Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
W5 na záchody z Lidlu. Žlutý. Stojí pár korun. Nalej to tam, chvíli nech a myslím, že bude po problému.
@lucad77 píše: Více
Ano, i to me napadlo. Ze to je i tim konkretnim prkynkem, plastem. Prece jen desitky let to umyvam, ruzna wc, ruzna prkynka, a trapim se az ted s tim poslednim!!!
Kupuju savo ve spreji, to na plísně, a nastříkám tím prkýnko ze všech stran. Pokud tohle nezabere, tak se na to vykašli a kup prkýnko nový, zbytečný se s tím trápit a drbat to.
Nekupovat plastová prkýnka. Vybrat keramické. Mám pocit, že se líp udržuje a ta špína se tam nezažírá, jak se zažírá do toho plastu. Přestože se to pravidelně myje. Jinak používáme Cif a Sidolux. Máme jednu houbičku jen vyloženě na mytí sanity.
@Anonymní píše: Více
Za ty peníze bys mohla koupit už nové. My teď koupili po dvou letech nové. Taky to nešlo umýt zespoda už tak, aby vypadalo jako nové. Předtím jsme měli asi taky dva roky dřevěné a to bylo zespod fakt hnusné, ničilo se přípravky.
@Anonymní píše: Více
Nano houbicka. Bere zazloutly plast moz hezky. Jako jedina mi vzala mastne flicky na matne kuchyni bez zniceni povrchu. Fakt super. Krasne beze zazloutnuti bilych bot atp
Kyselina citronová a bily ocet, namichat pastu, nanest a nech působit 10-15minut
Koupila bych nove prkynko. My to po nastehovani do noveho bytu tak udelali. Jednou za tyden otreme prkynko dezinfekcnimi ubrousky na povrchy z DM a ani po temer dvou letech na nem zadne fleky nezustavaji.
Nebo perkarbonát sodný, udělat pastu a nechat působit. Na IG to neustále běží v uklízecích profilech. Nicméně bych spíš pořídila kvalitnější prkénko. Máme prkýnko 10 let a je čisté jako nové.
@hospodki píše: Více
Souhlas, jedině nano houbička. Ta jediná odstraní dokonale…
Dobry den, damy, prosim Vas o zkusenosti, tipy, rady…
Otazka je jasna, cim a s jakym uspechem cistite zaschlou moc zespod zachodoveho prkenka?
Zkusila jsem snad vsechno, bezne wc cistice ruznych znacek, univerzalni domaci cistice, cistice na koupelny (u nas je hodne vodni kamen) atd. Ale ty zlutooranzove skvrny nemizi!
Kdyz se to snazim odstranit mechanicky, tak akorat poskrabu plast, a o to vic se to usadi priste.
Dekuji a prosim anonym (hygiena me rodiny)