3 děti - sociální dávky, mateřská

125
7.10.10 09:03

Jak to ted je?

Ahoj porad uvazuju nad tim zda mit 3 mimi a nebo ne jak je to ted s davkama kdybych z materske sla zpatky na materskou?? nevite nekdo jak to schvalili porodne apod od noveho roku ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102677
7.10.10 09:04

ahojky, porodné od nového roku nebude žádné, to už je schváleno. o výši rodičáku se ještě jedná, ale také to nebude nic moc :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8524
7.10.10 09:10

Porodné nedostaneš a u rodičáku se mění jenom ta čtyřletá varianta a to na: 9 měsíců - 7600 a od 10. měsíce 3800.
Ještě to asi není schválený, ale pravděpodobně to projde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
7.10.10 09:24
bublinkaa.a píše:
Ahoj porad uvazuju nad tim zda mit 3 mimi a nebo ne jak je to ted s davkama kdybych z materske sla zpatky na materskou?? nevite nekdo jak to schvalili porodne apod od noveho roku ?

promin ale kdo chce díte má ho i bez porodného aatd…dřív taky nebylo velký porodný a rodičák byl ješte před 4-5 lety malý…tak že jestly chceš mít třetí…tak o tom přece nerozhoduje porodný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.10.10 09:34
petra.lovosice píše:
bublinkaa.a píše:
Ahoj porad uvazuju nad tim zda mit 3 mimi a nebo ne jak je to ted s davkama kdybych z materske sla zpatky na materskou?? nevite nekdo jak to schvalili porodne apod od noveho roku ?
promin ale kdo chce díte má ho i bez porodného aatd…dřív taky nebylo velký porodný a rodičák byl ješte před 4-5 lety malý…tak že jestly chceš mít třetí…tak o tom přece nerozhoduje porodný

přesně tak :palec: dítě kvůli pěnezům si pořizuje přece naše menšina :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Karlllicka
7.10.10 09:40

No devcata jenze neni jednoduche vyzit jen z manzelova platu..tedy pokud ma muz normalni prijem ne nejakej generalni reditel ze.Takze taky clovek musi myslet jestli vyzije. :zed: Asi tak. :palec:

• Citovat
  • Upravit
12947
7.10.10 09:44
Karlllicka píše:
No devcata jenze neni jednoduche vyzit jen z manzelova platu..tedy pokud ma muz normalni prijem ne nejakej generalni reditel ze.Takze taky clovek musi myslet jestli vyzije. :zed: Asi tak. :palec:

taky neoplýváme bohatstvím a výplatou buh ví jakou ,taky nemáme drahé auta…a taky budeme platitza umelé oplodnení…ale sakra..mám do toho umelého vubec ít když nebude porodný.. ??…pochopím že se nekdo zeptá jak to je při přechodu z mateřskýna mateřskou..ale plánovatdíte jen kvuly porodnemu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Karlllicka
7.10.10 09:48

Ja myslim rodicak,mesicni prijem. Sice jsem byla na rodicaku kdyz byl 2500 nebo kolik,ale to jeste nebyla tak draha energie,bydleni a i to jidlo.Ted mam tri osm a nevyjdu :nevim: Jsem rada ze uz to budu mit za sebou

• Citovat
  • Upravit
12947
7.10.10 09:50

já nevyšla ani s 7600..ale i tak do toho chci jít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
7.10.10 09:56

a pokudženská jde z mateřské na mateřskou a mela před tím 3 letou variantu..tak jí zustane stejná…pokud nepracovala tak je jasný že má 4 letou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xzuzkax
7.10.10 09:57

Já myslím že zakladatelka se ptá proto, aby měla představu kolik vlastně bude mít peněz a jestli to finančně zvládnou. Nechápu proč hned to odsuzování že si dítě pořizuje kvůli penězům? Nezlobte se na mě, ale já bych taky hleděla na finanční stránku kdybych uvažovala o třetím mimču. (plínky, UM, ježdění do poradny a další…to něco stojí)

• Citovat
  • Upravit
Karlllicka
7.10.10 10:04

Hm to miluju fakt :-D Jak vis ze zenska nepracovala??Ja jsem napriklad pracovala,dva uvazky behala jsem jak hadr na holi..jeden jsem mela na dobu urcitou a jeden na neurcito..ten na urcito my behem prvni materske skoncil a ten druhy taky protoze to krachlo nebo co.A u druheho uz jsem nemela narok na 3 letej rodicak. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Karlllicka
7.10.10 10:07
xzuzkax píše:
Já myslím že zakladatelka se ptá proto, aby měla představu kolik vlastně bude mít peněz a jestli to finančně zvládnou. Nechápu proč hned to odsuzování že si dítě pořizuje kvůli penězům? Nezlobte se na mě, ale já bych taky hleděla na finanční stránku kdybych uvažovala o třetím mimču. (plínky, UM, ježdění do poradny a další…to něco stojí)

Taky bych se musela hodne rozmyslet jestli mit treti a ano kvuli penezum!!!Nejsem sebevrah abych nepremyslela jestli to utahnem..to je potom skola tam porad neco vyzaduji..zaplatte to a to a penize muzete klidne s…

• Citovat
  • Upravit
3950
7.10.10 10:11
Karlllicka píše:
No devcata jenze neni jednoduche vyzit jen z manzelova platu..tedy pokud ma muz normalni prijem ne nejakej generalni reditel ze.Takze taky clovek musi myslet jestli vyzije. :zed: Asi tak. :palec:

přesně tak muj muž nevydělává nějak malo ale je to normalní pruměr a ted když skrouhnou md budeme mit co dělat abychom se uživili mame 2 děti jedno školou povinne a druhe skoro roční a člověk z něčím počítal že jo než si dítko pořídil slibovali podporu rodinam porodne to mi až tak nevadí ale že ted nečekaně přijdu o 4 tisice to je facka velika jsem na 4 lete md kterou ted změnily ale ja už stim nic nenadělam nemužu si spětně zažadat o 3letou variantu je to nefer a nechapu proč se to netíka jen těch novích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1713
7.10.10 10:11
xzuzkax píše:
Já myslím že zakladatelka se ptá proto, aby měla představu kolik vlastně bude mít peněz a jestli to finančně zvládnou. Nechápu proč hned to odsuzování že si dítě pořizuje kvůli penězům? Nezlobte se na mě, ale já bych taky hleděla na finanční stránku kdybych uvažovala o třetím mimču. (plínky, UM, ježdění do poradny a další…to něco stojí)

Ono taky určitě nešlo o radu, ale o snahu někoho vyprudit.
Taky z dotazu chápu, že má zakladatelka starost, jestli by vyšla. Četla jsem, že porodné už se ruší od ledna. A s rodičákem - jak už někdo psal. Mění se jen ta 4-letá varianta.
Ale netuším, jestli je to schválené.
Taky by mě to zajímalo, být v situaci, kdy se rozhoduju o tak důležitém kroku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat