Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
Co chceš po svém dítěti, když tohle je situace, ze které sama jsi "psychicky v… ". Kamaráda má, s dětmi se baví. Každý nemůže být ve třídě alfasamec, zvlášť ne ten, koho nic moc nebaví. I děti se rády obklopují vrstevníky, se kterými je spojuje nějaký zájem, nebo se kterými je sranda. Spíš než nad sourozencem, zapracujte oba nad tím, abyste nebyli hned tak těžce depresivní, protože takové lidi moc okolí nevyhledává.
A v pr… jsi z toho, že jste synovi nepořídili sourozence nebo z toho, že je syn smutný?
Špatně jsem si přečetla úvodní text.
Omlouvám se. ![]()
Příspěvek upraven 10.05.24 v 22:00
@topazio píše: Více
Vidíš, ty konflikty jsem úplně přehlédla, pak je celkem jasné, proč nepatří mezi oblíbence.
@topazio píše: Více
Jaké konflikty? Zakladatelka píše, že syn vyhledával kontakt s dětmi. O konfliktu nic nepíše.
@hanka.br. píše: Více
A kde všichni čtěte něco o konfliktech? ![]()
@Marki1985 píše: Více
Omlouvám se. Ach jo. Jdu přepsat text. Děkuji za upozornění.
Příspěvek upraven 10.05.24 v 22:01
Tak každý není rozený bavič třídy. Buď ráda, že má aspoň toho jednoho kamaráda. Ono taky kdoví, jací jsou ostatní spolužáci, třeba si nesedli povahově. Třeba si časem najde více přátel a nemusí to být jen ve třídě. Chodí třeba na nějaké kroužky nebo jiné aktivity?
Zamerila bych se na to proc si z nej deti utahuji. Jedinacci, zvlast ti, co rostou jen mezi dospelymi, mivaji obcas prilis dospelacke reci, tendenci poucovat a chovat se „dospele“ a to jim casto deti, ktere vychovava spis detsky kolektiv, davaji „sezrat“. Sama jsem byla takove dite a dlouho mi trvalo se naucit fungovat mezi detmi, ze skolky si dokonce pamatuji, ze jsem si o svych vrstevnicich myslela, ze jsou hloupi, protoze si hrali na ruzne profese.
Pripadne muzete doma pestovat nejaky zpusob chovani ci mluvy, ktera neni uplne standartni a to deti take casto „netoleruji“ Treba neco jako: „Umyj si tlapicky.“ Coz je roztomile mezi vami, ale pokud to rekne mezi spoluzaky v 9 letech, tak se mu budou smat.
Můj syn má taky dost nešťastnou povahu. Ve škole je strašný perfekcionalista. Učitelka na třídních schůzkách řekla, že prakticky nechybuje, ale když udělá chybu, tak si to prostě moc bere. Což taky není dobré. Přestože je dost společenský a má rád jiné děti, je i dost citlivý a taky vztahovacny. Takže to není úplně lehké. Nicméně kamarády ve škole má
@hanka.br. píše: Více
Zakladatelce se omlouvám za OT, ale když tě čtu, tak jsem strašně ráda, že měl syn od 1. do 5. třídy chápavou, kolektiv spojující učitelku, takovou tu klidnou sílu, s přirozenou autoritou a smyslem pro humor. Díky bohu za to!
Syn 9 už od mala vyhledával kontakt s dětmi. Ve třide se s detmi baví, má jednoho kamárada s kterým se babí víc. Když de ale snaží si s dětmi hrát, děti ho nějak neberou a začnou si z něj utahovat. Je jedináček. Když o tom mluvím s tchýni nebo kámoškou. Je prý moje vina, že je jedináček, že by se necítil tak osaměle, kdyby doma někoho měl. Syn je často smutný a nic moc ho nebaví a já sem psychicky uz v pr….