Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: Více
jak myslíš, že to někdo pozná? Počkej, co z toho bude.
A jak to máme tady vědět. Zatím mě to sedí na běžnou virózu. Tobě není od včerejška dobře a už chceš vědět jestli to není černý kašel? Momentálně ti nebude na tvůj dotaz schopen odpovědět ani sebe lepší doktor.
Jak to máme vědět? Zatím máš nějaké nachlazení… uvidíš s jak se to bude vyvíjet dál…pokud by to trvalo déle než 10 a nijak se to nezlepšovalo nebo by si měla takové záchvaty kašle až by se ti chtělo zvracet nebo si se nemohla vyspat (typický je v noci velké zhoršení toho kašle) tak jdi k lékaři…
@Vladusxx píše: Více
10.6. mi začíná souvislá praxe a potřebuji být samozřejmě zdravá. Není po 10 dnech pozdě na případnou léčbu?
Já už taky skoro týden smrkám a kašlu. Černý kašel mě teda ani nenapadl ![]()
@Dahlia0409 píše: Více
Určitě bych to neřešila tolik, kdyby mě nečekala povinná souvislá praxe..
Takže mám být v klidu?
@Anonymní píše: Více
Já bych v klidu byla. Čaj, sprej do nosu, sirup na kašel a vvležet se ![]()
U me cerny kasel zacal jako bezna viroza. Skrabani v krku, lehka teplota a pokaslavani. Zhruba po dvou dnech se zacal stav rapidne horsit. Dr. mi pro jistotu delala pcr vyter a nasadila atb.
Jsi mlada, ne dlouho po ockovani, pokud je to cerny kasel, mohla bys mit lehky prubeh.
A taky to muze byt uplne bezna viroza.
@smile_xxx píše: Více
Praxe posunout nejde. Já jsem na první část praxe chyběla kvůli angíně ![]()
Nebo jste to myslela s nadsázkou?
@mag píše: Více
Můžu se zeptat, jaký byl Váš průběh?
Kamarádka má podezření, že asi ano, 19.9. jsme se viděly a měla lehký problém, nic extra, ale už je třetí týden doma, její obvodní - mlčím, první týden měla brát jen antihistaminika, že to je od astma, po týdnu kašlala jak blázen, tak atb, kodein a odběry, teď už z kašle i zvrací, další atb, kodein 3× denně a prý kdyby to byl č. kašel, tak každý to má jinak, někdo 2 týdny, někdo půl roku! ![]()
@Monik29 14 dni intenzivní celodenní záchvaty do pozvraceni. Mezi záchvaty běžný kašel. Pořád mě šolichalo v krku a nutilo mi to kašlat. Jako při viróze. Potom záchvaty začaly ustupovat. Zůstávaly hlavně ráno a večer a občas v noci. Kašel jsem měla zhruba tři měsíce. Tak měsíc měl formu těch záchvatů, potom už jsem jenom prostě kašlala. Ale tohle je opravdu velmi individuální.
Dobrý den, je mi 18 let a jako malá jsem na černý kašel očkovaná byla. Od včerejška mi není dobře, mám rýmu, pokaslavam, kycham. Nemohl by to být černý kašel?