Je teď střevní chřipka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
14.1.25 19:33

Je teď střevní chřipka?

Ahoj holky,

přítel dneska přišel z práce a od té doby zvrací a má průjem.. Je úplně slabý. Ještě jsem ho v takovém stavu neviděla, tak mě to trošku zneklidňuje. Nic špatného dle jeho slov nesnědl, tak hádám, že to musí být něco infekčního.. Pořád se teď mluví o klasických virózách s kašlem a horečami, ale o střevní chřipce jsem od nikoho neslyšela.. Řádí teď něco? Nevím, jestli s ním nejet na pohotovost.. :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35607
14.1.25 19:35

Pokud pije tak nikam nejezdit. Dej mu imodium, smectu nebo něco podobnýho.
Ano, řádí to teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
14.1.25 19:36

Prosím tě, nikam nejezděte, když je infekční. Ať si lehne, vezme si uhlí a pije hořký čaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9275
14.1.25 19:50

Na pohotovost? S dospělou osobou, co má půl den průjem a zvrací 8o
Ten dotaz myslíš vážně?
To je neskutečný s jakýma kravinama jezdí lidi na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65030
14.1.25 20:12

Střevní virozy běží pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
14.1.25 20:36

Jak často zvrací a průjmuje? Každý člověk je jiný. I dospělý může být dehydratovaný. Můj manžel po jedné takové noční epizodě, kdy byl opravdu 40× omdlel a na ty kapačky prostě musel. Únava k nemoci patří, ale pokud se ti zdá mimo a je na wc opravdu pořád, pak bych to řešila. Jinak cumlat led, případně ideálně po lžičkách nějakou vybublinkovanou minerálku a hroznový cukr ( nebo Kulíšek z lékárny)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3061
14.1.25 20:39

Neblbni, ať pije po lžičkách černý vlažný čaj nebo co snese, proti ztrátě minerálů se doporučuje trochu osolit a osladit, nic jiného by s ním na pohotovosti neudělali. Tam se jezdí v případě několikadenních potíží, když neudrží ani trochu tekutiny a hrozí metabolický rozvrat z dehydratace a ztráty iontů. Ne po půl dni zvracení a průjmu! Děti, když tohle měly, mi v sobě udržely po lžičkách vychlazenou colu. Jasně, žádná hitparáda, ale v takové situaci dáš cokoliv. Na nitrožilní infuze fyziol. roztoku s glukosou je brzo, dá se do kupy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7280
14.1.25 21:08

Dcera měla v říjnu zvracela… já to od ni za dva dny chytla… a nevím o nikom dalším z okolí… prostě střevní chřipky jsou stále…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.25 21:24

Klid. Pokud to mělo takhle “rychlý” nástup. Na 100%střevní chřipka. Me to vždycky skolí tak, ze uz mam pocit ze je po me. Je mi hrozně zle.
Imodium, černý čaj, enterol je dobrý.
Důležité je aby pil. Na pohotovost až když to bude trvat deke jak 3 dny nebo zkolabuje.
Hlavně dodržovat dietu! Za dva zkusit rýži (nesolenou) další den už s trochou soli a třeba malinko mrkvo. Na dietě vydržet alespoň 4 dny, aby se všechno dalo do kupy👍
Jinak ho muze bolet i tak strasne bricho, ze si bude myslet ze umre. To proste k tomu patří.

• Citovat
  • Upravit
76247
14.1.25 21:26
@Anonymní píše: Více

proč nesolenou rýži? vždyť při dehydrataci z průjmu se i rehydratační roztok solí, když nemůžeš sehnat roztok, tak se má mírně osolit a mírně osladit ten černý čaj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
14.1.25 21:29

My jsme to prodelali ted v patek a byl to ocistec. Nejhure jsem byla na tom ja, ktera vubec nezvracela. Jen jsem uz videla vsechny svate, prospala jsem doslova 20h v kuse a mela moc nepekny prujem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.25 22:46

Na pohotovost jsme nejeli, ale je slabý jak moucha, odmítá se napít, páč by to hned vyzvracel.. :?
Nechápu, kde k tomu přišel..
Zítra pojede k obvodní..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.1.25 01:20

@kavenka Tak ale, zase pozor jo. Můj tchán je to týden, co ho pustili z nemocnice. Doma začal zvracet a průjmovat a vezla ho rychlá a měli ho tam týden. Měl zánět střev a ještě něco.. A taky to vypadalo jen na střevní virózu!

• Citovat
  • Upravit
7280
15.1.25 07:02
@Anonymní píše: Více

Proč proboha po ani ne 24hodinach průjmu a zvraceni půjde dospělý chlap k lékaři? Aby nakazil dalších xxx lidí??? At proboha pije po lžičkách aby věděl zda už to udrží.. pomaličku. Dcera prozvracela v říjnu celou noc.. zvracela asi 10×… a nenapadlo mě tahat ji k lékaři…joo kdyby zvracela celý den tak jedeme… ale takto proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí