Jak těžká je španělština?

96
7.1.14 11:36

Jak těžká je španělština?

Dokážete mi někdo poradit, jak těžká je španělština, pokud s ní úplně začínáte, v porovnání s němčinou nebo angličtinou? Předem díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30556
7.1.14 11:40

Je jednoduchá, má jednoduchou gramatiku, slovíčka jsou taky celkem jednoduchá…pokud člověk umí třeba anglicky, je to o to jednodušší…dá se naučit za rok…a je zábavná :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
7.1.14 11:43

Můj kluk se ve škole učí angličtinu a španělštinu. O španělštině ani nevíme. Takže bude jednoducha :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
7.1.14 11:52

Uplny zacatek je proti anglictine a nemcine uplna pohoda.
ucila jsem se vsechny tri jazyky a spanelsky se po par mesici na zkladni urovni domluvis. to se u anglictiny nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
7.1.14 11:56

Španělština je jednoduchá, hlavně pro nás. Gramatika je hodně podobná češtině, výslovnost taky lehká, o slovíčkách nemluvě. Za to pro američany je težké se naučit španělsky. Půl roku jsem studovala španělštinu přímo ve Španělsku a z nuly se dostala na úroven B1-B2… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2960
7.1.14 11:58

Patří mezi ty jednodušší jazyky. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
7.1.14 11:59

Nevím jak je na tom španělština, ale italština je „skoro“ to samé a přijde mi OK :) Jinak prý když umíš španělsky, snadno se naučíš i italsky, je to prý něco jak čeština a slovenština…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
7.1.14 12:02

@Aimmy
no to bych netvrdila… ty jazyky maji mnoho spolecneho, takze kdyz nekdo umi italsky, tak neco pochopi i ze spanelstiny a naopka. jenze pokud se chces ten druhy jazyk opravdu naucit, tak je ta podobnost spis matouci. clovek plete italske slovicka do spanelstiny, vycasuje sloveso podle jinych pravidel atd.
ja co se ucim spanelsky, tak italstinu jsem musela uplne vytlacit z hlavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
7.1.14 12:03

Je jednoduchá, srovnala bych s AJ. NJ je humus :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
7.1.14 12:09

@Aimmy ja bych to porovnala se vztahem cestina-polstina. Zkousela jsem se ucit italsky, spanelsky jsem umela dobre a pletlo se mi to - gramatika je ze zacatku dost podobna, pak se to mota, ale ctenemu italskemu textu bych treba porozumela, mluvene reci ne.
Jinak za me je spanelstina v porovnani s tou Aj/Nj urcite mnohem jednodussi, je melodicka, dobre se uci, problem nastava az pozdeji u nejakych slozitejsich souslednosti casu, nerealnych podminek a nejakych dalsich libustek na urovni C1/C2. Jinak je to pohoda :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
7.1.14 12:12

;) Mě to „říkal“ jeden Ital :) Asi pro Itala je španělština pak už hračka no :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
7.1.14 12:14
@Aimmy píše: ;) Mě to „říkal“ jeden Ital :) Asi pro Itala je španělština pak už hračka no :)

Mně toto říkal můj ex, je z jižní ameriky a řekl, že ŠJ a IJ je jak ČJ a slovenština, ale on neuměl česky skoro nic, jen pár slov :nevim: takže nemohl až tak posoudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
7.1.14 12:16

@dani24687 jj ten známí umí hodně jazyků a říkal, že nejtěžší pro něj byla-je čeština :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
7.1.14 12:17

Není těžká. Obtížností gramatiky bych řekla mezi AJ a NJ. Výslovností jednoduchá.
Zapomíná se mi teda ale mnohem rychleji, než AJ.
Taky záleží, jaký máš talent na jazyky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
7.1.14 12:18
@Aimmy píše:
@dani24687 jj ten známí umí hodně jazyků a říkal, že nejtěžší pro něj byla-je čeština :mrgreen:

jo, on to taky nechápal. třebe veděl že autobus je slovo a co znamená a když se řeklo do „autobusu“ tak se zeptal, co to je autobusu a proč jakooo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze