Jaký typ maminky jste?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3236
25.2.20 11:01

@andysek172 Tak lahve vyplachuju teplou vodou přes den a večer je dám normálně do myčky. Když bylo dítě menší, tak jsem je jednou za pár dní vyvarila. Ale já docela dlouho kojila, takže láhev byla spíš výjimečně. Dudlik jsem vyvarila před prvním použitím, když se mi zdá zapatlany, tak ho oplachnu. Když spadne na blbem místě (třeba ve vlaku), tak k umytí pridávám nějaký přípravek. Hračky jsem omyl před prvním použitím teplou vodou, meju je, když jsou opatlane. Ruce dítěti meju, když je má opatlane. Snažím se i po třeba jízdě ve vlaku nebo nakupování, ale kluk si stejně narve mezitím ruce do pusy, takže to úplně nehrotim, beru to spíš jako budování zvyku do budoucna. Zvířata, o kterých se domnívám, že jsou zdravá a hodná, ho nechám pohladit je, nakrmit je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
25.2.20 11:22
@andysek172 píše:
Dobrý den, zajímalo by mne do jaké skupiny se řadíte. Jestli jste úzkostlivé maminky, které vše čistí a sterilizují (láhve od mléka, hračky) a často čistí miminku ruce atd. A nebo patříte k těm, které například láhve na mléko vyplachují teplou vodou a dětem dávají i „znečištěné“ hračky aby si budovaly imunitu. :) :kytka:

Hele jinak… Jaká je tvoje představa fungování podlahy vytrene savem, když po ní manžel „jen opatrně“ přeběhne pro zapomenuté klíče, projde se po ní pes? Co vydrží právě vysterilizovana lahvička, když na ni sahnes rukou od mobilu? Přijdeš domu, sahnes na kliku od koupelny, pečlivě umyjes ruce a opět sahnes na kliku, abys dveře zavřela.. Lze vůbec dosáhnout sterilní čistoty? Proč se tomu ale vysmívat, je to prostě jen „čisto“. Člověk může jen hádat, mikroby okem nevidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
25.2.20 11:31
@klamonožka píše:
To jsem zvědavá, kolik lidí se samo dokáže vidět jako přehnaně sterilní nebo přehnaně prasátkoidní, mám takový pocit, že sám sebe každý hodnotí jako rozumný střed. :lol:

To je potřeba si ty nicky spojit s diskuzi na téma :jak často měníte ručníky, myjete koupelnu, perete záclony… Tam pak vidíš, co „nelitam s hadrem“ reálně znamená. A v těchto diskuzích já mlčím a zjišťuju, že jsem mega prase :mrgreen: na druhou stranu mě děsí hrací koutky, plavání batolat a tráva pochcana od psů a jsem za sterilní hysterku, tak si vyber :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
25.2.20 12:06
@Tamtama píše:
Já jsem od přirození líná, takže jsem matka prase :mrgreen: desinfekci doma ani nemám, po návratu z venku stačí voda a mýdlo..

taky jsem od přirození lenoch, takže se s tebou ztotožňuju :jazyk: Řešila sem to trochu víc u miminka do nějakých pěti měsíců? Ve chvíli, kdy se samo začalo otáčet, pohybovat a olizovat vše od podlahy po psí tlapy, tak sem se na to vyflákla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
25.2.20 14:41

@Tamtama matka prase :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
25.2.20 17:51

@stinga @arinecka Probuh a co je vam po tym?? Proc, v kazde diskuzi se resi tvl, jestli tema zalozil anonym?? Tak treba netravi pani veskerej cas na emiminu a nema tu ucet, treba proto.
Nereste chujoviny a odpovidejte na otazky, nebo do tech diskuzi nelezte. To ste sem prisly jen proto abyste zkritizovaly, ze pise anonymne?? Omg 🤦 :roll:

Abych odpovedela zakladatelce: My mame doma pejska a dve kocicky, takze tak :mrgreen: Samozrejme utiram jednou denne mista, kde se mala vyskytuje napr prebalovak, penove puzzle, hraci podlozku..a hracky obcas vyperu, nebo tez utru vlhcenym ubrouskem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33736
25.2.20 18:08
@Zuzkazbrna píše:
@stinga @arinecka Probuh a co je vam po tym?? Proc, v kazde diskuzi se resi tvl, jestli tema zalozil anonym?? Tak treba netravi pani veskerej cas na emiminu a nema tu ucet, treba proto.
Nereste chujoviny a odpovidejte na otazky, nebo do tech diskuzi nelezte. To ste sem prisly jen proto abyste zkritizovaly, ze pise anonymne?? Omg 🤦 :roll:Abych odpovedela zakladatelce: My mame doma pejska a dve kocicky, takze tak :mrgreen: Samozrejme utiram jednou denne mista, kde se mala vyskytuje napr prebalovak, penove puzzle, hraci podlozku..a hracky obcas vyperu, nebo tez utru vlhcenym ubrouskem ;)

A pravidla jsi četla chytrolíno?

ÁÁÁ, už koukám, že to anonym není, tak asi admin usoudil, že není třeba :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
25.2.20 18:17

@arinecka A copak ty ses nakej spravce mistni? Nech to na nich ;) Me proste rozum nebere, ze sem vlezes jen proto abys nekoho zprazila, ze pise anonymne 🤦

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76843
25.2.20 20:39
@Zuzkazbrna píše:
@arinecka A copak ty ses nakej spravce mistni? Nech to na nich ;) Me proste rozum nebere, ze sem vlezes jen proto abys nekoho zprazila, ze pise anonymne 🤦

já zas nejsem naivní hlupáček, abych každému anonymovi odpovídala na to, jak to doma dělám - anonymovi je po tom kulové
a pravidla povolují anonymitu pouze ve výjimečných případech, kdy píšeš o intimních věcech, což tento dotaz fakt není, a věnuj svou pozornost tomu, že adminky také neshledávají důvod pro anonymitu a dááávno zakladatelku odtajnily - zdar :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33736
25.2.20 23:30
@Zuzkazbrna píše:

No, asi ti toho rozum nebere vic ze? Drz se tematu, ulevi se ti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky