Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den / ahoj,
Předem bych chtěla říct, že jsem prošla snad všechny diskuze na toto téma, ale podle fotek jsem nic podobného nenašla.
Asi před měsícem se mi objevil na ruce červený flek, doktorka se na to letmo podívala (byla jsem tam primárně kvůli rehabilitacím s krční páteří) a řekla, že to nevypadá jako nic vážného. Jenže, v průběhu toho měsíce, mi těch fleků začlo přibývat a rozšířily se mi převážně na nohy, na stehna, kotník, nárt, kolena, vlastně všude po nohách a trochu i po rukách. Podle pročítání diskuzí a obrázků jsem si myslela, ze se jedna o petechie, jenže když si po flecích přejedu, většina z nich je nepatrně vystouplá a taková na dotek sušší, což prý u petechií nebývá. Flíčky nesvědí ani nic, kdyby nebyly vidět ani o nich nevím.
Chtěla bych se proto zeptat, zdali se s tím někdo nesetkal. K doktorce (obvodacce) plánuji jít, začalo se mi to rozšiřovat hlavně dva týdny zpátky, jenže má obvodacka má jako na potvoru od 1.7 do 14.7 dovolenou. Zástup má, ale snad nejvíce protivnou doktorku, kterou znám, není moc přívětivá a velmi často člověka odbude (kór když pod ní nespadám) protože “co chcete a nejste objednána, to nic není týden počkat na svou doktorku vás nezabije”.. achjo. proto se prozatím zkouším obrátit tady na vás, jelikož bych o dost radši ještě ten týden počkala, ať mám to vyšetření pořádné, ale zároveň s absolutní nevědomostí co by to mohlo být se bojím, jaký ten týden navíc bude mít důsledky.
P. S původní flicek na ruce už je skoro pryc, nebo minimálně už není tak viditelný.
Dekuji mnohokrát za názory
To nejsou petechie… exem? Nebo nejake srazeninky drobnych cev. K dr si zajdi, ale myslim si, ze nic vazneho to nebude.
@Kachlicka111 píše: Více
Díky moc za názor, příští týden si tam zajdu
@Veverka25 už víte co to je? Mam úplně to samé mám toho celé nohy a kožní má až od října
@Anonym786 píše: Více
Bohužel stále netusim, prakticka doktorka mě poslala na krevní testy, hodili tam i nějaké testy navíc, všechno vyšlo v pořádku. Další krok byl, že jsem dostala žádanku ke kožní, mám se tam objednat ale ještě jsem se k tomu nedostala protože řeším ještě jiné zdravotní komplikace ( ty s tím ale nesouvisí)
Každopádně během těch dvou měsíců mi to zmizelo, není po tom ani náznak. k té kožní se ale stejně objednám, mám ukázat fotky.