Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Já synovi v jeho 5.měsíci koupila capáčky NOLEN, byl už v tomto věku dost akční a hodně lezl a pořád kopal nohama do plovoučky, až si chudák zlámal nehtíky na palcích u nohou (i když je měl ostříhané). Tak jsem mu dala capáky a byl v pohodě. Bude mít osm měsíců, už stojí a posunuje se podél nábytku a Nolenky kupovala druhé. Jsme s nimi spokojení.
Botičky ještě nemá, ty koupíme asi až později.
U Tvé malé bych počkala, až bude lézt, nebo se stavět, dřív mi botky nebo capáčky přijdou zbytečné ![]()
To jsem pochopila, ale to pak nejsou celokožené, ale jen kožené… Celokožené jsou capáčky, které mají i podrážku z kůže…
Já mám taky 7 měsíční dceru a dělá mi to stejné.
Už se teda plazí a sedí.
Máme klasické papučky(jsou jako ty školní)kotníčkové na zavázání.
kreali píše:
Už se teda plazí a sedí.
Máme klasické papučky(jsou jako ty školní)kotníčkové na zavázání.
Já si myslím, že to není dobré takhle malému dítěti dávat ty „klasické papučky“ - při lezení to brání mít nožku rovně a vtáčí špičky dovnitř! Nevidím jediný kladný důvod, proč by mělo mít 7m mimino papučky. Jedině v kočárku nebo autosedačce, ať nejezdí na nákup nebo na procházku bosky. Ještě bych je obula třeba na návštěvě, jestli mají chladno od země.. ale jinak na doma je to zbytečné… Maximálně dávat ty ponožkové papučky nebo kožené capáčky bez podrážky. Nedočkavé maminky potřebují dávat dětem botičky
, děti je zatím nepotřebují ![]()
3HE píše:kreali píše:Já si myslím, že to není dobré takhle malému dítěti dávat ty „klasické papučky“ - při lezení to brání mít nožku rovně a vtáčí špičky dovnitř! Nevidím jediný kladný důvod, proč by mělo mít 7m mimino papučky. Jedině v kočárku nebo autosedačce, ať nejezdí na nákup nebo na procházku bosky. Ještě bych je obula třeba na návštěvě, jestli mají chladno od země.. ale jinak na doma je to zbytečné… Maximálně dávat ty ponožkové papučky nebo kožené capáčky bez podrážky. Nedočkavé maminky potřebují dávat dětem botičky
Už se teda plazí a sedí.
Máme klasické papučky(jsou jako ty školní)kotníčkové na zavázání., děti je zatím nepotřebují
kreali píše:
Já je dávám jak píšeš do kočáru nebo autosedačky.Ještě taky když je na chvilku v chodítku.Jinak ponožky nebo capáčky3HE píše:kreali píše:Já si myslím, že to není dobré takhle malému dítěti dávat ty „klasické papučky“ - při lezení to brání mít nožku rovně a vtáčí špičky dovnitř! Nevidím jediný kladný důvod, proč by mělo mít 7m mimino papučky. Jedině v kočárku nebo autosedačce, ať nejezdí na nákup nebo na procházku bosky. Ještě bych je obula třeba na návštěvě, jestli mají chladno od země.. ale jinak na doma je to zbytečné… Maximálně dávat ty ponožkové papučky nebo kožené capáčky bez podrážky. Nedočkavé maminky potřebují dávat dětem botičky
Už se teda plazí a sedí.
Máme klasické papučky(jsou jako ty školní)kotníčkové na zavázání., děti je zatím nepotřebují
Tak to jo
, ale chodítko bych taky zrušila
![]()
3HE píše:kreali píše:Tak to jo
Já je dávám jak píšeš do kočáru nebo autosedačky.Ještě taky když je na chvilku v chodítku.Jinak ponožky nebo capáčky3HE píše:kreali píše:Já si myslím, že to není dobré takhle malému dítěti dávat ty „klasické papučky“ - při lezení to brání mít nožku rovně a vtáčí špičky dovnitř! Nevidím jediný kladný důvod, proč by mělo mít 7m mimino papučky. Jedině v kočárku nebo autosedačce, ať nejezdí na nákup nebo na procházku bosky. Ještě bych je obula třeba na návštěvě, jestli mají chladno od země.. ale jinak na doma je to zbytečné… Maximálně dávat ty ponožkové papučky nebo kožené capáčky bez podrážky. Nedočkavé maminky potřebují dávat dětem botičky
Už se teda plazí a sedí.
![]()
a co hopsátko do dveří,taky špatný? ![]()
Já vím spousta maminek je proti chodítkům.Já si myslím že když je tam dítko jen chvilku,tak mu to zase tak moc neublíží.Starší dcera tam taky bývala a přežila to ve zdraví ![]()
Žesťovka píše:3HE píše:a co hopsátko do dveří,taky špatný?kreali píše:Tak to jo
Už se teda plazí a sedí.
![]()
Taky špatný ![]()
problém je v tom, že tyhle věcičky vyžadují, aby dítě bylo v nich napřímené a to znamená, že nepřiměřeně zatěžují páteř - těžká hlavička tlačí na ještě měkkou páteř. Svaly na zádech ještě nejsou posílené - ty se právě posilují lezením, takže je dobré vést dítě k lezení a nechat ho lézt ideálně tři měsíce. jak ho začneš dávat do vzpřímené polohy dříve než leze, tak nebude chtít lozit, ptž zná lepší zábavu - chodítko, hopsátko apod., a navíc si v těchto „hračkách“ zpomalí celkový vývoj. Nejdříve musí lézt, potom sedět a nakonec stát a chodit. Když se něco přeskočí nebo přehodí pořadí, tak se zpomalí nástup chůze.
3HE píše:Žesťovka píše:Taky špatný3HE píše:a co hopsátko do dveří,taky špatný?kreali píše:Tak to jo
Už se teda plazí a sedí.
![]()
problém je v tom, že tyhle věcičky vyžadují, aby dítě bylo v nich napřímené a to znamená, že nepřiměřeně zatěžují páteř - těžká hlavička tlačí na ještě měkkou páteř. Svaly na zádech ještě nejsou posílené - ty se právě posilují lezením, takže je dobré vést dítě k lezení a nechat ho lézt ideálně tři měsíce. jak ho začneš dávat do vzpřímené polohy dříve než leze, tak nebude chtít lozit, ptž zná lepší zábavu - chodítko, hopsátko apod., a navíc si v těchto „hračkách“ zpomalí celkový vývoj. Nejdříve musí lézt, potom sedět a nakonec stát a chodit. Když se něco přeskočí nebo přehodí pořadí, tak se zpomalí nástup chůze.
hmm,potom nechápu proč výrobce na výrobku píše,že je testy schválený,doporučuje se od 4 měsíců(to žádný kojenec,neleze ani nesedí)a pouze se může odrážet špičkama,aby se nezatěžovala páteř
no nic,tak jsme od botiček trochu odskákali jinam ![]()
Žesťovka píše:3HE píše:hmm,potom nechápu proč výrobce na výrobku píše,že je testy schválený,doporučuje se od 4 měsíců(to žádný kojenec,neleze ani nesedí)a pouze se může odrážet špičkama,aby se nezatěžovala páteřŽesťovka píše:Taky špatný3HE píše:a co hopsátko do dveří,taky špatný?kreali píše:Tak to jo
Už se teda plazí a sedí.
![]()
problém je v tom, že tyhle věcičky vyžadují, aby dítě bylo v nich napřímené a to znamená, že nepřiměřeně zatěžují páteř - těžká hlavička tlačí na ještě měkkou páteř. Svaly na zádech ještě nejsou posílené - ty se právě posilují lezením, takže je dobré vést dítě k lezení a nechat ho lézt ideálně tři měsíce. jak ho začneš dávat do vzpřímené polohy dříve než leze, tak nebude chtít lozit, ptž zná lepší zábavu - chodítko, hopsátko apod., a navíc si v těchto „hračkách“ zpomalí celkový vývoj. Nejdříve musí lézt, potom sedět a nakonec stát a chodit. Když se něco přeskočí nebo přehodí pořadí, tak se zpomalí nástup chůze.no nic,tak jsme od botiček trochu odskákali jinam
To, že to výrobce píše,neznamená, že je to pro dítě dobré - výrobek je schválený z jiných hledisek - hygiena, materiál, ze kterého je vyroben atd.
No, odbočili jsme, snad nám tady nikdo nevynadá ![]()