Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím dámy, doufám, že nebudu mít dotaz úplně mimo, dostala jsem za úkol „od Ježíška“ sehnat nějakou pánev (20-24cm) se zárukou na rovné dno, aby nebyla titanová, pač ta je moc těžká, ale ani keramická, protože ty jsou zas prý naprd. Chtěla bych Vás poprosit, máte nějaké zkušenosti s konkrétní značkou nebo konkrétním povrchem? Docela v tom plavu. Nechci taky, aby to stálo moc, ráda bych se vešla do 1500-2000 max. Moc děkuju za jakékoli tipy.
Už léta kupuju od Tefalu, mám je odzkoušené a kupovala jsem i mamce, svagrum..kupuju ty, co jsou vhodné i na indukci a mají ve dne titanovéy disk proti zkrouceni. hlavne nebrat tescomu, pánve mají příšerne.
Ja kupuju v Lidlu, sice keramickou, ale jsou super, ale na vanocni darek bych taky resila Tefal
@Plano a není s tím titanem ta pánev hrozně těžká? Mě osobně to neva, mám titanové pánve, ale rodičům to moc nevyhovuje..
@nika1988 Dík za tip, ale o keramice mi bylo řečeno, že tu určo nee. Kouknu na ty tefalky.
Klasickou litinovou a nebo ocelovou s dostatečně silným dnem. S kovovým madlem, aby šla strčit do trouby,
Ikea nemá špatné pánve.
Mám něco od Potten Panen a jsem spokojená maximálně. Proti předchozímu Tefalu neuvěřitelný rozdíl. Nicméně je to kvalitní práce a taková trochu útočná zbraň. Ale myslím, že by mohli mít i netitanové.
Ahoj, pěkné pánve jsem viděla v Tescu, resp. v Plzeňákům dobře známém „Prioru“ ale jakoby v domácích potřebách (ne přímo v supermarketu ale v jiném patře - jestli to jinde mají v tom velkém obchoďáku netuším), jinak my keramické máme a spokojenost, teflonovou akorát Wok pánev. Nedávno jsme zkusili koupit sadu 3 pánví v kauflandu v obchodě Pepco a nic moc. Hrozně se na nich všechno připalovalo a přichytávalo, takže letěly a koupily se pořádné:-)
Poslední pánvi od tefalu se mi na plynu zkroutilo dno a popraskal teflon po asi třech letech používání. Teď jsem koupila I premium stone od tescomy a jsem moc spokojená. Pánev má pevné a tlusté dno, takže krásně akumuluje teplo a ten povrch je luxusní, dělala jsem přírodní krůtí řízky bez kapky tuku.
Já mám Tefal a Tescomu. Ale jednoznačně vede Tefal. Za ty prachy perfektní pánve ![]()
Před pěti lety jsem koupil, jako tehdejší novinku, hliníkovou pánev 24cm s keramickým povrchem a silnostěnným dnem s úpravou pro indukční ohřev za 200 Kč. Dodnes nevykazuje žádné viditelné poškození. Myslím, že máš o keramickém povrchu špatné informace a že kupovat 10× dražší nemá smysl.
@JTom ja dostala v zadani, ze nema byt keramicka. Jako chapu, ze hodne asi zalezi na druhu. My mame jednu keramickou doma a je uplne naprd a hafo pripaluje. Prvni rok byla super.. A nasi to maji podobne. Je ale mozny, ze jsem se o tu svou spatne „starala“. Kazdopadne dik za koment