Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, chtěla bych se zeptat, už tak 4.den mě bolí břicho první dva dny to byl žaludek, cokoliv jsem snědla, tak jsem měla křeče a byla jsem nafouklá, teď to bolí hlavně kolem pupíku a na.. před dvěma dny jsem měla do toho ještě ovulaci (poznám ji, protože je bolestivá) a stále cítím takově pnutí uprostřed podbříšku.. je to PMS? Nebo jen nějakým způsobem podrážděný žaludek/střeva. Dva dny teď jím dobře stravitelné věci a je to lepší, ale chvíli mě bolí podbříšek a stále, když zatlačím na pupík a vpravo od pupíku.
(Těhotenství je vyloučeno, 22.1. Jsem měla poslední styk a byl chráněný a těsně po ms a další ms dorazila přesně) teď by ms měla přijít cca za 10 dní
Děkuji za názory
Ježišmarjá, máš v tom nějaký zmatek. Těžko můžeš mít PMS, když jsi měla před dvěma dny ovulaci… Běžná doba od ovulace k menstruaci je 12-16 dní, tzn. PMS bys určitě neměla mít dřív než cca týden po ovulaci. Přečti si něco o ženském cyklu.
Jinak to, co popisuješ, můžou být opravdu podrážděná střeva, ale i nějaký gynekologický problém, zánět močáku apod…
@Freeandwild právě jsem hledala asi až moc, samozřejmě vím zhruba jak to funguje a všude se píše něco jiného, četla jsem i to, že pms může být ihned po ovulaci…
@Martina0274 píše:
@Freeandwild právě jsem hledala asi až moc, samozřejmě vím zhruba jak to funguje a všude se píše něco jiného, četla jsem i to, že pms může být ihned po ovulaci…
A to míváš běžně nebo? Kolik Ti je? Jak Tě napadlo, že to bude PMS?
Zkusila bych na Tvém místě probiotika, pár dní odlehčit stravu, jíst dostatek vlákniny z nějakých nekonfliktních potravin. Na gynekologii chodíš? Prohlíží Tě dr. i ultrazvukem?
@Freeandwild ano na gyn jsem byla nedavno, vše bylo v pořádku
poslední ms jsem měla ale hrozně bolestivou
Když mi bylo asi 15, tak jsem měla záněty žaludku často..
a jinak jak mě to napadlo.. nenapadá mě nic jiného co by bylo po ovulaci ![]()