Jak vyčitit mapy na gauči

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
99
19.12.22 13:29

Jak vyčitit mapy na gauči

Ahojky, mám šedivý gauč a mám na něm fleky :zed: většinou od jídla, nebo rozlitého pití.. štve mě to, protože gauč mám teprve rok. Zkoušela jsem to vyčistit octem a vodou.. spíš jsem to tak nějak “roztahala” do větších map :) mam doma jelena na fleky, ale to se bojím použít, aby nakonec na gauči nezbyly jen bílé mapy od zesvětlovací látky :) jsem bezradná.. pomohlo vám něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14574
19.12.22 13:33

Musis čistit vždy úplně celou část gauce od jednoho švu ke druhému, aby to nebylo poznat. Když vyčistis jen ten flek, mas tam kolečko. Když to vycistis cele, cele se to jednotně zamokří a žádné kolečko tam nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4835
19.12.22 13:39

Půjč si v půjčovně Karcher nebo jiný tepovač a gauč budeš mít jako nový. Stojí to pár stovek na celý víkend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
19.12.22 13:49

Jelikoz z toho neodsajes tekutinu, vznikne tam mapa. Je potreba to vzit tepovacem. My mame taky gauc, na kterem kazdy „plivanec“ udela mapu, uz jsem letos ten tepovac koupila, protoze jsem na to nemela nervy. Nechavala jsem to cistit profi firmou, ale s malyma detma a psem to nikdy bez mapy nezustalo vic jak par dni. Teď tepuju i vsem kamoskam :lol:

• Citovat
  • Upravit
tartaletka
19.12.22 13:50

Jinak mame gauc asi 15 let a az na skrabance od kocoura je porad jak novy, opravdu to chce to hloubkove cisteni

• Citovat
  • Upravit
monicka1990s
19.12.22 13:51

Jo ten tepovač, je jediná možnost, já taky furt drhla vším možným a bylo to ještě horší, pujčila jsem si tepovač za 300kč a za chvilku byl gauč jak novej.

• Citovat
  • Upravit
2033
19.12.22 14:48

Tepovačem, můžeš si ho i půjčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24619
19.12.22 15:26
@Semtex píše:
Musis čistit vždy úplně celou část gauce od jednoho švu ke druhému, aby to nebylo poznat. Když vyčistis jen ten flek, mas tam kolečko. Když to vycistis cele, cele se to jednotně zamokří a žádné kolečko tam nebude.

Amen. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
19.12.22 16:33

Pokud není moznost vytěžování, tak za mě rozprasovac a do nej vodu a BÍLÝ ocet. Hlavně bílý, ne ten klasicky s barvivy. Vzít houbicku a drhnout. Mám novou bezovou sedačku a samozřejmě jim u televize, už jsem si tam hodila čokoládu i olej dokonce a vše šlo dolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
19.12.22 19:21

Tepovac je super, ale pokud potrebujes akut tak pena na calouneni.
Ja mam nejakou z lidlu a v pohode.
Jak píšou ostatni, musi se to vzit vele, ty mapy dela vlhkost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
19.12.22 19:35

Tepovač jsem si koupila taky na šedivý gauč, který mam taky jeden rok, nevím co dělám špatně, ale skvrny nezmizely, jen nejsou tak strašné a ten čistič do toho dost páchne, když to schne a než se to vyvětrá. Už jsem to cistila 2× a čekala jsem tedy lepší výsledek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
19.12.22 20:48

@AginkaH a co máš za čistič? To je dost rozhodující. Nastříkat předem nějakou aktivní pěnou a pak pěkně za mokra vytepovat a i sedačka v autě od oleje a dalších dobrot bez problému. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
19.12.22 21:44

Ten co nabízí na oficiálních stránkách karcher přímo k tomu tepovaci, nejdřív to vypadalo dobře, ale jak to zaschlo, tak skvrny vždy vylezly zpět, ale v menší míře. Zase to asi nemůžu čistit pořád dokola, jsem toho načuchaná, dělala jsem to včera znova a dneska je mi celý den ŝoufl z těch výparů a líp to nevypadá. Třeba opravdu čistím nějak špatně, ale celkem jsem se snažila pomalu a pečlivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
19.12.22 21:46

Já to mám opatlaný hlavně od dítěte, nic co by nemělo jít vyčistit, křupky a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.22 08:28

Já si každý rok půjčují Karcher… Naprosto super.. vyčistím sedačku, postel a všechny koberce…
A musím říct že je to fakt super, jak pak vidím tu špinavou vodu z gauče nebo koberce tak se normálně stydím jaké jsme prasata ale přitom takhle to vidět nejde,,až po vyčištění si říkám že koebrec nebo sedačka je nějaká světlejší bez fleku.
Určitě se na to podívej… Většinou u půjčení je kauce já dávala 2 tis. to ti při vrácení vrátí( kauce se liší není všude stejná ) a zaplatíš půjčení za den to je nějaké 300 Kč ( samozřejmě zase to není všude stejné) a nějaký čistič, myslím že mají v dm ( čistiš na koberce a textil nebo tak nějak :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný