Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, kdy jde opravdu do tuhého a začnu rodit (jaké jsou příznaky). Docela se bojím, že to u mě nastane co nevidět
. Poslední dobou mě bolí v kříži, nikdy předtím, mě nebolelo. Přítel mi říká, že mi strašně spadlo bříško poslední dobou a k tomu mi taky poslední dobou uniká mléko z prsou. Poslední dobou mám často posličky (teda doufám, že to ještě dlouhou dobu jen poslíčcy budou
) Jsem na rizikovým těhu a i doktorka mi, řekla, že klidně můžu porodit předčasně (termín mám koncem února). Jaké příznaky, že budete rodit, jste měli vy? Děkuji.
Pořádný tlak do konečníku, pak praskla voda a pak už to jelo..
@lucieluciova
Mně tedy voda nepraskla. To až 15 minut před samotným porodem. U mě to začalo bolestmi v zádech, které vystřelovaly do břicha.
@lucieluciova
u me jenom a pouze krizove bolesti a to az do doby, kdy jsem byla otevrena na 7 ![]()
@lucieluciova píše:
@Radiiik @balenka A než vám praskla voda?
Měla jsem tvrdnutí břicha co šest minut, pak pět, čtyři, pak jsem vstala z gauče a praskla mi voda.
@Menora Mě taky bolí záda
tak jen doufám, že malej v bříšku ještě chvíli zůstane
@balenka píše:
@lucieluciova odešla mi hlenová zátka
Ta mi odešla tak dva dny předtím.
@lucieluciova Ta záda mě ale začala bolet až když opravdu porod začínal, tzn. za cca. 20 hodin jsem porodila.
@lucieluciova Praskla mi voda, předtím ale bolesti jak hrom, a já to šla uklidnit do vany.
I kdyby se miminko narodilo dnes, nic se nestane. Já měla termín 28.2 a dcera se narodila 6.2.takže dnes už slaví 19 narozeniny.
Nakonec jsem byla ráda, že to do toho konce měsíce nepočkalo. ![]()
Ahoj, to, co píšeš jsem měla přesně také, když jsem rodila před 7.měsíci, ale bolest zad, spadlé bříško, poslíčky a unikání mleziva jsem měla cca od 30tt a nakonec jsem ještě týden přenášela. Až půjde do tuhého a bude čas jet do porodnice, musíš mít kontrakce pravidelné aspoň po 3 minutách, teprve nastal čas, samozřejmě ne, pokud půjde o extrém
… já byla taky prvorodička a měla strach, že porodím doma, že to nepoznám, je to jako posličky, nebo silná bolest při menzes, opakovaly se po 20 minutách a stupňovaly, čím menší intervaly, tím byly silnější, ale dá se to doma vydržet, vystupňovaly se po 9 hodinách na 3 minuty, tak jsme jeli a v porodnici jsem strávila ještě 8 hodin + píchnutí plodovky, než se malá podívala na svět
… u každého je to INDIVIDUÁLNÍ s neboj, až to přijde, to prostě poznáš
Hodně štěstí
![]()