Jak umýt maliny, borůvky atd

483
25.7.13 11:41

jak umýt maliny, borůvky atd...

Ahoj, berte toto téma spíš, jako odlehčení, jen mě to tak napadlo :-)
Vždy jsem si plody co nerostou přímo na zemi(maliny, borůvky, rybíz) a nejsou od hlíny trhala na zahrádce přímo do „pusi“, ale teď sem těhotná a jistě je jednou budu chtít dát prckovi. Všimla jsem si, že do keřů občas létají ptáci, tak určitě pro malé dítě nebude vhodné je jíst neumyté.

Momentálně tedy dám plody do „cedníku“ a propláchnu vodou, to by mělo být podle mě doufám dostačující… ani mě nenapadá, jak by ty bobulky šli umýt jinak ;-)

Jak to děláte vy? Nebo to neřešíte a prckovi dopřejete, přímo z keřů, ať se podporuje imunita?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15225
25.7.13 11:43

Jíme přímo z keřů! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
25.7.13 11:43

Normálně v dlani propláchnu vodou… Když začne běhat, bude si je trhat už sám do pusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
25.7.13 11:44

Asi zalezi, kde trhas.
ja jsem to taky nikdy neresila a slo to rovnou do pusy. ale loni me vydesil clanek o rozsireni vztekliny v lesich a o tom, ze treba boruvky i kdyz se oplachnou, tak to nepomuze. chvili jsem z toho byla na nervy a prestala je jist uplne :D
pak jsem to pustila z hlavy, to by clovek nesmel jist nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
25.7.13 11:44

Ještě to jde umýt kulička po kuličce :think: U malin mě napadá rozebrat plod na jednotlivé kuličky a poumývat… :lol: Ale to je už asi extrém, to by dělala tak možná moje teta ;) Osobně to taky projedu v cedníku pod „sprchou“. Každopádně čistota půl zdraví a špína celé :mrgreen: Prostě bych to nějak výrazně neřešila :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
25.7.13 11:47

Kamarádky malý si utrhl jahodu, najednou začal čůrat, šupl jahodu „pod proud“ a šup do pusy. Než stačila něco udělat… takže bych to s tou higienou nepřeháněla. My máme zatím jen jahůdky a malá si prostě utrhne a sní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.7.13 11:49

@hanula23 při přečtení nadpisu mě napadlo pouze vodou :mrgreen: jinak v lese konzumujem okamžitě, i když se to nemá, doma prostě vezmu plody, dám je do misky, napustím vodu a přes cedník přeliju, nechám okapat.. vzhledem k tomu, že 70 % se zpracovává tepelně, dál to neřeším ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.7.13 11:50
@avm3 píše:
Kamarádky malý si utrhl jahodu, najednou začal čůrat, šupl jahodu „pod proud“ a šup do pusy. Než stačila něco udělat… takže bych to s tou higienou nepřeháněla. My máme zatím jen jahůdky a malá si prostě utrhne a sní.
:lol: šikulka :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
25.7.13 11:51

Je teda pravda, že když jsme byli v lese, když jsem byla poprvé těhotná, tak mi manžel borůvku zakázal jíst… a radši jsem „poslechla“ :) Ale doma na zahradě bych to jedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797

Moje dítě jí normálně vše z keřů :nevim:, mně to taky nikdy nikdo neumýval a vše jsem zdárně přežila. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
@martina.se píše: :lol: šikulka :mrgreen:

Byl to mžik, prostě nestihla zareagovat… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.7.13 11:53
@avm3 píše:
Byl to mžik, prostě nestihla zareagovat… :mrgreen:

spíš to dětské přemýšlení, jéjé, voda, teče, šup tam to umýt :mrgreen: je to OT, ale musela jsem reagovat, se tu směju normálně nahlas, když si to představím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
25.7.13 11:53

V lese a na zahrádce hned do pusy, doma opláchnu vodou. Víc bych se bála ovoce ze supermarketů plné pesticidů než pojídání neumytého ovoce ze zahrádky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
25.7.13 11:55
@martina.se píše:
spíš to dětské přemýšlení, jéjé, voda, teče, šup tam to umýt :mrgreen: je to OT, ale musela jsem reagovat, se tu směju normálně nahlas, když si to představím ;)

Přesně tak, jindy viděl maminku, jak to myje pod tekoucí vodou, tak to logicky pochopil taky tak. Bylo to před rokem, bylo mu 1,5 roku a ještě byl na plínkách. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
25.7.13 11:56

Také je myju v cedníku. Dřív jsem je jedla jako Ty - z keře do pusy, ale teď, co jsem těhotná, tak se snažím oplachovat. Ikdyž…občas taky neodolám. Ale pokud jím neumyté z keříku, tak jedině na zahradě, určitě bych to neriskla u lesních jahod, borůvek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný