Je normální být po slepáku propuštěn s teplotou?

28.10.24 17:09

Je normální být po slepáku propuštěn s teplotou?

Ahoj, prosím o radu. Jsem po akutní operaci slepého střeva, sobota kolem 22. hodiny. Dnes mi lékař při 10 vteřinové vizitě, že mám jít zítra domů. Bolesti břicha mám kažďým dnem menší, ale stále větší než při příjezdu. Nicméně každý den večer jsem měla teplotu, hlásila jsem sestrám, ale nezapisovaly, byla jen ranní vizita, i dnes jsem nahlásila před lékařem, sestra pak naměřila 38. Nemám pocit, že bych se tu potřebovala „rekreovat“, ale ok si tedy nepřipadám. Jsem jen hysterka? Operace nebyla laparoskopická, ale „normální“, jeden velký řez, z důvodu špatné přístupnosti a těsné blízkosti tlustého střeva. Z toho důvodu mě začali krmit i později, zatím jen 2 polévky. Jen se sem nechci zbytečně za 2 dny vracet na revizi, ale nemám znalosti, abych posoudila… Klidně mi vynadejte, ale budu klidnější :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14708
28.10.24 17:29

To by se mi nelíbilo. Mě takto propustili necelých 24 hodin po laparoskopii, přestože jsem si stěžovala na bolesti břicha, které mi nepřišly adekvátní k proběhlému zákroku. Doma jsem pak cítila žbluňkání v břiše a začala mi stoupat teplota. Skončila jsem s vnitřním krvácením na akutní laparoskopii, prý na poslední chvíli. Já bych se tedy na Tvém místě propustit nenechala. Lékaři jsi o teplotě/horečce řekla?

Aha, čtu, že řekla. Takže jsi během 10s vizity řekla, že máš teploty a doktor řekl, že zítra půjdeš domů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76526
28.10.24 17:31

@Víla Vilová také se mi to nezdá normální, aby tě propouštěli s teplotou, asi ty teploty před lékařem více zdůrazni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11816
28.10.24 17:35

Určitě není normální propouštět po operačním zákroku s teplotou 38 a výše…ráno tedy teplota byla 38, přes den dál jak? Teď teplotu máš?
Bolesti břicha muzou souviset s tou operační ranou jako takovou ne se zánětem, zvlášť když píšeš že že zmensuji…každopádně pokud máš stále teplotu rozhodně by tě neměli propustit ale udělat kontrolní odběry a sono břicha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.10.24 17:40

@Janča6
ano, řekla, sestra mě pak přišla změřit, asi se to moc nelíbilo ani jí, protože mu řekla, že se zítra budou dělat náběry. co pak řekl lékař už nevim. díky moc za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.10.24 17:41

@Vladusxx

ráno jen zvýšená, těsně za 37, odpoledne roste. dnes v 17 jsem měla 38 a tuším, že leze vzhůru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65147
28.10.24 17:44
@Víla Vilová píše: Více

tak pokud budou ráno dělat odběry, tak se určitě rozhodnou až podle výsledku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14708
28.10.24 17:44

Jestli ti ještě poleze nahoru, tak si zavolej sestru a ideálně doktora. Měli by tě vyšetřit hned, ne až ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8467
28.10.24 17:45

Určitě bych se více ozvala, domů by tě pouštět s teplotou neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.10.24 18:02

Ok, díky holky, budu urputnější ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
28.10.24 18:06

Tak odběry máš určené..budou dělat crp, krevní obraz. A dle toho vyhodnotí co s tebou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
28.10.24 18:06

Mě propustili s crp 60, bez teploty, bez antibiotik. Můj ošetřující lékař (chirurg s atestaci) nehezky nadával, jestli se prý nezblaznili… za tři dny crp slezlo na 10 - jen reakce po operaci. Pokud zítra chtějí dělat odběry, případný zánět uvidí. Myslím ze s tebou spíše nedostatečné komunikují - víkendový a svatkovy režim… v horším případě komunikuji nedostatečné mezi sebou. Na zítřejší vizite se zeptej jak moc jsou ty teploty normální, proste je donuť komunikovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11748
28.10.24 18:09

Po každé operaci mám teplotu.
I při slepáku jsem ji měla - za dva dny po operaci přes 38st. Řekli, že mě domů pustí, pokud půjde teplota dolů. Za další den/dva mě pustili. Bylo to před třiceti lety a operace byla klasicky řezem a slepák se zánětem pobřišnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
28.10.24 18:23

38 stupňů už není teplota, ale horečka. Můžeš mít pooperační zánět, s tím bych si nezahrávala. Apeluj na sestru a doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14708
28.10.24 18:25
@Roxy ivka píše: Více
Že jo? Já bych je uháněla už teď, nečekala bych do rána. Zvlášť když má zakladatelka pocit, že jí teplota stoupá.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí