Jaké vzdělání hematologie

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
297
12.2.14 00:38

Jaké vzdělání hematologie

Ahojky, prosím o radu jaké vzdělání je potřeba pro prácí v laboratoři klinické
hematologie. Nevím zda je možné získat vzdělání nějakou nástavbou nebo kurzem. Popříp. jak se ziskávají akreditace nezdravotníka pracujícího ve zdravotnictví samostatně pracujícího bez dozoru. Děkuji Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11219
12.2.14 07:24

Ahoj, je potřeba vystudovat obor zdravotní laborant (střední škola),pak můžeš pracovat pod dozorem nebo si dodělat vyšší odbornou školu diplomovaný zdravotní laborant. Třeba zde
http://www.antee.cz/…a1/index.php?…
Nevím, jestli na přihlášení na VOŠ je nutná maturita na zdravotní škole, ale asi je lepší.
Registrace zdravotníka se následně získává až během praxe, kdy je potřeba sbírat kredity (za účast na přednáškách, další vzdělávání v oboru atd).Ale pokud by jsi měla VOŠ, tak je to podle mě automaticky.
Já mám tedy střední zdravotní školu obor zdravotní laborant a dále jsem studovala biochemii na Přírodovědecké fakultě, pracovat ve zdravotnické laboratoři například hematologické bych mohla, ale protože nejsem registrovaný zdravotník, tak bych nejprve musela také sbírat tyto kredity.Ve zdravotnictví jsem sice nepracovala, ale byla jsem na několika pracovních pohovorech a mám známé v oboru, tak jsem ti snad odpověděla dostatečně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
12.2.14 08:23

Dekuji ja vystudovala VŠCHT a teď bych po mateřské chtěla do laborky.JO a ještě jak dlouho asi trvá než člověk nasbírá ty kredity? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
12.2.14 08:59

@hanka29 tak pokud máš laboratorně zaměřenou vejšku, tak bych se spíš rovnou poptala na práci v konkrétní laboratoři a je klidně možné, že tě i tak zaměstnají a vychovají si tě sami.Ty kredity záleží na tobě, je jich potřeba 40 a každá přednáška je bodována cca 3 kredity.Pak je třeba taky možnost, že přednášíš něco ty sama a to je pak třeba za 10 a tak dále, také je to pak na konkrétním zaměstnavateli, co všechno zaměstnancům nabízí. Ale jsou třeba i internetové kurzy, cca bodované 3 kredity, které si můžeš dělat z vlastní iniciativy. Třeba zde http://kurzy.euniverzita.eu/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
12.2.14 10:17

Diky, kouknu na ty kurzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie