Jak to máte s prací?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jak to máte s prací??
Ahoj holky, anonymně psát nebudu, nemá to cenu
není co tajit.
Jdu se Vám svěřit a nějak tak to s Vámi vše probrat, protože toho mám nějak už plnou hlavu.
Začnu tím, že mám ještě rok na RD - do listopadu 2014, pak jde malá do školky.
Já mám maturitu na automobilní a technické škole - ekonomický obor, ale např. učetnictví jsme měli tak jakože z letadla ![]()
Jazykově jsem na tom, že NJ se domluvím, slýchám ji odmala, mám od otce rodinu v Německu, a AJ, sice z ní mám maturitu, ale nerada mluvím a celkově nemám AJ ráda
Šla jsem na RD tedy hned po maturitě, potom jsem brigádně byla 4 měsíce na recepci ve 4* hotelu, a jinak jsem dělala a stále dělám brigádně pokladní, ale stále častěji přemýšlím, kam půjdu potom…
![]()
Ty ženské na stálo mají 9.000,–!!! To abych si šla hodit mašli… ![]()
Tuším, co chci dělat, ale to pokud nejsou známí, je bez šance.. ![]()
Hlásila jsem se k policii, ale bohužel, fyzické testy jsem nedala
znovu budu zkoušet v lednu, třeba to vyjde ![]()
Jinak třeba speditér nebo dispečer dopravy, ale to bych musela dopilovat NJ na perfektní úroveň a opět chtějí praxi
kterou nemám..
Holky, holky, ach jo.. já nechci dělat za 9.000,– někde ![]()
Přišla jsem si postěžovat a zanaříkat
děkuju za vyslechnutí.. prosím rýpalky.. nerýpat! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Zirafka11
spedici jsem delala a uprimne - prijde mi, ze na naprostou vetsinu mist musis mit aspon slusnou anglictinu. ale jinak kazdy v tom oboru musel jednou zacit - tudiz nastupoval bez praxe. to je vsude stejne - kazdy chce aspon 2 roky praxe, ale nekde musis zacit.
nevim, jestli by ti to financni situace dovolila, ale znam dost lidi, kteri v tomhle oboru zacali tak, ze delali treba pulrocni staz bez platu.
jinak mas jeste rok do konce rodicaku - kdyz maknes, tak jazyk(y) se daji za rok znacne vylepsit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojda, já myslím, že ta němčina je super, to se může hodit. Jestli máš ještě rok, tak piluj angličtinu. Nevím, odkud jsi, ale u nás berou na nákup i bez praxe, hlavně musíš umět aspoň středně anglicky a samozřejmě na počítači:) Jinak vím, že v okolí Hradce Králové je firma, která měla požadavky na nákupčí v podstatě jen angličtina a němčina - a hodně jim záleželo i na té němčině. Plat okolo 25. S tou spedicí, logistika, nákup atd bych neházela flintu do žita, jak budeš umět anglicky (stačí opravdu středně pokročile) a německy, tak si určitě něco najdeš!
Fakt bych se zaměřila na tu angličtinu, ikdyž ji nemáš ráda:)
Já jsem nastupovala na nákup před třemi lety, moje angličtina byla - no trošku ostuda. Teď se domluvím s každým, i když gramaticky třeba blbě:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jsme na tom podobne. muj obor socialni pece. prace na socialce praccaku atd. no bez praxe a se dvema malyma detma bez sance. jsem po stredni ted uz na druhym rodicaku a moc moc premyslim co pak.. lepsi mista bez praxxe asi nehrozi. stale doufam, ze az budu muset do prace naskytne se zrovna neco pres znamy. do obchodaku za kasu delat treba 10h, svatky, vikendy s detma proste nehrozi. jinak budu muset byt doma a neco vyrabet a prodavat nebo pect dorty nebo ja nevim.. aby aspon neco bylo navic a pocit, ze prispeju. taky za predpokladu, ze bude chlap mit praci co nas uzivi.. nebo jeste na rodicaku jit na nakej kurz nebo rekvalifikaci..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Noooo, nejspíš budu muset i AJ no
jinak jsem z Budějovic, tady je spousta logistických firem. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím si, že jazykové schopnosti máš slušné. Hledej práci třeba půl roku dopředu. Mě se po škole začali ozývat až po měsíci. Je to hodně o štěstí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, to máš ještě dobré, je na to dost času. Já, VŠ, praxe 4 roky, hledám práci už půl roku a pořád nic
Mateřská mi končí za měsíc a už teď se v noci budím představou, že skončím na pracáku, posléze v Penny u pokladny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit