Jak zavádíte pesar?

1
16.12.24 17:14

Jak zavádíte pesar?

Dobrý den, ráda bych se zeptala na vaše zkušenosti se zaváděním pesaru v kombinaci se spermicidním gelem. V letáku u gelu se totiž píše, že by člověk neměl alespoň dvě hodiny před použitím gelu používat mýdlo (jak na rukou, tak na intimních partiích), jelikož snižuje účinek gelu. Neumím si ale představit, že si zavádím pesar s gelem s neumyji si předtím ruce mýdlem… Jak to prosím řešíte vy? :) Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
16.12.24 20:59

Jasně, že jsem si vždycky umyla ruce. Ten gel je vlastně jen zachytávač spermií, není tam úplně nutný. V mém prvním vztahu jsem dokonce myslím používala pesar bez spermicidu, protože jsem byla chudá studentka. Nikdy se nic nestalo.

• Citovat
  • Upravit
1099
17.12.24 10:44

Spermicidní gel je jen pojistka, kdyby se něco dostalo pod tu čepici. Nevím, jaký pesar používáš, ale problém je v tom že se dnes dají sehnat jen jednotné velikosti a není zaručeno, že Ti neprodyšně uzavřou přístup do dělohy. V každém případě musíš dbát na pečlivé zavedení. Zaváděj ho pokud možno o samotě delší dobu před souloží, a ne narychlo, když už budeš s partnerem. Není žádná chyba, kdybys pesar měla v sobě delší dobu nebo ho nevyužila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí