Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobré ráno všem! Nemáte nějaký fígl na urychlení menstruace? Jsem 27 den cyklu, včera, 13 dní po ovulaci jsem nevydržela a udělala test - a nic. Jsem na clostilbegytu, takže vím přesně, kdy ovulace byla. Před ovulací jsem měla bazální teplotu 36.5 a po ovu vyskočila a postupně se vyšplhala až k dnešním 37.2. Těhotná ale nejsem (podle testu) a tak bych chtěla trošku pomoct měsíčkům, dá se to? (minulý měsíc jsem měla luteální fázi 19 dní a to se mi zdá dlouho) Nemáte nějaký tip? Jídlo, cvičení, nebo bylinky? Utrogestan jsem včera už nevzala..
Díky a hezký sváteční den všem tady!
@Anyny1 Můžu se zeptat, proč ji chceš uspíšit? Podle BT bych řekla, že jsi těhotná a na test je zatím brzo, ne?
Urychlit?
Já bych to spíš viděla na to, hodit se do klidu, přestat všechno měřit a tlačit na pilu. Někdy je méně více ![]()
@Jančik myslím, že negativní test 13 dní po ověřené ovulaci je celkem jasný..
@berry4 asi máš pravdu, myslela jsem jen, trochu té menstruaci pomoct, ale ono je samozřejmě nejlepší se na to vyprdnout, ona si dojde až se jí bude chtít ![]()
Utrogestan zvyšuje BT, takže ta teplota může znamenat těhu, ale taky ne. Navíc 13DPO by už na testíku asi něco bylo. Říká se, že na „urychlení“ MS pomáhá horká koupel, ale nemám vlastní zkušenost. Jinak držím moc palce, aby se ty // ještě ukázaly ![]()
@olinka11 a zvyšuje utrogestan teplotu i když ho polykám? Myslela jsem, že jen když se zavádí.. Víš, já už nemám v plánu testovat, nechci se na to tak upínat a pořát doufat. Asi leda že by měsíčky nedorazily, ale jinak na to dlabu.. ![]()
Pořád si říkám, že pokud bych nějakou velkou náhodou těhotná byla, tak na tom žádný test nic nezmění, není třeba to vědět už od první vteřiny ![]()
@Anyny1 no, tak pokud máš přístup, že není třeba to vědět od první vteřiny, tak nechápu, proč s testem nepočkáš, až když menses nedorazí a děláš si ho předem a pak chceš rychle menstruaci aby začal další cyklus ![]()
Je jedno, jestli ho polykáš, nebo zavádíš. Obsahuje progesteron a ten právě způsobuje to zvýšení BT, takže jestli se do tebe dostane „horem“ nebo „spodem“
je fuk.
Pravda, asi bude nejlepší se na to vykašlat a hodit se do klidu, ale jako „bývalá snažilka“ vím, jak je to hrooozně těžký!!
@janica252 Vycházela jsem z toho, že 13 den to u většiny holek je na testu vidět. Ale když na mém nic není, nebudu testovat každý další den a doufat.
Menstruaci nechci rychle, ale minulý měsíc jsem měla luteální fázi dost dlouhou a tak mě zajímalo, jestli se tomu dá nějak pomoct.
@olinka11 píše:
Je jedno, jestli ho polykáš, nebo zavádíš. Obsahuje progesteron a ten právě způsobuje to zvýšení BT, takže jestli se do tebe dostane „horem“ nebo „spodem“je fuk.
Pravda, asi bude nejlepší se na to vykašlat a hodit se do klidu, ale jako „bývalá snažilka“ vím, jak je to hrooozně těžký!!
Díky, to jsem nevěděla.
A máš recht, je to těžký.. ale skoro každá se nakonec dočká, tak já určitě taky ![]()
@Anyny1 Že je negativní test ještě nemusí nic moc znamenat, tím spíš pokud máš tak dlouhou luteální fázi. Někdo nemá dvě čárky ani po vynechání, tak na to nespoléhej. (Ale ani moc na to, že zrovna ty jsi ta výjimka.) Na urychlení se radí horká koupel, svařák a podobné věci, které spíš fungují tak, že teoretické těhotenství potratí. Takže to bych ti nedoporučovala. Raději se hoď do klidu a nesnaž se jít pořád proti tělu, škodíš si tím. Zkus mu víc důvěřovat a podpořit ho, ne ho všemožnými prostředky měnit…
Taky prý pomáhá červené víno, ale kdyby jsi byla těhotná, tak bych to raději nezkoušela. Vím, že je to těžký, ale nech tomu volný průběh.
My se snažili co to dalo, pečlivě jsem si zapisovala teplotu, ovulaci a všechno ostatní a když jsem se na to po několika měsících vykašlala (protože to stejně k ničemu nevedlo, jen jsem byla ve stresu, že to nejde) a nechala to náhodě, otěhotněla jsem ![]()
Pochopila bych ten dotaz, kdybys třeba odjížděla za týden na dovolenou, a nechtěla menstruovat během ní…v tomhle případě to fakt nechápu, a řekla bych že to ani nejde. A i kdyby jo, když se snažíte o miminko, rozhodně bych nechala cyklus na pokoji a nesnažila bych se ho rozhodit jen proto, abyste mohli další kolo snažení začít o pár dní dřív
Mohlo by se to vymstít…