Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojte ženy, jakou intimní hygienu jste si s sebou braly do porodky? A jestli můžete doporučit nějaký neparfémovaný sprcháč, či šampon, relativně cenově úměrný? Děkuji za nějaké info a zkušenosti
Od ryoru levandulovy sprchovy gel, je jak na intimni hygienu, tak na cele telo, prirodni…
Na mytí spodku doporučuju hlavně PET flašku se „sportovním“ uzávěrem, prostě aby s ní šlo šplíchat. Dáš do toho buď jen čistou vodu nebo s příměsí nějakého intimního mycího gelu či levandulového a čajovníkového olejíčku. Pak nemusíš chodit po každém WC do sprchy, je to prostě takový přenosný bidet ![]()
Saforelle. Používala jsem ho mj. i na mytí těla a vlasů, takže jsem s sebou netahala spoustu lahviček.
@nepřihl. hana20:00 píše:
Saforelle. Používala jsem ho mj. i na mytí těla a vlasů, takže jsem s sebou netahala spoustu lahviček.
SEBA MED, tuhe mydlo v krabicce. http://www.picnicsro.cz/…et-100g.html doporucovali to i v porodnici. Ja se mezi nohama „ošmrdlala“ timdle tuhym mydlem, protoze jsem ten prisernej otok a to siti nechtela holou rukou moc zkoumat…
Šampon, mydlo ma ruce a lactacyd mydlo z modrym pruhem, 2 rucniky, 1osusku, 2zinky.
Co pochybelo dovezl manzel nebo deda.
Neparfémovaný sprcháč i tělový mlíko jsem používala dětskou řadu Sensitive z DM, značky Babylove. Teď mám pro malou nějakej sprchošampon Schauma. Intimního je toho na pultech dost.
Šampon, dětské neparfemované mýdlo v kostce (zkrátka to nejšetrnější) na mytí po šití a gel z dubové kůry na ošetření šití. Doporučuju minimálně 2 malé ručníky (na utírání „spodku“) a jednu osušku.
Ahoj, já měla intimní gel Chilli a taky jsem s sebou měla mycí gel s dubouvou kůrou, hned po porodu se mě ptali, čim se budu mýt, tak Chilli mi doktorka schválila, ale dubovku nepovolila, protože moc vysušuje…chodila jsem do sprchy snad i desetkrát denně, chce to dobře osušit, doporučuji si s sebou vzít papírový kuchyňský utěrky, hnedka se to vyhodí, tak člověk nemá blbej pocit, že musí někde skladovat špinavej ručník od očistků, je to mnohem hygieničtější než ručník. Jinak tu dubovku jsem vyzkoušela asi dva týdny po porodu a všechno mě pěkně svědilo, ještě že mi to ta doktorka řekla, kdybych si to tam dala hned po porodu, tak mi ten spodek ani ulít, takže na ni bacha, člověk na ni může být i alergickej… jinak jsem měla ještě mastičku Hemagel, tak tu moc doporučuju!
Já používám od Hádka, je to přírodní kosmetika bez konzervantů a doporučuji, mám letité problémy s různými kvasinkami a tohle pomáhá, beru to taky do porodky…
Já se přiznám, že sem to vůbec neřešila a brala si do porodnice obyčejnej sprcháč Fa, kterým se běžně meju ![]()
a spodek sem si první den dva myla víceméně jen čistou vodou.