Jaký set pračka + sušička do 30 tisíc

45
11.9.17 10:34

Jaký set pračka+sušička do 30 tis.

Zdravím maminy, prosím o rady a zkušenosti. Chci koupit pračku a sušičku a nevím jakou. Za set do 30 tisíc. Našla jsem od AEG. Nemáte někdo zkušenosti? A nebo i jiné sety. U AEG mi přijde, že pračka pere docela dlouho (bavlna na 40 cca 210min. :? ) Předběžně jsem vybrala tyto, ale…???
Za každou radu děkuji.

https://m.alza.cz/…d4517012.htm

https://m.alza.cz/…d4517015.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13955
11.9.17 10:36

Ja mam set aeg ne teda tento, ale jsem spokojena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
11.9.17 10:42

A jaký prosim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35915
11.9.17 10:44

Zkus se zeptat v obchode, AEG je dobra značka, já mám Siemens, ta třeba na začátku taky píše 3 hodiny, ale v průběhu cyklu si to upraví podle množství prádla a jak je špinavé, takže to třeba pak trvá jen hodinu a půl. To samé sušička, upravuje si sama čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
11.9.17 11:00

@sharkaa aeg je výborná značka, ma i volbu,,úspora času" což ti prani zkrátí cca o 1/3, a ve finále pracka pere podle kg prádla, takže to muze byt jeste méně. Ke konkrétním výrobkům moc neporadím, mam jen pracku, ale v několika obchodech mi nezávisle na sobe doporučili prave aeg kvůli kvalitnímu zpracování jednotlivých dílu.

• Citovat
  • Upravit
2482
11.9.17 11:30

Máme set AEG, kupovali jsme 02/2017 a nedám na to dopustit. Bavlnu na 40 neperu 3 hodiny, ale zkracuji si to na 1 hodinu, bohatě stačí, mají možnost úsporu času a to buď na 2 hodiny, popř. na 1 hodinu, což využívám nejvíc :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
11.9.17 11:43
@Marie432875 píše:
@sharkaa aeg je výborná značka, ma i volbu,,úspora času" což ti prani zkrátí cca o 1/3, a ve finále pracka pere podle kg prádla, takže to muze byt jeste méně. Ke konkrétním výrobkům moc neporadím, mam jen pracku, ale v několika obchodech mi nezávisle na sobe doporučili prave aeg kvůli kvalitnímu zpracování jednotlivých dílu.

Pokud zkrátím manuálně, tak už pračka dál nezkrátí…
Mám AEG s přímým sprchováním a ty časy jsou fakt dost dlouhý i po zkrácení.
Zajímavý je, že naše babi má starší /cca 4roky/ model bez přímého sprchování prádla plněný zboku a ty časy tam nejsou tak tragický ani bez zkrácení… po zkrácení úplně super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
11.9.17 11:44

Edit 2×

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
11.9.17 12:02

Ja mam pracku i susicku Beko a jsem maximalne spokojena. Cenove velice priznive a kvalita oprimalni do normalni domacnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2482
11.9.17 12:26
@Black Cat píše:
Pokud zkrátím manuálně, tak už pračka dál nezkrátí…
Mám AEG s přímým sprchováním a ty časy jsou fakt dost dlouhý i po zkrácení.
Zajímavý je, že naše babi má starší /cca 4roky/ model bez přímého sprchování prádla plněný zboku a ty časy tam nejsou tak tragický ani bez zkrácení… po zkrácení úplně super.

ano, to je pravda, pokud zkrátím dobu praní manuálně, pak opravdu pere čas, který byl nastaven před spuštěním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
11.9.17 13:49

Mame LG a maximalni spokojenost :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
11.9.17 14:08

Holky díky za odpovědi, moc mi pomuzete…
Lucije28 a jaký máš set?
Black Cat a o jaké pračce pises?
Beko jsem taky koukala, ale nemají pračky (alza ani e-beko)?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
11.9.17 14:47

@sharkaa Ja mam vrchem plnenou AEG, takže tu asi stejně nebudeš kupovat. Jen jsem ti chtěla napsat, že možná to přímé sprchování prádla a taky vyšší úspora vody může znamenat bohužel to, že prádlo se pere prostě dýl… i přes automatické nebo manuální zkrácení programu. Prostě bych to teď brala víc na zřetel, hlavně u těch základních programů jako je bavlna na 60 a 40 by mě víc zajímalo, za jak dlouho to vypere. Jinak s AEG spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
11.9.17 15:02

Jo a taky jsem nějak nepochopila smysl parních programů… Dá se to použít jen na prádlo, které se může prát na teploty minimálně 40st. Na blůzky, svetry, ani sportovní oblečení se to použít kvůli tomu nedá a nějak nevidím smysl vyždímat ložní prádlo na devadesát tisíc otáček /teda 1500 :lol: no/ a pak pouštět na další půl hodinu parní program, aby mi to znovu navlhlo a odstranilo se pomačkání, které je logickým důsledkem ždímání na vyšší otáčky… :nevim:
Když mi tu někdo napíše, k čemu to vlastně reálně využívá, budu ráda… :think:
Jediný využití vidím u lidí, kteří nemají balkon a tudíž nemůžou nechat jednou použité oblečení vyvětrat na balkoně… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí