Jak zastavit divnou menstruaci

2519
8.5.17 09:06

Jak zastavit divnou menstruaci

Ahoj holčiny,

potřebuju poradit, jsem z toho už zoufalá.
Jde o to, že asi rok a půl mám problémy s cyklem. Po vysazení HA jsem měla tři roky menstruaci pravidelnou jako hodinky a pak najednou nedorazila, objevila se cysta a začaly veškeré potíže.
Doktorka to řešila Proverou, kterou jsem ovšem velmi špatně snášela - otoky končetin, nabrání váhy, takže jsem ji již odmítla brát.

Dle jiného gyndr nedochází k ovulaci a podezření na PCO.

Nicméně vzhledem k mé nadváze mi nechce dát hormony, abych ještě víc nenabrala.

A od loňského dubna se táhnout potíže. Loni se mi dvakrát stalo, že jsem poprvé spíše špinila 3 týdny a podruhé menstruovala (silnější krvácení) 2 a půl týdně - na oboje jsem dostala Norethisteron, jenže po jeho vysazení jsem měla menses takový, že ze mě šly obrovské kusy sliznice a krev jak ze spuštěného kohoutku a trvalo to takto dva dny, než se to dalo dohromady a já mohla fungovat i jinak a jinde než doma na WC.

No první zážitek byl v dubnu a druhý v září.
Mezi tím např tři měsíce bez menstruace a následně vždy vyvolávačka.

Pak zázrakem dvakrát přišla menstruace sama a trvala klasickách pět dní a zase období sucha :lol: a vyvolávačka.

Teď jsem zase byla 57 dní bez menstruace a spustilo se mi nejdříve lehké špinění a teď po týdnu to vypadá tak, že v noci klid, ráno klid, pak dopoledne cítím, jak to ze mě trochu teče, večer přijdou křeče, spustí se to více a v noci zas nic.. A takto to jde asi 6 dní nyní a zatím nepřijde, že by to chtělo přestat.

Děsím se zase navštěvy gyndy, protože by mi zase dal Norethisteron a já si teď nemůžu dovolit v práci meškat (marodila jsem skoro 10 dní) - po jeho vysazení jsem neschopná dva až tři dny opustit domov kvůli tomu krvácení silnému.. Plus ještě na začátku června jsme zvaní kamarádovi na svatbu..

Spíše mě zajímá, zda je i jiný způsob, jak toto zastavit?

HA brát nemůžu - měla jsem trombozu po operaci - a ani nechci.

Díky a omlouvám se za slohovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12007
8.5.17 09:11

Zkus bylinky :palec: Kontryhel je dobrej na ženské potíže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
8.5.17 09:15

Nevím, jak máš velkou nadváhu, ale nemůže byt problém v ni? Při obezitě, stejně jako podvaze, dost často vznikají poruchy cyklu a nedochází k ovulaci.
Pak můžeš zkusit ještě bylinky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
8.5.17 09:18

@Kacatko1986 asi to nebude úplně populární ráda, ale co zkusit trochu upravit váhu?
I nadváha může mít negativní vliv na cyklus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.5.17 09:29

Hlavne asi doktoři by meli hledat pricinu a ne lecit nasledky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519
8.5.17 09:33

Tak vahu samozrejme upravuji, ale jde to pomalu. A do te doby, nez to bude, bych rada nevykrvacela :-D - ne tak samozrejme tak vazne to neni, ale taky nechci spinit ci mirne krvacet furt..

Gyndr mi rekl, ze ta porucha cyklu s vahou souvisi, dale se lecim se stitkou. Delali mi hormonalni profil a pry ok.

Tak zkusim ten kontryhel.. Uz me to stve:/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
8.5.17 10:11

Upřímně -nejlepší cesta je snížit množství tuku v těle do pásma zdraví. Tj. max 25% celkové tělesné váhy.

Tuk jako takový má i svojí endokrinní funkci a když je ho příliš, tak dělá paseku právě v ženských hormonech.

Myslím že by stálo za to tak na tři měsíce zkusit nějaký tvrdší režim zaměřený na změnu životního stylu a počkat, jestli se to bude lepšit.

To co potřebujete je především dobře spát, hýbat se a to jednak ostřejších chůzí, ale také silový tréning, který vám nejprve svalové dysbalance a zlepší kondičku + nějaké cvičení zaměření na srovnání zad a pánevní oblasti. Mojžíšová, hormonální jóga a nebo dobře zacílené a vedené pilates či orientální tance.
Co se týče úpravy stravy, tak pokud nemáte zničené ledviny, tak hlasuju za vyzkoušení principu Whole30 a pak případný následný režim, který bude postavený na sníženém přijmu sacharidů (do 200g/den) a dostatku vlákniny z nejrůznějích přírodních zdrojů.

Princip toho stravování je popsaný zde https://www.melvil.cz/…rvnim-miste/

Případně tedy se zkuste poptat doktora, jestli nemáte nárok na lázeňskou léčbu, alespoń částečnou a pak hledejte takové lázně, kde řeší jak gynekologické indikace, tak mají slušný program na léčbu obezity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9500
8.5.17 11:23

@Kacatko1986 Mohlo by ti pomoci toto.

SEPIA OFFICINALIS 15 CH − 5 granulí 1× denně od 20. dne cyklu do začátku menstruace (1. den cyklu je prvním dnem menstruace),

LUTEINUM 5 CH – od 5. do 25. dne cyklu 1× denně 5 granulí

FOLLICULINUM 5 CH – 8. a 18. den cyklu 1× denně 5 granulí

Dobrí zkušenosti máme též s kontryhelem a pupalkou (moje holky berou dlouhodobě pangamin s pupalkou). Držím palečky, ať je brzy lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26578
8.5.17 11:47

Zkus Vitex, je vyborny, vyzkouseno. http://www.spektrumzdravi.cz/…agnus-castus
Jinak zhubnout a upravit jidelnicek, jak uz ale vis. Jen abych reagovala na nektere prispevky. Hormony si nerozhodis z prilis tucne stravy, ale kdyz mas prilis mnoho sacharidu. U tuku je dulezite dbat na to, aby se jednalo o kvalitni tuky.
Drzim palce, at je lip!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria