Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, prosím o radu. Patrně se u mě rozvinula kvasinková infekce a zažívám už asi 2. den nesnesitelné svědění spodku. Za chvíli poběžím pro Canesten, u gynekologa jsem byla v pondělí a bohužel to ještě neodhalil, ale můžete mi prosím poradit, jak si pomoct od svědění co nejrychleji? Graduje to. Jsem doma sama s dítětem a skoro nejsem schopná se o něj starat, jak strašně to svědí, jsem strašně nervozní. Nemáte nějaký tip?
Bílý jogurt… jinak to chce mast i čípky…mně nejvíc pomohl Gyno Pevaryl…Canesten moc ne, oni mají ty tuhé tablety na závádění, mě to dřelo…
Souhlasím s @Tarinka . Jako první pomoc bílý jogurt, mě jednou zachránil, když jsem brala antibiotika.
Kup si tea tree olejíček, trochu ho nařeď a tím roztokem se umyj
Určitě je to hygieničtější než si na sebe plácat bílý jogurt. Jinak preventivně proti kvasinkám a bakteriím skvěle funguje přírodní intimní mycí olej s tea tree, hledej třeba hydrofilní olej Fema od Nobilis Tilia…
Pomůže na chvilku chladit třeba něčím z mrazáku, větrat tam dole a za mě clotrimazol čípky i mast… ale canesten je podobný. Drž se… pomůže to obvykle tak za dva dny. Může pomoct a ulevit i Gynexid, je to gynekologická pěna na mytí…nebo Canesten intimní gel.
@Agnesk píše:
Ahoj, prosím o radu. Patrně se u mě rozvinula kvasinková infekce a zažívám už asi 2. den nesnesitelné svědění spodku. Za chvíli poběžím pro Canesten, u gynekologa jsem byla v pondělí a bohužel to ještě neodhalil, ale můžete mi prosím poradit, jak si pomoct od svědění co nejrychleji? Graduje to. Jsem doma sama s dítětem a skoro nejsem schopná se o něj starat, jak strašně to svědí, jsem strašně nervozní. Nemáte nějaký tip?
Sice stara konverzace, ale kdyby nekdo dalsi cetl, tak me opravdu pomohl az bily jogurt.