Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Dcerka chodí do školy hned vedle našeho domu, ale nevím, jak jí v těhle mrazech oblékat… Když jí dám punčocháčky a džíny, tak jí bude ve tříde horko, když jí dám jen ponožky nebo sukni s punč., tak mi zas zmrzne, až půjdou ven s družinou… Ve družině se bohužel nijak nepřevlékají… Jak to řešíte?
Dávala jsem pod kalhoty legíny + delší svetr, tričko, a v šatně si svlékla kalhoty, ve třídě byla v legínách, výhoda holek, kluk v legínách nevím ![]()
@K.Black píše:
Dávala jsem pod kalhoty legíny + delší svetr, tričko, a v šatně si svlékla kalhoty, ve třídě byla v legínách, výhoda holek, kluk v legínách nevím
Řešila bych stejně jako tady MADAM, klukovi bych dala v první třídě klidně na cestu ještě kombinézu
a pod to tenké normoš kalhoty - třeba plátěné ve kterých by mohl být ve třídě..
Tak stejně si musí ty děti obléct bundu, čepici, rukavice, tak by tam mohla mít pověšené i oteplovačky a oblíct si je. A promluvila bych si s družinářkou, co bude mít dcera na sobě, až půjdou ven. Pak stačí dát sukni a punčocháče nebo legíny.
Dcera nosí džínové legíny a na to oteplovačky. Ty si sundá v šatně a ve třídě se namusí pařit v punčochách a džínách. ![]()
Až bude ve škole kluk, budu to dělat stejně, jen bude mít pod oteplovačkama džíny, tu chvíli to přežije. ![]()
Dala bych určitě ty dvě vrstvy, kalhoty, asi ale tenší než džíny(lepší tepláky, za punčocháče se kluci smějou) a na ně oteplováky nebo kombinézu. U nás v družině se převlékáme, že pak není ten spodek spocenej.Ale tak až si bude dávat čepici a rukavice, šupne do kombinézy a je to.
Holt si musí něco obléct a svléct, jinak to v zimě nejde. Pokud to sama nezvládne, tak zajít přímo za učitelkou/družinářkou a poprosit ji, ať na ni dohlédne. Je to problém? ![]()
Já dávám klukovi kombinézu. Nosí ji už od první třídy. Pod kombinézu klasické oblečení - džíny, mikinu… V šatně sundá, odpoledne po škole nebo s družinou zase oblékne a já jsem v klidu, že kluk je v teple a suchý. Syn je vysmátý, že může venku blbnout ve sněhu, zatímco ostatní děti mrznou v promáčených kalhotech… Prý je jediný, kdo nosí kombinézu, ale je spokojený (ptala jsem se ho na názor, aby se necítil blbě - prý ji nosit chce, protože je to rychlé oblékání, je v suchu a teple)… Teď jedou ve čtvrtek na polodenní výlet a jelikož budou venku, tak jsem se ptala paní učitelky, co mu mám dát za oblečení a ta kombinéza prý bude úplně nejlepší… Takže stejný postup hodlám dodržovat i s dcerou, až nastoupí do školy…
@rejžička píše:
Holt si musí něco obléct a svléct, jinak to v zimě nejde. Pokud to sama nezvládne, tak zajít přímo za učitelkou/družinářkou a poprosit ji, ať na ni dohlédne. Je to problém?
Takhle se to dá řešit podle počtu dětí. Taky bych klíďo osobně kontrolovala oblečení a obutí všech třiceti dětí, ale to bysme ven ani nešli.
@tterka píše:
Já dávám klukovi kombinézu. Nosí ji už od první třídy. Pod kombinézu klasické oblečení - džíny, mikinu… V šatně sundá, odpoledne po škole nebo s družinou zase oblékne a já jsem v klidu, že kluk je v teple a suchý. Syn je vysmátý, že může venku blbnout ve sněhu, zatímco ostatní děti mrznou v promáčených kalhotech… Prý je jediný, kdo nosí kombinézu, ale je spokojený (ptala jsem se ho na názor, aby se necítil blbě - prý ji nosit chce, protože je to rychlé oblékání, je v suchu a teple)… Teď jedou ve čtvrtek na polodenní výlet a jelikož budou venku, tak jsem se ptala paní učitelky, co mu mám dát za oblečení a ta kombinéza prý bude úplně nejlepší… Takže stejný postup hodlám dodržovat i s dcerou, až nastoupí do školy…
Souhlas, kombinéza je nejlepší, teď když je sníh. Prvňáčci ji tu mají skoro všichni, druháků tak polovina. Dál nevím, ale já ji teda měla i sama na lyže. ![]()
@sarusa4 píše:
Takhle se to dá řešit podle počtu dětí. Taky bych klíďo osobně kontrolovala oblečení a obutí všech třiceti dětí, ale to bysme ven ani nešli.
Jasně, chápu. Ale zase ne všechny děti potřebují pomoc, ne? Nemusí kontrolovat všechny, jen ty, u kterých maminky upozorní, že by mohl být problém.
Kluk - má rifle, ponožky. na cestu si oblékne přes to šusťáky, v šatně svlékne, ve třídě mu není teplo, venku není mokrej a není mu zima. Nahoře - triko s dlouhým, navrch triko s krátkým, bez tílka. Když je jó zima, tak ještě slabou flísovou mikču, tunechá v šatně. A bundu samo.
u holčiček je to bych řekla jednodušší, může si vzít punčocháčky nebo elasťáky, sukni může mít v šatně, na cestu taky šusťáky a v šatně si vezme sukýnku
Holky, naše malá se chystá v září do první třídy. oblékaly jste děti nějal „líp“, slušněji? naš malá by nejradši nosila legíny a tepláky a tričko (nejlépe celý týden to samé oblíbené) a nevím jak jí vysvětlit, že jako prvnáček bude muset začít nosit třeba košili, džíny… ona je nesnáší, ale přece v teplákách do školy, to zas uplně ne… ![]()
nebo aby nechodila pořád v tom samém tričku… argumenty nepomáhají, jí je jedno, co si pomyslí paní učitelka, a že nám třeba vynadá, že jsme špindíry a tak.. šestiletá, no..nevysvětlíš… ![]()
@Anonymní píše:
Holky, naše malá se chystá v září do první třídy. oblékaly jste děti nějal „líp“, slušněji? naš malá by nejradši nosila legíny a tepláky a tričko (nejlépe celý týden to samé oblíbené) a nevím jak jí vysvětlit, že jako prvnáček bude muset začít nosit třeba košili, džíny… ona je nesnáší, ale přece v teplákách do školy, to zas uplně ne…nebo aby nechodila pořád v tom samém tričku… argumenty nepomáhají, jí je jedno, co si pomyslí paní učitelka, a že nám třeba vynadá, že jsme špindíry a tak.. šestiletá, no..nevysvětlíš…
Nechápu, proč anonymně. Proč by nutně musela nosit rifle? Jen se v tom bude škrtit. Klidně legíny nebo nějaké bavlněné kalhoty a k tomu tričko nebo šaty nebo tuniku. Tepláky vyloženě ne. A jak nevysvětlíš to tričko? Prostě je špinavé, tak si vezmeš jiné, ne? Tohle vypereme a můžeš si ho vzít zítra. A fakt si myslíš, že učitelka si pamatuje, v čem chodí děti do školy? Když nebude špinavá, roztrhaná nebo smradlavá, tak to řešit učitelka nebude.