Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Ahep píše: Více
To opět splňuje Berňák. Často slyšíme, že je to živý plyšák nebo medvídek. My kde jdeme, tak budíme rozruch a pozornost. Je lákavý na pomazlení, poňuchňání.
GR je zlatej retrivr? To jsou nejvetsi milousi a lasky…akorat ty chlupy, no…
A máte jek uvnitř či venku? Jde mi o to, aby mi tito chlupáči doma nezbláznili vedrem a kotec nechci
. Mamka měla fenku, minulý rok jim zemřela v 6ti letech (byla s PP). Tak jsem si I hodně zjišťovala, že často trpí na problémy s klouby, apod.. Máte s tím nějaké zkušenosti? ![]()
To máte pravdu.. Ty chlupy mi vůbec nevadí, počítám s tím, ale všude kam vylezu je prostě zlaťák, nemluvě o inzercích ![]()
Je venku i doma. On je tam, kde je jeho rodina. Žádný kotec nemáme. To bych mu neudělala. Někde ho zavírat. My jsme mu teda nechali od kamaráda truhláře vyrobit krásnou obří boudu. Ať se má, kde schovat, když prší a je zrovna venku. Ale jde tam, když si děcka s ním hrají jinak ne. Takže se prodává nebo se předělá na kurník, jestli se nepodaří prodat. Když je venku, tak lehává pod pergolou. Doma máme všude dlažbu a pouští se klimatizace v létě. Jemu je v létě doma velice dobře.
A samozřejmě máme s PP.
Jestli máte slabost pro retrievery, mrkněte i na CCR. Já vybírala plemeno hlavně s ohledem na zdraví, ta módní bohužel hodně zdravotně pokazili množiči. A tím myslím množky produkující štěňata s PP, je jich tu požehnaně.
Dlouhosrstá kolie. Mam 8 měsíčního psa s PP, povaha úžasná, miluje zvířata a děti, naprosto nekonfliktní s ostatními psy, s kočkami se mazlí, vůči cizím lidem je spíše vítač. Je to gaučak ale umí být i aktivní, na prochazkach je dobře ovladatelný, zajíce a srny naprosto ignoruje, nemá lovecké pudy. Je s náma doma v bytě, má možnost výběhu na zahradě. Štěká minimálně. V dospělosti by měl mít max 30 kg, péče o srst není nijak náročná, stačí vyčesat 1 x týdně, v bytě máme víc chlupů z koček, než z něj. Je to plemeno vhodné i pro začátečníky. Dlouhosrsté kolie nejsou moc časté, skoro na každé procházce budí pozornost lidí, často od nich slyšíme „Lassie se vrací“ ![]()
A je Ti jasný, že i když vybereš plemeno, jedince, tak bohužel můžeš mít smůlu a nebude na výstavy? Mám takového psa doma. Úžasná povaha, úžasný vzhled, a zuby na prd … Chovat na něm nebudu nikdy.
Ještě dlouhosrrsté nebo kratkostrsté plemeno?
Napadá mě BŠO, krátkosrstá kólie.
Co vás tak láká v kruhu? Kde je vám dobře?
Jo a ještě jsou psi, které prostě výstavy nebaví.
Kamarádka má nádhernou fenu, po 2 výstavách to vzdala. Fenu to nebaví.
@Anonymní píše: Více
Retrívru je několik;)
Ale má to lovce a podívej se, zda tam nepotřebujete k uchuvneni vlohy.
Krátkosrstá kolie splňuje většinu požadavků až na uštěkanost. Ale dá se s tím pracovat. Je učenlivá nekonfliktní, hmotnostně tak mezi 20-25 kg. A nebo klidně klasickou dlouhosrstou kolii. Ale ta vyžaduje samozřejmě náročnější péči o srst.
Já si osobně myslím, že o výstavě bys měla uvažovat, až nějaké plemeno štěněte budeš mít a hlavně až ho budeš mít vychované a budeš vědět všechny zdravotní podmínky, jak bude postupně růst. Jako štěně může být v pořádku, stačí, když vyroste víc cm/míň a jsi v čudu, stačí aby měl jinak zuby a též. Osobně nejsem zastánce takovýchto výstav, přijde mi to až příliš přísné a taková novodobá drezúra ![]()
Dobrý den, chtěla bych poradit s výběrem plemene- i dle osobních zkušeností. Velmi mě zajímají výstavy, které často s manželem navštěvujeme a kocháme se. Měli jsme rozhodnuto, že to bude GR, ale v poslední době mi přijde, že jich je hrozně moc. Nechci zase něco úplně přemnoženého. Jelikož se mi líbí hrozně moc plemen, mam dilema a tak bych ráda slyšela i osobni zkušenosti.
Plemeneno vhodné: •K malým dětem, do rodiny, bez známek agrese! •Bydlet bude s námi uvnitř+ výběh na zahradu •Větší/střední plemeno •Ne uštěkané •Ne aktivista. Spíše procházkář, výletář, povaleč a spice celkově středně aktivní. •Učenlivý- výcvik bude samozřejmostí. Přemýšlela jsem i nad Canisterapií. •Tolerantní k ostatním zvířatům(slepice, apod.), •Rád se vystavuje, tedy vhodný k výstavám.
Děkuji za Vaše postřehy.