelo daleko vic nez to jak by prisli obleceny ja osobne bych nesla na takovou svatbu, kde by me někdo na toto upozornil pac bych se pak bala ze to bude jedna velka drezura a cenzura a nuda na te svatbe
Mám stejný názor. Inteligent se obleče vhodně a vola to nenaučíš.
Moje zkušenost je, že ten co přišel jako největší vagabund v tričku, kraťasech a croskách pak na své svatbě vyžadoval i fotografa v obleku a to mě přišlo, že upadl z jahody na znak.
Já fakt vzpomínám, jestli si něco nevybavuju, protože jsme byla i na hostině typu - zámecká zahrada, druhá sestřenice taky měla v restauraci spíš luxusnější a fakt nevím, že až tak by někdo vyčníval ![]()
Muži teda… ženy mi přijde, se se víc neumí obléknout ![]()
Ale jako na moji svatbě se tchán při tancování rozepínal - košily, takže trapné i toto bylo no ![]()
Příspěvek upraven 19.07.16 v 14:39
No tak já jsem byla na více svatbách a nezažila jsem tepláky. Takže by mě ani nenapadlo na něco takového upozorňovat. Nevím co zveš za vidláky, kteří neví, jak se obléct. Z druhé strany by mě ojedinělý případ svatbu nijak nenarušil. Pochybuji, že na té zmíněné tam bylo více lidí nevhodně oblečených. Myslím, že řešíš blbiny.
Prostě bych jim to řekla, jsou to tví nebo nastávajícího známí či příbuzní, netřeba před nimi něco hrát ne?
I když já jsem jiného ražení
@KimL píše:
„Veškeré oblečení musí být schváleno nevěstou nejpozději týden před svatbou. Kdo toto nedodrží, nebude vpuštěn na hostinu. S díky, vaše Míla“
Po tomto upozornění bych se omluvila z účasti.
![]()
Já můžu s čistým svědomím, že se jsem vůbec nevnímala to, co měli ostatní na sobě.
Na svatbě jsem měla lidi, které jsem tam mít chtěla, byla jsem ráda za to, že tam jsou nehledě na to, co měli na sobě. To až na fotkách jsem začla nějaké takové věci „zkoumat“.
Znama si takhle do pozvanky napsala, ze chce, aby hoste na sobe meli alespon jednu barvu jako na pozvance. I sama pozvanka ukazovala v jakem stylu bude svatba a muzu ti rict, ze to hodne lidi nemohlo rozdychat ![]()
Na druhou stranu te chapu. Uz jen kvuli hostum z ciziny
Nejsem žádná fanatická nevěsta, která chce mít všechny lidi na svatbě v jedné barvě, aby to ladilo s ubrousky a výzdobou, nicméně byla jsem na svatbě, kde se svatebčané )a shodou okolností ti, kteří budou i na mé svatbě( dostavili na obřad v sándalech a trekových botech, část z nich to přetrpěla v obleku, ale po obědě si natáhli volná trika a džíny nebo tepláky a bavili se v tom. Nebylo to na zahradě ani na statku, ale v restauraci. Na jednu stranu chápu, že to nevěstě nevadilo a neřešila to, ale moje svatba bude jiná, chci to mít hezké a hlavně slavnostní, část hostů bude ze zahraničí kde jsou prostě zvyklí na to, že je to spol. událost a podle toho se volí oděv. Představa, že mi tam budou lidi běhat v roztrhaných džínách a vytahaném triku…
no prostě nevím, jak taktně naznačit, že džíny fakt ne. Napadlo mě napsat na pozvánku, že prosíme o dodržení dresscodu, ale někteří to stejně nepochopí a mám strach, že na ně platí jen „nesmíš si sundat sako“. Řešil to někdo? Možná to zní jako prkotina, ale viděla jsem na vlastní oči, jak i takové věci dokážou zničit celou atmosféru.