Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chci se zeptat, pomohla vám antikoncepce při pms nebo je máte i tak? Já jen ze jsem si všimla, ze asi 10 dnů před ms zadržuju vodu v těle, i když beru HA.
Náladovost, podrážděnost a depresivní stavy před MS pozoruju bohužel stále. Nedokážu posoudit, jestli o něco míň nebo stejně. Myslela jsem, že s braním HA to zmizí.
Já jsem tedy stabilní už několik let. Ovšem antikoncepci beru kontinuálně, nedělám pauzy. Jen v případě, že začnu špinit, tak ji udělám. To je tak jednou za půl roku maximálně… Jestli tu antikoncepci neberete dlouho, tak se to ještě může srovnat. U mě to trvalo skoro rok, než si to sedlo tam, kde je to teď. Já mám ale endometriozu, takže možná je moje tělo trochu „pomalejší“. Gyndařka říkala, že vyhodnocovat, zda antikoncepce sedí, nemá smysl za měsíc nebo dva, ale až tak kolem toho půl roku. Takže jestli ji berete chvíli, tak bych ještě počkala s vyhodnocením…
@andiedvorakova píše: Více
Beru ji teprve 3 měsíc
tak ještě tedy počkám. A je to moje první antikoncepce.
@andiedvorakova píše: Více
u mě se to nesrovnalo ani po letech pořád příšerný stavy i když jsem brala v kuse ![]()
@Nikca3381 to se teprve všechno srovná ![]()
Já asi nepozorují nic špatného, naopak výhody: ms na den a čas přesně, cca 5 dni, slabší, žádné bolesti břicha, hlavy..vodu trošku zadržuji, ale nic co by se nevrátilo zpět do normálu, trošku chutě před MS pár dní, pak dobrý. Pleť mnohem mnohem lepší..
Skvělé je, že když vím, že mě čeká dovolená, mohu si ms posunout.. ![]()