Jaké lehátko pořídit pro miminko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
469
25.1.15 17:21

Jaké lehátko pořídit pro miminko

Ahoj holky..
Jdu si k Vám pro radu, Vy co doma máte již miminko..
Chci koupit lehátko pro miminko, ale je toho hrozně moc na trhu..
Jaké mám pořídit od 0-9kg, nebo 0-18kg?
Pokud bych pořídila 0-9kg tj asi do 6 měsíců, tak pak bych miminko přesunula do jídelní židličky polohovací, ale co když miminko bude mít už v 5 měsících 9 kg kam pak s ním?
Pak mě trápí že zase v té židličce nemůže třeba spinkat, zato v tom lehátku by mohlo..:-(
Myslíte že je dobrej nápad jít do toho 0-18měsíců a pak v 6 měsících pořádit i tu židličku? nebo židličku už ne..?
Nakonec by mě zajímalo zda vibrační s melodiemi nebo obyčejný bez toho…
Děkuji moc za pomoc ale fakt nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66800
25.1.15 17:22

Doma jsem měla malého v sedačce-vajíčku do 13 kg, tyhle starosti jsem neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Keish-Keish
25.1.15 17:23

Hlavne chicco a ne FP ;) a 0-9kg vydrzi i dele

• Citovat
  • Upravit
708
25.1.15 17:25

Nejvic jsme vyuzili Babybjorn Balance - je drahe, ale da se sehnat starsi. Ja mam uz par let stare a porad perfektne slouzi, neni na nem co zkazit. A může v něm být až do 13 kilo. Malej ho miloval, krmila jsem ho v tom nekolik mesicu a moc ho bavilo, ze si ho muze sam rozhoupat. Mame i nejake to drahe vrnici, hrajici a s hrackami a v tom nechtel byt skoro vubec. NAvic bylo hned male.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
25.1.15 17:27

@Caborina ze zdravotního hlediska je nejlepší hlavně bez vyztužených zad, jen tzv. „prověšená látka“. Taková lehátka/houpačky jsou například Bright Starts, ale určitě i nějaké jiné. My máme třeba toto (to naše je do 11kg, vleze se mi tam syn ještě teď v roce): http://detska-lehatka.heureka.cz/…ion-lehatko/
Na krmení jsem ho používala do 8 měsíců, dá se tam nastavit poloha víc vleže pro novorozence a víc vsedě pro starší děti. Pak, jak už syn seděl, tak jsme už měli obyčejnou jídelní židličku bez polohování.
Jestli vibrační, nebo houpací, těžko říct, každé dítě má rádo něco jiného. Dej na intuici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
25.1.15 17:28

@Caborina Někde jsem četla, že aby lehátko nebylo škodlivé na záda, mělo by mít prověšenou látku. Což třeba FP mají. My máme FP a je tuším do těch 18kg a naprosto v pohodě. Teď tam občas posedí starší a má akorát těch 18 kg.
Spávat bych tam dítě nenechávala. A na krmení jsou dobré a naše děti šli pak rovnou do klasické stoličky, žádné polohovací. Vibrace většina má, my je vůbec nevyužily.
Dvě moje kamarádky měli tyhle lehátka ale u dětí zakazáné, protože začali zvedat hlavičku a nabrali špatný směr ve vývoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
25.1.15 17:48

My jsme měli lehátko od FP do devíti kilo a malý v něm byl hrozně rád, protože z něj měl rozhled. Potom už mu bylo malé tak přešel do jídelní židličky a vlastně to tak akorát vyšlo. Pokud budeš mít prcka nad těch 9 kilo a ještě nebude sedět budto pořídíš polohovací jídelní židličku, nebo bude ještě v tom lehátku to naše určitě uneslo víc jak 9 kilo. Ale já být tebou tak něpořizuju vše dopředu, ale dokupuju podle potřeby, protože třeba budeš mít dítko nosící co v ničem takovém chtít být nebude atd. Žádné zvuky ani vibrace jsme nepoužívali, protože se to našemu malému nelíbilo. Asi je teda lepší koupit to 0-18,ale možná že ti bude v půl roce prcek sedět jako nám a nebude tam stejně dýl chtít být :-D takže jsem asi moc neporadila. Jinak ve vajíčku syn být nechtěl ani na krmení :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
25.1.15 18:03

Deka na zemi :) hlavne ne autosedacka na doma.. Nas maly v lehatku byt nechtel. Koupila jsem vibracni FP a jako mimino tak rval a od 3m se umel otocit na bricho a to i v tom lehatku takze od te doby absolutne nepouzitelne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
25.1.15 18:19

My máme asi 14 dní Bright star je tam novorozenecká vložka ve tvaru kuřátka vibruje a hrají melodie, je do 18 kil, malou tam davam když vařím má rozhled a zahraje se. zatím jsem s ním spokojena jen jsme museli ze předu odvrtat gumové zarážky moc se to nehoupalo spíš bouchalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
25.1.15 18:28

@Caborina
my měli tohle: http://detska-lehatka.heureka.cz/…-batole-3v1/ a maximální spokojenost:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
25.1.15 18:39

@Caborina ahoj, lehátko máme babymoov - bez těch srandiček okolo..jen lehátko, je velmi praktické. Malá mi v něm spávala když byla malá (ale jen občas krátce) a doteď v něm krmím (protože ještě nesedí a je jí skoro 11 měsíců) Jinak 5 měsíců a devět kilo..to bys měla pěkného tučíka :-D naše malá má teď 7,3kg. Slouží nám skvěle a skládání je super, měli jsme ho i na dovolené. http://www.detskezbozi.com/…-simple.html?…

• Citovat
  • Upravit
9989
25.1.15 18:59

@verulicek Nas mel v pul roce 10kg a vypadal uplne normalne. Byl proste od narozeni velky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
25.1.15 19:24

@Almira-Alm tak asi i dlouhý? No já nevim, naše malá měla v 5ti měsících 6kg a 64cm..jako ona je drobek..ale neříkej, že nebyl malý faldíkatý ;)

• Citovat
  • Upravit
3731
25.1.15 19:31

@Caborina Nejlepší pro zdravý vývoj je nepořizovat žádné. A když, dítě v něm nemá být víc, než 10% bdělého času. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11152
25.1.15 20:12

Máme FP a bez něj si první rok nedovedu představit. Skvělý pomocník při úklidu apod. Malou jsem tam dala a vzala si ji vždy tam, kde jsem něco dělala, do sprchy, do kotelny při zatápění apod. Někdy mi tam i spala, to když jsem luxovala a ona u toho usnula. Koupila jsem použité za nízkou cenu. Některé děti v tom jsou nerady, tak jsem si netroufla koupit nové, abych pak nelitovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí