Jaké používat kvalitní substráty - zkušenosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
26.8.25 22:35

Jaký Kvalitní substráty?

Hezky den přeji,

Potýkám se teď se smutnicemi a zjišťoval jsem si něco, a nejčastější příčina jsou nekvalitní “hobby” substráty, mam od značky agro což netuším jak kvalitní to je, nemate někdo zkušenosti s lepšímy a kvalitními substráty? Radsi investuji než abych po každém přesazení řešil hmyz
Děkuji ha odpověďi:smiling_face_with3_hearts:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3163
26.8.25 23:05

Pouzivam bezne substraty od Argo, Terrasan, Floria a nikdy som nemal problem. Pouzivam ich na vsetko mozne cinske ruze, eukalypty, strelitzie, lithopsy, cycasy, aloe, citrusy, kavovniky, bananovniky, ananasy, palmy, difembachie, monstery, bromelie, orchidee, tillandsie, vavriny… a NIKDY som nemal problem.

Kupujem vacsinou substrat aky je, nijako neriesim znacku.

Dokonca k tym substratom primiesavam ‚domace‘ suroviny a ani to potom nesterlizujem. Nadaval som si jediny krat ked mi vykapalo 9 korenov welwitchie a odvtedy ju nedokazem zohnat (mal som to sterlizovat), ale tiez neviem na 100% ze to bolo substratom (aj ked si to myslim)

Netvrdil by som ze v tvojom pripade je na vine substrat. Skor by som tipoval prelievanie a nedostatocne odstranovanie odumretych casti.

Ked uz sa breberky objavia tak na rastliny ktore nejem pouzivam insekticidnu zalievku/postrek a na rastliny ktore jem pouzivam zlte lepove dosticky. Bio/Eco/Green blbosti nefunguju. Insekticid mas jeden a funguje 100% na vsetko, akurat pozor na davkovanie, na normalne rastliny typu burina (napriklad cinske ruze) ides podla doporucenia a na citlive/vzacne rastliny davku primerane redukujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
30.8.25 15:26

Koupila jsem Agro a byla v tom bílá plíseň, lítaly z toho mušky, dokonce v tom byl i střep a rezavý hřebík. Podruhé jsem koupila nejlevnější bílé pytle Zahradnický substrát Baumax, pět kusů naráz. Zemina ve všech byla krásná, čistá. Proti smutnicím jsem koupila nějakou vodičku, lije se do květináčů jako hnojivo. Fungovala dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí