Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj chci se zeptat mám 6.měsíční holčičku která je na UM kojím jen večer, dávám UM od 5,5.měsících a vždy měla pěkný žluťoučký hovínko, až ted mi začala dělat tužší a tmavě zelený, přitom papá pěkně myslíte že to je normální? děkuji
Nase Nelca ma takovy hovinka, jaky ji dam jidlo..vetsinou to vypada stejne jako na taliri..ale my prikrmujem od minulyho tydne..po bananu ma tuhacka, po mrkvi je to mrkev…dr mi rekla, ze je to ok..
Ahoj, naše holky jsou od začátku na UM a žlutý hovínko neměly nikdy. Vždycky je takový tmavě zelený, občas řidší, občas tužší:-)
Takže je to určitě normální, ptala jsem se na to i doktory a ona říkala, že v UM je více železa, takže to pak dělá tmavší hovínka.
Od té doby, co dáváme příkrmy, má už jenom takové „dospělácké“ hovínko, tvrdé a hnědé, třeba jen po třech lžičkách mrkve, už nikdy to miminkovské ![]()
Zase až tak to nepozoruji
někdy je tužší, někdy řitší, záleží co jim dávám k jídlu
Pokud jsem pochopila, tak pije jen mlíčko a příkrmem myslíš to UM? Pokud ano, tak je to 100% po tom UM.Moje malá to měla taky, musely jsme na radu pediatra změnit značku.
Nene já myslim příkrm jako třeba mrkvička nebo brambor víš takže dobrý většina miminek má z UM a příkrmů jiný hovínka tak vám děkuji ![]()
Jo jo, po prikrmech jsou ta hovinka tuzsi. Jen ji sleduj, kdyby mela problemy se vykakat - zacpu - pak pomuze svestkova presnidavka, ktera ta hovinka udela zase ridsi.