Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, dcerka (4 roky) od večera zvrací, chce jen studenou vodu, od večera měla teplotu, teď už ale 40,2. Na těle se jí taky objevila červená krupička, nejvíc břicho až po třísla. Šestou nemoc už měla jako miminko. Doteď jsme si mysleli, že jde o střevní chřipku, ale tohle je jiné. Než budu plašit na pohotovost, nemáte prosím tip, o co by mohlo jít?
@reny14 Napadlo mě to, ale to zvracení? A jazyk má sice bílej, ale mandle vypadají normálně. Hlavně už 20 hodin spí jen s přestávkami na zvracení a pití.
Tak já bych tedy jela na pohotovost, bála bych se, kdyby jen spala a zvracela. Držím palce a dej vědět, jak se to vyvíjí.
@lucije28 Ono já bych neváhala, kdyby nepila, ale fakt jen za posledních 8 hodin v sobě má litr a půl vody a dva hrnky zázvorového čaje s medem, že dehydrovaná není
A teda strašně prdí, a dost citelně ![]()
Jestli takhle chrupe, asi bych jela… rehydratacni roztoky davate?
@HloupýFlop tak pokud zvrací, tak bych pít nedávala. Já dávám dětem pít, až když přestanou zvracet.. Ale nikdy to netrvalo tak dlouho..
Zkusila bych coca colu. S čajem zkušenosti nemám, my na čaje nejsme. Nicméně držím palce
@Xmichaelah Jojo, máme Kulíška, pašuju jí ho do toho čaje
Ono to zvracení - já taky zvracím, když mám teplotu, podle toho poznám, že ještě poroste do horečky. Když se ustálí, tak přestanu. Ono s tou pohotovostí je to strašně komplikované, jsem s ní teď sama bez auta a sama nakřaplá a nemohla bych tam s ní být (oslabená imunita kvůli jiné léčbě). Syna mají naši, aby to taky nechytil a muž už měl kvůli mě tolik ocr, že si koleduje o ztrátu práce. Samozřejmě půjde, když to bude vážné, ale naštěstí zatím pořád pije, i ten med jsem do ní dostala, i si dvakrát kousla rohlíku. Tak se jen snažím najít nějaké řešení a zkušenost, než začnu panikařit ![]()
@lucije28 píše:
@HloupýFlop tak pokud zvrací, tak bych pít nedávala. Já dávám dětem pít, až když přestanou zvracet.. Ale nikdy to netrvalo tak dlouho..
Zkusila bych coca colu. S čajem zkušenosti nemám, my na čaje nejsme. Nicméně držím palce
Ona si sama říká, po zvracení pláče, že chce studenou vodu a hrnek v ní v té horečce jen zasyčí. Zvrací jen nějaké hleny, voda se vždy stihne vsáknout právě (jinak bych jí taky nedávala). Nevím ….
U nás bylo většinou jednu noc zvraceni, pak horečka a pak ještě průjem. Zvrací pořád?
@pikola Už pár hodin ne, jen spí a pije, občas na malou. Ještě teda nekadila, jen strašně prdí. Vyrážka je už i na zádech. Při čem to tvoje děti takto mají?
Vyrážku jsme neměli, teda myslím, že ne, taky spala, ale možná to bylo tím, že celou noc zvracela. Malý to měl jen mírný, ten byl jen jednou, já taky. A taky jsem pořád spala ![]()
A to ji nechas po zvraceni napit se z hrnecku?
my se v tomhle snazime vzdy po lzickach, 3 lzicky, za 5 minut dalsi atd… az kdyz nezvraci nejakou dobu tak napit plnym douskem.. zkus jeste hroznovy cukr na cucani, musi byt uplne vystavena… jinak ja to jednou tak nejak podelala, rano uz dite spave, malatne a s hroznou horeckou… jakmile jsem nasadila hroznovy cukr, kuliska, rychle se ten stav zlepsoval. Drzim palce ![]()
@Xmichaelah Ona má skoro hysterák, že má strašnou žízeň, že potřebuje vodu - chtěla jsem po lžičkách, ale ona pak strašně kašle, že má jako sucho v krku, a z toho se akorát zas poblije
Tak ji nechávám, ať si dá, kolik potřebuje no….
Hroznový cukr tu někde mám, ale ona vůbec nic nechce, leda kdybych jí ho nastrouhala do pití. To je poprvé, co odmítá bonbon, to je co říct ![]()
@pikola Mě zas vyděsily internety, je sice očkovaná, ale zas v tom vidím spalničky ![]()
@HloupýFlop píše:
@Xmichaelah Ona má skoro hysterák, že má strašnou žízeň, že potřebuje vodu - chtěla jsem po lžičkách, ale ona pak strašně kašle, že má jako sucho v krku, a z toho se akorát zas poblijeTak ji nechávám, ať si dá, kolik potřebuje no….
Hroznový cukr tu někde mám, ale ona vůbec nic nechce, leda kdybych jí ho nastrouhala do pití. To je poprvé, co odmítá bonbon, to je co říct
@pikola Mě zas vyděsily internety, je sice očkovaná, ale zas v tom vidím spalničky
Tak driv byly spalnicky uplne normalni, taky jsem je prodelala