Je tu někdo logoped? Jaké bylo studium?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Je tu někdo Logoped?
Ahoj holky,
teď se rozhoduju, jakou vysokou školu zvolit, a zajímá mě logopedie. Chtěla bych vědět, jestli tu někdo má vystudovanou logopedii a jakou cestou šel nejdřív Bc. a pak Mgr., nebo rovnou 5let Mgr. Zajímalo by mě také, kde jste studovaly, jak náročné bylo studium, jaká byla praxe během školy a jaký je přibližný plat po škole. Bylo by super slyšet vaše zkušenosti a rady. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Nicole Ella píše: Více
Abys mohla pracovat jako klinický logoped, počítej délku studia 8 - 10 let. Po škole specializace, atestace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nicole Ella Studovala jsem v Brně bakalářské studium, navazovací Mgr. jsem nedělala, protože jsem během praxí zjistila, že mě to více táhne do předškolního prostředí na což mi stačí Bc.
Studium samo o sobě nebylo špatné, rozhodně si člověk rozšíří obzory a získá tím i zkušenosti do budoucího života. Praxe v ordinaci klinické logopedie byla hrozná nuda, ale možná jsem měla jen smůlu. Na surdopedické klinice to naopak bylo úžasné. Některé předměty jsou nudnejsi, některé zajímavější, některé lehčí nebo naopak těžší, stejně jako všude:)
Plat se odvíjí podle toho jak dlouho budete studovat a co z vás nakonec bude. Jestli logopedicky asistent, školní logopedie nebo klinický logopedie a nebo třeba učitelka v MŠ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak hlavně je problém se vůbec dostat, že…hlavně na jednoobor, abys mohla být klinickou. Známé to vyšlo až třetí rok. A už je dostudovaná, úspěšná v praxi. Jen ty přijímačky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Petileta logopedie asi ani neni?
Co vim, vzdycky rozdeleno na bc a nmgr
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nicole Ella píše: Více
Máš představu o tom, co obnáší přijímací řízení? Připravuješ se nebo tě zajímá jenom kolik logoped vydělá?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tyjo to mě zajímá, co je u přijímaček a jak je to náročné jestli to jde s dětmi studovat
- Citovat
- Upravit
Dcera tam chce zkusit přijímačky. Chce zkusit přijímačky na logopedii a na psychologii. Je SŠ ped. a nebude to stačit ani na jeden obor. Hned v prváku ji učitelka ve škole říkala, že musí makat sama hodně na přijímačky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey1 píše: Více
Na UPOLu je seznam otázek a bývaly tam i staré testy. Ale tvoje dcera už to má asi stažené, to je chytrá holka. A ta psychologie jde zkusit i přes celoživotní vzdělávání (trochu větší šance)- kdyby se nedostala, tak to jde na UPOlu zaplatit na 1.rok, chodí se do školy a těmi, co se dostali a když bude mít všechno splněné (myslím, že do určitého průměru), jde požádat a nastupuje potom do druháku. Akorát není rok student.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey1 dcera kolegyně se z mateřinek hlásila na psychologii. Dokonce rok dělala nějaký víkendový kurz. Nedostala se. Teď je na panevropské univerzitě v Ostravě, placená, na psychologii. Další placená psychologie je ve Vsetíně… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit